Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση με φυσικό αέριο - αποχέτευση


Fotis K

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μαθω αν μπορω να συνδεθω με δικτυα αποχετευσης και φυσικου αεριου απο τον πισω δρομο της οικιας που μεσολαβει ενα μικρο οικοπεδο που δεν ανοικει σε εμενα. Στον μπροστα τον δρομο δεν υπαρχει η δυνατοτητα συνδεσης διοτι δεν υπαρχουν οι υποδομες.

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή (για να καταλάβω τι ρωτάς) θέλεις να συνδεθείς με τα δίκτυα περνώντας μέσα από το οικόπεδο άλλου; 

Επίσης, τι εννοείς όταν λες "δεν υπάρχουν υποδομές";

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, οντως δεν ηταν πολυ ξεκαθαρη η ερωτηση. Υπαρχει καποιο ακινητο που με ενδιαφερει για αγορα. Ο δρομος που περναει μπροστα απο την οικια δεν εχει ουτε αποχετευση ουτε δικτυο αεριου. Ακριβως στον απο πισω δρομο, υπαρχουν ολες οι προαναφερθεισες υποδομες. Κατα δηλωση του ιδιοκτητη, "εφοσον υπαρχουν δικτυα στον πισω δρομο και μεσολαβει οικοπεδο χωρις κτισμα, νομικα μπορεις να χρησιμοποιησεις διοδο και να συνδεθεις". Το συγκεκριμενο οικοπεδο ειναι πολυ μικρο, 150τμ, και η περιοχη εχει συντελεστη 0,5 οποτε ειναι μη αξιοποιησιμο. Το δικτυο της αποχετευσης του σπιτιου εχει ηδη περαστει μεσα απο το οικοπεδο.. Θα το δει το θεμα και δικηγορος εννοειτε αλλα ψαχνω μηπως ειχε καποιος ιδια περιπτωση.

ευχαριστω.

Edited by Fotis K
Link to comment
Share on other sites

 Το συγκεκριμενο οικοπεδο ειναι πολυ μικρο, 150τμ, και η περιοχη εχει συντελεστη 0,5 οποτε ειναι μη αξιοποιησιμο. 

Το ερώτημα δεν είναι αν το εν λόγω οικόπεδο είναι αξιοποιήσιμο αλλά αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Στη δική μου περιοχή π.χ. οικόπεδα μικρότερα των 150m2 κρίθηκαν άρτια και οικοδομήσιμα.

Αν λοιπόν το οικόπεδο είναι έτσι τότε τα πράγματα - ειδικά με το φυσικό αέριο - μπλέκουν. 

Link to comment
Share on other sites

Fotis K  Ο δρομος που περναει μπροστα απο την οικια

[αρα ειναι οικοπεδο με κτισμα]

δεν εχει ουτε αποχετευση ουτε δικτυο αεριου. Ακριβως στον απο πισω δρομο, υπαρχουν ολες οι προαναφερθεισες υποδομες. Κατα δηλωση του ιδιοκτητη, "εφοσον υπαρχουν δικτυα στον πισω δρομο και μεσολαβει οικοπεδο χωρις κτισμα, νομικα μπορεις να χρησιμοποιησεις διοδο και να συνδεθεις". Το συγκεκριμενο οικοπεδο ειναι πολυ μικρο, 150τμ, και η περιοχη εχει συντελεστη 0,5 οποτε ειναι μη αξιοποιησιμο.

Το δικτυο της αποχετευσης του σπιτιου εχει ηδη περαστει μεσα απο το [ξενο???] οικοπεδο..

 

Θα το δει το θεμα και δικηγορος εννοειτε αλλα ψαχνω μηπως ειχε καποιος ιδια περιπτωση.
ευχαριστω.

 

το "ερωτημα"  ποιό ειναι??

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω εγώ δική μου περίπτωση:

Κάνουμε εκσκαφή σε οικόπεδο (εντός σχεδίου πόλεως) και σπάμε αγωγό ύδρευσης (σχεδόν επιφανειακό) ο οποίος διέρχεται μέσα από το οικόπεδο και συνδέει τον από πίσω οποίος ΔΕΝ είχε πρόσβαση από αλλού στο δίκτυο και θεώρησε καλό να διέλθει δια μέσου του οικοπέδου μας. Αφού γίνεται ο σχετικός τσακωμός τελικά του κάνουμε επανασύνδεση με δικά μας έξοδα (για να μην καθυστερήσει το δικό μας έργο) και "πετάμε" τον αγωγό στο διπλανό οικόπεδο το οποίο ήταν υπό κατασκευή και στο σημείο εκείνο δεν είχε κτίσμα (το δικό μας ήταν κολλητά από άκρη σε άκρη). Αφού έγινε νέος τσακωμός πλέον με κάτοχο και τους μηχανικούς του διπλανού οικοπέδου αφήσαμε ένα τμήμα αγωγού "προσωρινά" να διέλθει από το δικό μας οικόπεδο και "χτίστηκε" μέσα στην μάντρα οικοπέδου....Εκεί είναι ακόμα 7 χρόνια μετά....

Το ριζουμέ? Δημιουργείς προβλήματα που στο μέλλον είναι δυσεπίλυτα ή άλυτα...

Link to comment
Share on other sites

Σωστή η παρατήρηση του Δημήτρη.

Κατα δηλωση του ιδιοκτητη, "εφοσον υπαρχουν δικτυα στον πισω δρομο και μεσολαβει οικοπεδο χωρις κτισμα, νομικα μπορεις να χρησιμοποιησεις διοδο και να συνδεθεις". Το συγκεκριμενο οικοπεδο ειναι πολυ μικρο, 150τμ, και η περιοχη εχει συντελεστη 0,5 οποτε ειναι μη αξιοποιησιμο. Το δικτυο της αποχετευσης του σπιτιου εχει ηδη περαστει μεσα απο το οικοπεδο.. Θα το δει το θεμα και δικηγορος εννοειτε αλλα ψαχνω μηπως ειχε καποιος ιδια περιπτωση.

Κοίταξε τώρα φίλε Fotis K:

 

1) Το ότι το οικόπεδο δεν είναι αξιοποιήσιμο δεν κολλάει πουθενά. Είναι άσχετο θέμα. Απλώς σε ρώτησα αν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο για τον λόγο που θα δεις παρακάτω.

 

2) Είναι γεγονός ότι μπορείς να συνδεθείς με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης περνώντας - πάντα με αποδεδειγμένη νομικά συγκατάβαση του άλλου ιδιοκτήτη και με ορισμένες προϋποθέσεις - μέσα από γειτονικό οικόπεδο. Πράγματι με βάση την κείμενη νομοθεσία, μερικοί Δήμοι και τοπικές Ε.ΥΔ. Α ανά την Ελλάδα έχουν διατάξεις κατά περίπτωση που επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Απλώς αν στο γειτονικό οικόπεδο υπάρχει κτίσμα ήδη συνδεδεμένο με το κεντρικό δίκτυο πρέπει η διερχόμενη αποχέτευση να είναι ανεξάρτητη της ήδη υπάρχουσας του οικοπέδου. Αν δεν υπάρχει κτίσμα τότε χρειάζεται και μια επιπλέον Υ.Δ. του ιδιοκτήτη ότι όταν κτίσει (εδώ κολλάει το άρτιο και οικοδομήσιμο) θα κατασκευάσει δική του ανεξάρτητη σύνδεση με το κεντρικό δίκτυο.

 

3) Στο δίκτυο όμως του φυσικού αερίου δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποια παρόμοια διάταξη, τουλάχιστον σε επίπεδο γενικής νομοθεσίας. Και λέω πάλι "δεν γνωρίζω" και όχι "δεν υπάρχει". Ανεξαρτήτως όμως της γενικής νομοθεσίας, ίσως να υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κάποια παρόμοια σύνδεση με κάποια διάταξη κανονισμού τοπικής Ε.Π.Α. Γι' αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε εσύ και ο δικηγόρος σου είναι να ρωτήσετε εκεί χωρίς να χάσετε χρόνο. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

... και σαν συμπλήρωμα στον συνάδελφο Γιάννη, οι επιπτώσεις βλάβης σε δίκτυο αποχέτευσης ή φυσικού αερίου είναι, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, πολύ σοβαρότερες.

 

Επίσης ένα σωστό δίκτυο αποχέτευσης, χρειάζεται σημεία καθαρισμού επισκέψιμα.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Όντως το θέμα είναι περίπλοκο. Θα επιστρέψω όταν έχω κατωχηρώσει και τις νομικές συμβουλές.

 

Σας ευχαριστώ και πάλι.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα, είναι το πιο σχετικό θέμα που βρήκα οπότε ρωτάω εδώ..

Υπάρχει τελικά δουλεία σύνδεσης με δίκτυο φυσικού αερίου;

Στο δρόμο που έχει πρόσωπο η κάθετη μου δεν υπάρχει αγωγός ΦΑ. Μπορώ να συνδεθώ είτε μέσω της διπλανής κάθετης είτε μέσω αδόμητου όμορου οικοπέδου στο οποίο έχω 25% συνιδιοκτησία εξ αδιαίρετου.

Μπορώ να επικαλεστώ δουλεία ΦΑ ή πρέπει να περιμένω να αποκτήσει και η δική μου πρόσοψη δίκτυο?

Σημείωση: φως, νερό, τηλέφωνο περνάνε ήδη εδώ και 20 χρόνια χωρίς πρόβλημα από την διπλανή κάθετη η οποία είναι δομημένη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.