Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εφαρμογή Citizenpass του Δήμου Αθηναίων για αγορά χρόνου στάθμευσης από το κινητό


Engineer

Recommended Posts

Πιο εύκολη γίνεται η στάθμευση εντός του Δήμου Αθηναίων με την επίσημη εφαρμογή Citizenpass, η οποία μεταξύ άλλων αφήνει πολλές υποσχέσεις και για το μέλλον με την προγραμματιζόμενη επέκταση λειτουργίας της.

 

Αρχικά μέσω της εφαρμογής η οποία κυκλοφορεί για τις πλατφόρμες του Android και του iOS, ο χρήστης μπορεί να ορίσει την ακριβή θέση του οχήματος του και να αγοράσει το χρόνο στάθμευσης που επιθυμεί χωρίς να ψάχνει για περίπτερα για την αγορά των ειδικών καρτών. Κατά τη λειτουργία της εφαρμογής, γίνεται χρήση του GPS δέκτη του smartphone, με τον προσδιορισμό της τοποθεσίας του οχήματος στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης να μπορεί να γίνει και με το χέρι για μεγαλύτερη ακρίβεια.

 

Στη συνέχεια εμφανίζεται ο τιμοκατάλογος χρεώσεων, με τον χρήστη να επιλέγει το χρόνο στάθμευσης που επιθυμεί. Η πληρωμή πραγματοποιείται με όλες τις κάρτες Mastercard και Visa, μέσω του συστήματος WarplyPay. Μία από τις ρυθμίσεις του Citizenpass επιτρέπει την ενημέρωση του χρήστη με push μήνυμα, 10 λεπτά πριν τη λήξη του χρόνου στάθμευσης, δίνοντας του τη δυνατότητα να την ανανεώσει και πάλι εξ' αποστάσεως.

 

 

Όπως αναφέρει η ΔΑΕΜ, η αναπτυξιακή εταιρεία μηχανογράφησης και επιχειρησιακών μονάδων του Δήμου, σε συνεργασία με την Warply που ανέπτυξαν την εφαρμογή, στόχος είναι οι δυνατότητες του Citizenpass να επεκταθούν και πέρα από την αγορά χρόνου στάθμευσης. Σε αυτές περιλαμβάνεται η ένταξη και άλλων δήμων στην εφαρμογή αλλά κυρίως η προσθήκη λειτουργιών που θα διευκολύνουν τους πολίτες στις καθημερινές τους συναλλαγές με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

 

Download: Citizenpass για Android και iOS

 

Site: Citizenpass

 

Πηγή: http://www.insomnia....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

θα έχει και χάρτη, για το που πρέπει να πληρώσουμε έξτρα για να σταθμεύσουμε; (πέρα από τα τέλη κυκλοφορίας και στάθμευσης;  Ελπίζω να μην χρεώνουν 3ώρες πριν το σταμάτημα των ΜΜΜ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.