Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

αντλια θερμοτητας με θερμοστάτη nest


CptBill

Recommended Posts

Χαιρετω το φορουμ

Εδω και 3 χρονια εχω αντικαταστησει τη θερμανση διαμερισματος μου με αντλια θερμοτητας monoblock. Αφου εμαθα αρκετα διαβαζοντας τα διαφορα φορουμς, η ολη υλοποιηση εγινε με μελετη μηχανικου μηχανολογου οπως επισης με τις πολυτιμες συμβουλες του χρηστη paslas απο φορουμ,   η μελετη θερμανσης εγινε με χρηση χαμηλων θερμοκρασιων στα σωματα καλοριφερ με αποτελεσμα μερικη αντικατασταση σωματων. Το αποτελεσμα ειναι ,μετα απο τοσο καιρο, οτι  η αντλια παιζει με μια custom καμπυλη στην οποια η μεγιστη θερμοκρασια νερου να φτανει μετα βιας τους 48C στους πχ 2C εξωτερικη θερμοκρασια. Οι καταναλωσεις ειναι απλα αστειες. 

 

Η απορια μου ειναι η εξης: εγκατεστησα προσφατα σε συγγενικη οικια εναν Nest  τριτης γενιας σε εγκατασταση θερμανσης με πετρελαιο κ γλυκάθηκα απο τις δυνατοτητες του και το γεγονος οτι μιλαει με πληθος αλλων smart συσκευων οπως επισης μπορεις να φτιαξεις σεναρια μεσω της IFTTT εφαρμογης.

 

Θα μπορουσε να δουλεψει κατι αντιστοιχο στη δικια μου αντλια? Προκειται για μια carrier monoblock  30AWH006WB της οποιας o θερμοστατης της ειναι ο 33AW-CSI. Μεσα απο το χειριστηριο λοιπον υπαρχει η δυνατοτητα να επιλεξεις μια απο τις προεπιλεγμενες καμπυλες αντισταθμισης, να φτιαξεις καποια δικια σου και παει λεγοντας. Αυτες οι ρυθμισεις απο οσο εχω καταλαβει αποθηκευονται στην αντλια. Σε πχ αντικατασταση του θερμοστατη οι ρυθμισεις με το offset, τη καμπυλη κτλ  θα υπαρχουν ηδη.

 

Θα μπορουσε να δουλεψει ο Nest ως κυριος θερμοστατης χωρου παραλληλα με το χειριστηριο της carrier ωστε πχ εαν χρειαστει να αλλαξω καμπυλη να μπορω να το κανω μεσω της carrier? 

Μπορειτε να σκεφτειτε καποια μειονεκτηματα ή λειτουργίες πυο ενδεχομένως θα χασω;  

 

ps:ψιλοασχετο αλλα  ο nest φαινεται να υποστηριζει το πρωτοκολλο opentherm το οποιο ναι μεν υποστηριζεται απο ενα πληθος κατασκευαστων αλλα οχι απο τη carrier

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα γινεται, το εχω κανει και γω.

 

Χανεις το χρονοπρογραμματισμο "touch n' go".

 

Δεν ξερω τι παραπανω κανει ο θερμοστατης που λες.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.