Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΔΑ)


Recommended Posts

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημερα,

Υπάρχει μήπως κάποιο ελάχιστο όριο αποβλήτων, κάτω απο το οποίο να υπάρχει εξαίρεση για υποχρέωση διαχείρισης. Αφορά περίπτωση εσωτ.διαρρυθμίσεων με ΕΕΔΜΚ που υπολογίζω τα απόβλητα σε περίπου 0,75tn. Δεν βρήκα κάτι στη νομοθεσία για εξαίρεση (λογικό) αλλά μήπως μου ξεφεύγει κάτι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλημέρα,

για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας στην οποία υπάρχουν απόβλητα, θα πρέπει να έχει υπογραφεί σύμβαση με Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ή μπορεί ο Διαχειριστής να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι ΘΑ συνεργαστεί με εγκεκριμένο σύστημα?

ευχαριστώ

 

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση, το ρωτάω γιατί σύμφωνα με το Άρθρο 41 του Ν.4495/17, όπως αυτό τροποποιήθηκε από την Παρ.4 του Άρθρου 89 του Ν.4685/2020 (ΦΕΚ 92Α/20):

Άρθρο 41
Δικαιολογητικά για τη χορήγηση της Έγκρισης
Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας

.........

η) στοιχεία για τη διαχείριση των αποβλήτων (ΣΔΑ) παρέχοντας τουλάχιστον τις πληροφορίες της παραγράφου 2 του άρθρου 7 της κοινής υπουργικής απόφασης υπ΄ αρ. 36259/1757/Ε103/2010 (Β΄ 1312), τα οποία συνοδεύονται από αντίγραφο της υπογεγραμμένης σύμβασης του διαχειριστή των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) με εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης (ΣΕΔ) ΑΕΚΚ ή απόφαση έγκρισης ΑΣΕΔ από το Δ.Σ. του Ε.Ο.ΑΝ.. Για τις περιφερειακές ενότητες στις οποίες δεν υπάρχει εγκεκριμένο ΣΕΔ ΑΕΚΚ, αντί του αντιγράφου της υπογεγραμμένης σύμβασης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή των ΑΕΚΚ για τη διασφάλιση της διαχείρισης των παραγόμενων ΑΕΚΚ και για τη συνεργασία του με ΣΕΔ ΑΕΚΚ σε οποιαδήποτε φάση εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών εγκριθεί η λειτουργία του στην αντίστοιχη Περιφερειακή Ενότητα. Για τις εργασίες που δεν συνεπάγονται την παραγωγή ΑΕΚΚ αντί του αντιγράφου της υπογεγραμμένης σύμβασης, απαιτείται σχετική υπεύθυνη δήλωση μηχανικού

δεν είμαι δηλαδή σίγουρος αν ισχύει πλέον αυτό που έλεγε το ΦΕΚ 1312Β/10 για υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του διαχειριστή ότι ΘΑ συνεργαστεί με σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης.

Σε κάθε περίπτωση αν πάμε για υπογραφή σύμβασης, με ποιον την υπογράφει ο Διαχειριστής για Αττική, με την ΣΕΔΠΕΚΑΤ, με την ΣΑΝΚΕ ή με κάποιον άλλον? (δεν είμαι σίγουρος με ποιον υπογράφονται αυτές οι συμβάσεις)

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Ισχύει αυτή του 2020 (δηλαδή απαιτείται σύμβαση) 

Όσο με το ποια εταιρεία αν είναι πολλές! όποια θέλει ο πελάτης

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η επαναχρησιμοποιούμενη ποσότητα είναι αυτή που μένει στο εργοτάξιο και η ανακτώμενη ποσότητα αυτή που πάει στη διαχείριση αποβλήτων; Η διαφορά με την τελική ποσότητα προς διάθεση ποια είναι;

Το χώμα της εκσκαφής μέχρι ποιο ποσοστό είθισται να επαναχρησιμοποιείται σε ανέγερση;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα , θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ σαν σύμβαση να βάλω το συμφωνητικό που έχει γίνει με ιδιώτη εκσκαφέα για αποκομιδή μπαζών σε νέα οικοδομή και μαζί τη σύμβαση του ιδιώτη εκσκαφέα με εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης (ΣΕΔ) ΑΕΚΚ. 

Link to comment
Share on other sites

@killertomato<>Ως διαχειριστής ΑΕΚΚ –βάσει της ΚΥΑ 36259/1757/Ε109/2010, άρθρο 3, παρ. 21– μπορεί να οριστεί, εκτός των άλλων, εταιρεία παροχής υπηρεσιών προσωρινής αποθήκευσης, συλλογής και μεταφοράς ΑΕΚΚ.
Ο ιδιώτης εκσκαφέας έχει τέτοιου είδους ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών.
Επομένως, μπορεί να οριστεί (με το συμφωνητικό) διαχειριστής και να υπογράψει αυτός σύμβαση με εγκεκριμένο ΣΕΔ.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.