Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποιες είναι οι 4 ελληνικές κατασκευαστικές που θα φτιάξουν το τζαμί στο Βοτανικό


Engineer

Recommended Posts

panoskar, on 21 Oct 2016 - 22:00, said:

όπως είπε ο Νικ, δόθηκε σε κοινοπραξία των μεγάλων μετά απο πολλούς διαγωνισμούς (ΜΕΕΠ 1ης και άνω)- άγονους καθώς δεν ήθελε κανένας να μπλέξει. Οι παροικούντες γνωρίζουν , και πρόκειται μόνο περί πολιτικού θέματος, το συγκεκριμένο τουλάχιστον.

 

Πιθανόν. Ας αφήσουμε τις γενικές πολιτικές αιχμές στην άκρη, αν και τις προκάλεσε ο Nik. Δεν αντιλέγω σε αυτό που λες αλλά μπορείς να μας δώσεις κάποιο παραπάνω στοιχείο; Το ότι έγιναν πολλοί διαγωνισμοί το μάθαμε, αλλά πως τεκμηριώνεται ότι δεν κατέληξαν οι διαγωνισμοί αυτοί σε ανάδοχο λόγω του ότι δεν ήθελε κανείς να μπλέξει; Ποιο ακριβώς είναι το πολιτικό θέμα;  

Ρωτάω πάντα καλόπιστα. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να κατασκευαστεί τζαμί. Δεν συνάδει με τον ελληνικό πολιτισμό και τα ήθη και τις συνήθειές μας. Αν οι αλλόφυλοι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να προσαρμοστούν στην κοινωνία που τους φιλοξενεί, να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Δεν θα αλλάξουμε εμείς,να αλλάξουν αυτοί. 

 

Είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ ότι το κράτος παραχωρεί ελληνική γη,για να στεγάσει κάτι το οποίο δεν συνάδει και δεν αναδεικνύει τον ελληνισμό και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

 

Δεν θα σχολιάσω υπέρ ή κατά της κατασκευής αλλά αυτό για την ελληνική γη. Και το ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας μας παραχώρησε γερμανική γη για να χτίσουμε ελληνικό σχολείο στο Μόναχο αλλά ούτε αυτό δεν μπορέσαμε να κάνουμε 

 

Σορυ για το οφφτοπικ

Link to comment
Share on other sites

Πολιτικό είναι το θέμα της ανάθεσης 180 χιλ / εταιρεία (7ης), ακριβώς για να γίνει το έργο, καθώς δεν υπήρξε 

ενδιαφέρον  στις (επαναλαμβανόμενες) δημοπρατήσεις. Όσο για την τεκμηρίωση, Κωνσταντίνε, μπορείς νομίζω 

να αντιληφθείς το επιχειρηματικό ρισκο ενός αντικειμενικά κοινωνικά ευαίσθητου θέματος.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σχολιάσω υπέρ ή κατά της κατασκευής αλλά αυτό για την ελληνική γη. Και το ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας μας παραχώρησε γερμανική γη για να χτίσουμε ελληνικό σχολείο στο Μόναχο αλλά ούτε αυτό δεν μπορέσαμε να κάνουμε 

 

 

Aν το ομόσπονδο βαυαρικό κρατίδιο της γερμανίας θέλει να αυτοκτονήσει και να αλλοιώσει σε βάθος χρόνου την πολιτισμική του ταυτότητα και κληρονομιά,είναι δικό του πρόβλημα. Ας πρόσεχαν!

 

Κάθε έθνος,εκτός από τα γεωγραφικά του σύνορα,έχει και τα πολιτισμικά του σύνορα τα οποία πρέπει να προστατεύει.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να τους το φτιάξουμε εμείς. Μπορούσαμε απλά να τους δώσουμε την άδεια να το φτιάξουν κι από κει και πέρα να ξεκινήσουν τους εράνους μεταξύ τους για να αγοράσουν το οικόπεδο, να ρίξουν τα μπετά κλπ. Όπως φτιάχνονται δηλαδή και οι εκκλησίες. Αυτοί μας έφτιαξαν καμια εκκλησία στις χώρες τους? Άσε που στις περισσότερες χώρες αυτοί δεν δίνουν ούτε και άδεια, εμείς γιατί να δώσουμε?

 

όσοι θέλουν να προσευχηθούνε να πάνε στην αγιά σοφιά που ξανάνοιξε πρόσφατα.

Link to comment
Share on other sites

Η άρνηση ή όχι της κατασκευής του Τζαμιού, δεν έχει να κάνει με την απώλεια της ενθικής ταυτότητας των ορθοδόξων (ειδικά αυτών που βαπτίστικαν σε μικρή ηλικία εν αγνοία τους).

Έχει να κάνει με την προσπάθεια διαχωρισμού των λαών με θρησκευτικά κριτήρια και είναι ένας έμεσος τρόπος να διώχνουμε τους μετανάστες. Πιθανόν να κλείσουν στο μέλλον και φροντηστήρια ξένων γλωσσών και να απαγορευτεί η διδασκαλία τους στα σχολία, καθώς και η γλώσσα είναι στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού.

Το κρυφό πρόβλημα είναι ότι στεγάζεις δύο δόγματα στην ίδια χώρα. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεις στους πολίτες να γνωρίσουν και τα δύο ή και περισσότερα στο μέλλον και να διαλέξουν μεταξύ τους, ποια έκδοση της "θεόσταλτης" αλήθειας τους βολεύει/εξυπηρετεί.

Μπαίνει έτσι στον κοινωνικό διάλογο η συζήτηση για τις θεόσταλτες αλήθειες, το οποίο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και κοινωνία, σημαίνει το σταδιακό τέλος του αλάθητου των δογμάτων. Οι δομές των εκκλησιών χάνουν πολλά κρατικοδίαιτα χρήματα και θα πάμε στην μορφή του δυτικού κόσμου, όπου οι ενορίες (όποιας θρησκείας και αν είναι), χρηματοδοτούνται από τους ενορίτες.

Συμφωνώ με το τελευταίο, δεν υπήρχε ανάγκη να το φτιάξουμε εμείς. Θα μπορούσε ο ορθόδοξος θεός να δανείζει τους δικούς του χώρους λατρείας μία μέρα την βδομάδα που δεν τους χρησιμοποιεί και να επεκταθεί η χρήση τους σε περισσότερες θρησκείες. Μέχρι να φτιάξουν δικούς τους ναούς. Στον αντίλογο, μητροπολιτικοί ναοί φτιάχνονταν από την πολιτεία. Μικρότεροι ναοί φτιάχνονταν από τις τοπικές κοινωνίες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα αναφερθώ στο αν πρέπει η δεν πρέπει να κατασκευστει τζαμί, θα πω μονο ότι εχω κάνει Ανάσταση στο Αμπου Νταμπι (σε ορθόδοξη εκκλησία κατασκευασμενη από το κρατος) και στο Κουβειτ (σε βιλλα που εχει μετατραπεί σε εκκλησία, με την αδεια φυσικα του κρατους).

 

Τωρα το γιατί οι 4 μεγαλύτερες εταιρείες κανουν κοινοπραξία γι αυτό το εργο ειναι τι κανει νιαου νιαου στα κεραμίδια αλλα κανεις σας δεν εχει περασει από διπλα καν...

Για να βοηθήσω ίσως θα μπορούσε να μην συμμετεχει η Ιντρακατ οι υπόλοιπες ομως υποχρεούνται....its business as usual..

Link to comment
Share on other sites

Ιερά Οδός . Κάποτε πήγαινε στα Ελευσίνια Μυστήρια . Τώρα θα πηγαίνει στο τζαμί . 

 

Στην πύλη της ΚΣΑΝ

 

Ευτυχώς έχουν βγάλει τις άγκυρες από τις πόρτες και την είσοδο .

post-21070-0-38962000-1477130063_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κάποιους ο πολύς διαφωτισμός τους έβλαψε και είπαν να δοκιμάσουν και λίγο από σαρία μπας και ισιώσουν. 

Link to comment
Share on other sites

Το κρυφό πρόβλημα είναι ότι στεγάζεις δύο δόγματα στην ίδια χώρα. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεις στους πολίτες να γνωρίσουν και τα δύο ή και περισσότερα στο μέλλον και να διαλέξουν μεταξύ τους, ποια έκδοση της "θεόσταλτης" αλήθειας τους βολεύει/εξυπηρετεί. Μπαίνει έτσι στον κοινωνικό διάλογο η συζήτηση για τις θεόσταλτες αλήθειες, το οποίο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και κοινωνία, σημαίνει το σταδιακό τέλος του αλάθητου των δογμάτων.

 

Άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα της ανεξιθρησκείας και του σεβασμού στις παραδόσεις των μεταναστών.

 

Εξ άλλου είναι προφανές ότι ένα τέτοιο τέμενος, σε μια περιοχή μακριά από κατοικίες, με ασαφή θεολογικό προσανατολισμό και χωρίς καμία σύνδεση με τις χώρες προέλευσης των ανθρώπων αυτών, δε μπορεί να εξυπηρετήσει τις θρησκευτικές τους ανάγκες. Αν θέλουμε ανεξιθρησκεία, το σωστό θα ήταν να δώσουμε άδεια να φτιάξουν οι άνθρωποι αυτοί τα τζαμιά τους όπως τα θέλουν, όπου τα θέλουν και όσα θέλουν ώστε να έχει η κάθε κοινότητα το δικό της και να διδάσκει ακριβώς αυτό που πιστεύει κι όχι να ακούνε όλοι έναν μεμονωμένο ιερέα που αποκλείεται να τους εκφράζει όλους.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.