Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναμένεται παράταση του ισχύοντος νόμου για τα αυθαίρετα


Α.ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ

Recommended Posts

Με τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων να βρίσκεται ακόμη σε δημόσια διαβούλευση (έως τις 10 Οκτωβρίου), οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφάσισαν να δώσουν παράταση στον ισχύοντα νόμο 4178/2013. Η προθεσμία υπαγωγής αυθαιρέτων για νομιμοποίηση στον 4178 λήγει στις 8 Οκτωβρίου.

 

Όπως επεσήμαναν στο «Βήμα» στελέχη του υπουργείου, υπολογίζεται ότι χρειάζεται περίπου ένα δίμηνο έως ότου ολοκληρωθεί η διαβούλευση, εξεταστούν τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει από φορείς και πολίτες και ενσωματωθούν οι όποιες αλλαγές μπορεί να προκύψουν στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο θα εισαχθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι το ενδιαφέρον για τις νέες ρυθμίσεις είναι μεγάλο καθώς, έως σήμερα, έχουν υποβληθεί 1.789 σχόλια επί της διαβούλευσης. Τις περισσότερες παρατηρήσεις συγκεντρώνει το άρθρο 64 (179 σχόλια), το οποίο επεκτείνει την απαίτηση επισύναψης βεβαίωσης μηχανικού σε όλες τις μεταβιβάσεις ή στη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων χωρίς κτίσμα.

 

Μπουλντόζες στα τελεσιδίκως αυθαίρετα

 

Όσον αφορά τα αυθαίρετα κτίσματα τα οποία έχουν κριθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ως κατεδαφιστέα, νέα απόφαση Διοικητικού Εφετείου έκρινε πρόσφατα ότι αποτελεί υποχρέωση του κράτους η άμεση κατεδάφισή τους. Διαφορετικά, το Δημόσιο θα κληθεί να αποζημιώσει τους πολίτες που έχουν θιγεί από την παραβατική συμπεριφορά των αυθαιρετούχων.

 

Πάντως, ελάχιστες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, και αυτές για το θεαθήναι. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που βουλευτές και υπουργοί μπήκαν μπροστά στις μπουλντόζες για να προστατέψουν τις περιουσίες των ψηφοφόρων τους.

 

Δεν πάει ούτε ένας χρόνος από τότε που ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τις πιέσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποστείλει έγγραφο στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ζητώντας να αναβάλλει προσωρινά κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που είχαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης.

Περισσότερα στο http://www.tovima.gr...cle/?aid=832953

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θέλω να αλλάξω επάγγελμα, πότε θα σταματήσει  αυτός ο εφιάλτης

3810,4014,4178  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Γιατι το λές αυτό,οι νόμοι αυτοί είναι τόσο πρωτότυποι και δημιουργικοί!

Link to comment
Share on other sites

Αντί άλλης παρατήρησης..... https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να αλλάξω επάγγελμα, πότε θα σταματήσει  αυτός ο εφιάλτης

3810,4014,4178  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Θαθελα και εγώ το ίδιο, αλλά πες  μου με τι θα ασχοληθούμε μετά από 25 χρόνια εργασίας;

Link to comment
Share on other sites

πάντως από την στιγμή που έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα νέο νόμο, το καλύτερο είναι να δωθεί παράταση στον 4178 και πάλι παράταση αν χρειασθεί, ώστε ο νέος να δουλευτεί όσο πιό πολύ μπορεί , ωστε να μην γίνει πανικός με προβλήματα από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι πως οι ιδιοκτήτες περιμένουν τις "ευνοϊκές διατάξεις" του νέου νόμου και μέχρι τότε δεν θα κινείται τίποτα..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.