Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θέμα από μη μηχανικό: Κόστος ξύλινου δαπέδου και επένδυση σκάλας.


ApostolisArt

Recommended Posts

Γεια σας, χτιζουμε μεζονετα και θα ηθελα να ρωτησω ποσο στοιχιζει το ξυλινο δαπεδο στο σαλονι. Μεχρι τωρα λεμε να βαλουμε πλακακια με 40ευρω περιπου + τα εργατικα, σε αυτο το στιλ με τις γραμμες και τα νερα του ξυλου (σε μοντερνο στιλ). Το ξύλο ερχεται πολυ πιο ακριβό; Δεν λέω ειναι πιο "αρχοντικο" αλλα λεμε για πλακακι ωστε να μην εχουμε προβλημα με παπουτσια και φθορες. Επειδη καποια στιγμη θα κανουμε παιδια και θελουμε να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο και να μη σκεφτομαστε τις φθορες. Ειναι πολυ ευαισθητο το ξυλο;

Ακομα θα ήθελα να ρωτησω αν πηγαινει πλακακι και ξυλινη σκαλα; (με δεδομενο οτι θα την προσεχεις και δεν θα ανεβαινει κανεις πανω με παπουτσια). Ειναι πιο ακριβη η ξυλινη σκαλα απο το γρανιτη και το μαρμαρο;

Link to comment
Share on other sites

Άνοιξες μεγάλο κεφάλαιο. Απαντώ συνοπτικά.

Το ξύλινο δάπεδο, εφόσον γίνει σωστά, δεν έχει προβλήματα από παπούτσια. Αν το προσέχεις, θα χρειαστεί συντήρηση μετά από 10-15 χρόνια (τρίψιμο και πέρασμα βερνίκι). Το ίδιο ισχύει και για τις σκάλες με ξύλινη επένδυση.

 

Οι τιμές που σου γράφω είναι ενδεικτικές:

Ξύλινο δάπεδο κολητό: 90-150 €/μ2 τελειωμένο

Σκάλα: ξύλινη επένδυση και κάγγελο σε φορέα beton: 1000-1500 € ανά μέτρο ύψους. πχ για ύψος ορόφου 3 μ, η τιμή είναι επί τρία.

 

Οι τιμές εξαρτώνται από την ποιότητα του ξύλου, την ποιότητα του βερνικιού και τον μάστορα.

 

Το αν ταιριάζει ξύλινη σκάλα σε πάτωμα από πλακάκι?? γιατί όχι. Συμβουλέψου αρχιτέκτονα για την περίπτωση του συγκεκριμένου χώρου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γράφεις κάπου αν βρίσκεσαι σε παραθαλάσσιο περιβάλλον ή σε βουνό. Η παρουσία υγρασίας σε κατευθύνει σε αφρικάνικα ξύλα.

Ο πλέον αρμόδιος για να δώσει την λύση στους προβληματισμούς σου όσο αφορά την επιλογή των υλικών και τον μεταξύ τους συνδιασμό είναι ο μηχανικός της οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα......κατασκευαζω μια μεζονετα και ενδιαφορομαι να βαλω ξυλινο πατωμα και στην σκαλα να επενδυσω τα σκαλοπατια με το αντιστοιχο ξυλο του πατωματος...θα ηθελα να μου πειτε αν δικαιολογειται το γεγονος οτι για 90 μετρα στο πατωμα ο τεχνιτης μου δωσε τιμη 7.000 ευρω για καρφωτο ξυλο δρυ...και για την σκαλα για 35 σκαλοπατια του ενος μετρου απο το αντιστοιχο ξυλο μου εδωσε τιμη 7.000 ευρω.... στο πατωμα μου φαινεται λογικη η τιμη αλλα για την σκαλα μου φαινεται υπερβολικη.......μπορει να με διαφωτισει καποιος;;; ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι τα σκαλοπάτια από ξύλο είναι πολύ ακριβά όταν είναι ειδική παραγγελία και μονοκόμματα. Εκείνο που μπορείς να κάνεις για να ρίξεις το κόστος είναι να τα φτιάξει ο μάστορας από σανίδια που θα χρησιμοποιήσεις και στο δάπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ο τεχνίτης, ως τεχνίτης πατωματζής, ήθισται να δίνει προσφορά όσο αφορα την τέχνη του, δηλαδή το κάρφωμα του πατώματος. Τα καταστήματα είναι αυτά με τα οποία διαπραγματεύεσαι την τιμή και το έιδος της ξυλείας. Υπάρχουν και μερικά καταστήματα τα οποία αν δεν έχεις διαθέσιμο πατωματζή σου κάνουν και προσφορά τοποθέτησης.

Κατά τα λοιπά οι διαστάσεις και το είδος του παρκέτου καθώς και ο τρόπος καρφώματος (με ή χώρις κόντρα πλακέ) διαμορφώνουν την τελική τιμή.

Απορία: γιατί δεν απευθύνεσαι στον μηχανικό της οικοδομής; Μην τον απαξιώνης, μην τον αντικαθιστάς με μια απρόσωπη απάντηση που πήρες από ένα forum.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γειά σας

σκέφτομαι να επενδύσω μια εσωτερική σκάλα στο σπίτι που φτιάχνω(μαιζονέτα) με ξύλο. Πρόκειται για μια σκάλα με 18 σκαλιά + ένα πλατύσκαλο στην μέση.

Τα μεγέθη είναι : Πλάτος σκαλιών 1μ και πλατύσκαλο 1τμ.

Ως πρώτη προσφορά που πήρα είναι 2800 € με ξύλο δρύ.

Θα ήθελα το σχολιο σας όσο αφορά το κόστος και το είδος του ξύλου

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις ξύλινες σκάλες.εχει κανεις προσωπική εμπειρια? Μας προβληματίζει μήπως μετα απο χρόνια αρχίζει να τρίζει και δείχνει γρατζουνισμένη. Το κόστος της εχει διαφορα σε σχεση με το μάρμαρο? σας ευχαριτω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

...μήπως μετα απο χρόνια αρχίζει να τρίζει και δείχνει γρατζουνισμένη. Το κόστος της εχει διαφορα σε σχεση με το μάρμαρο?...

 

Αν η κατασκευή είναι σωστή δε θα τρίζει. Χρησιμοιούνται πλέον στοιχεία που αποτρέπουν την άμεση επαφή των ξύλινων στοιχείων (που προκαλεί και το τρίξιμο). Βέβαια όταν λέμε ξύλινη σκάλα εννοούμε το σκαλοπάτι μόνο ή ολόκληρο το φορέα?

 

Υπάρχει διαφορά στο κόστος, το οποίο εξαρτάται και από όλη την κατασκευή (μπετό, ξύλο, μέταλλο). Και βέβαια υπάρχουν μάρμαρα και μάρμαρα. Δυστυχώς το ενδεδειγμένο είναι πολύ περπάτημα και πολλές προσφορές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.