Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα πιο παράξενα σπίτια στον κόσμο


basgoud

Recommended Posts

Φέρανε τα πάνω-κάτω, στρογγύλεψαν τις γωνίες, ή ανέβηκαν στην ταράτσα. Πρόκειται για παράξενα σπίτια που εμπνεύστηκαν αρχιτέκτονες από όλον τον κόσμο.

 

TO ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ

 

Αυτό είναι το παρατσούκλι με το οποίο είναι γνωστό αυτό το κτίριο γραφείων στην Πράγα (φωτό κάτω). Σχεδιάστηκε από τον Τσέχο αρχιτέκτονα Vlado Milunić σε συνεργασία με τον Καναδό αρχιτέκτονα Frank Gehry. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1994 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα.

Το Απίστευτο Έπιπλο Μέσα στο Οποίο Κρύβεται ένα Ολόκληρο Διαμέρισμα

 

Posted Image

 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ-ΠΙΑΝΟ

 

Το «σπίτι πιάνο» μοιάζει με ένα γιγαντιαίο διάφανο βιολί που στηρίζεται επάνω σε ένα τεράστιο πιάνο. Το παράξενο κτίριο σχεδιάστηκε από τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Hefey -ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κίνας- σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της εταιρείας Huainan Fangkai Decoration Project (2007). Το σπίτι βρίσκεται στην πόλη Huainan και ο συνδυασμός μαύρου-άσπρου που επιλέχθηκε αναπαριστά τον βασιλιά και τη βασίλισσα των μουσικών οργάνων.

 

Το πιο Εξωφρενικό και Μεγάλο Σπίτι της Αμερικής

 

Posted Image

 

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ

 

Μια πρωτότυπη δημιουργία του κορεάτη καλλιτέχνη Do Ho Suh, ο οποίος τοποθέτησε ένα κατά τα άλλα κανονικό σπίτι στην ταράτσα του κτιρίου Jacobs στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Το Fallen Star, όπως ονομάστηκε το project, δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα οποιοδήποτε άλλο σπίτι: Είναι πλήρως εξοπλισμένο με έπιπλα, τζάκι, πίνακες και κήπο. Ολα αυτά βέβαια, αν δεν σε ζαλίζει το ύψος και δεν σε φοβίζει το να κοιμάσαι πάνω από το κενό.

 

Το Σπίτι του Μέλλοντος Είναι Εδώ και Χτίζεται Μέσα σε Μια Μέρα!

 

Posted Image

 

ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΣΠΙΤΙ

 

Στο χωριό Terfens της Αυστρίας υπάρχει ένα σπίτι που στην κυριολεξία όλα του είναι ανάποδα: τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Το σπίτι σχεδιάστηκε από τους Πολωνούς αρχιτέκτονες Irek Glowacki και Marek Rozhanski, οι οποίοι τοποθέτησαν όλα τα αντικείμενα, από το γκαράζ μέχρι τα παιδικά υπνοδωμάτια την κουζίνα και μπάνιο, σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού ανάποδα. Εννοείται ότι η ασυνήθιστη αυτή δημιουργία αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο και όχι ένα κατοικήσιμο σπίτι. Τώρα βέβαια, μεγάλα λόγια δεν λέμε γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε τα πράγματα θα έρθουν τα πάνω κάτω.

 

Posted Image

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

 

Ποιος δεν θέλει να ζει σε ένα… χαρούμενο σπίτι; Λογικά κάτι αντίστοιχο θα ονειρευόταν ο σχεδιαστής James Rizzi όταν σχεδίασε το Χαρούμενο Σπίτι στο Brunswick της Γερμανίας. Μια αρχιτεκτονική έμπνευση, απλώς μοναδική. Οι τοίχοι του είναι βαμμένοι με πολλά διαφορετικά χρώματα, ενώ οι εντυπωσιακές καρτουνίστικες φιγούρες που απεικονίζονται στην πρόσοψη φτιάχνουν τη διάθεση σας και μόνο που τις κοιτάζετε.

 

Αυτά Είναι τα πιο Μικροσκοπικά Σπίτια στον Κόσμο! (GALLERY)

 

Posted Image

 

ΤΟ ΚΑΜΠΥΛΩΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ

 

Στον πεζόδρομο Montyak της πόλης Sopot της Πολωνίας βρίσκεται ένα σπίτι μοναδικής αρχιτεκτονικής. Ονομάζεται The Curved House (Το Καμπυλωτό Σπίτι) και είναι προφανές το γιατί. Πρόκειται για μια δημιουργία του διάσημου Πολωνού αρχιτέκτονα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Ian Martin Szenser και της Σουηδής ζωγράφου Per Dahlberg. Από το 2003 εκτός από μόνιμη κατοικία των δύο δημιουργών έχει γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

 

Posted Image

 

Πηγή http://spirossoulis....tia-ston-kosmo/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ως κατασκευές  αξιοθαύμαστες μεν, κατά το πλείστον  όμως όχι και ως σπίτια (όπως αναφέρονται στο άρθρο) για την εξυπηρέτηση  ανθρώπων...... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.