Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποθήκη εκτός Σ.Δ. σε όροφο?


cacau

Recommended Posts

Σε τριόροφη οικοδομή με άδεια του 1972, έχω την εξής περίπτωση: σε όλους τους ορόφους υπάρχει αποθηκάκι ~2,5τ.μ. με πρόσβαση αποκλειστικά από το μπαλκόνι. Ο συνάδελφος που είχε εκδόσει τότε την άδεια ΔΕΝ το έχει προσμετρήσει στον Σ.Δ. αλλά ούτε και στην κάλυψη. Στα θεωρημένα σχέδια φαίνονται ακριβώς έτσι. Ισχύει κάτι τέτοιο? Στην τακτοποίηση που κάνω για άλλους λόγους (μπαλκόνια εντός Δ κ.λ.π.) θεωρείτε σκόπιμο να τα προσμετρήσω στα τ.μ. των διαμερισμάτων ή να παραμείνουν ως έχουν? 

Edited by cacau
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μετά από 200+ view και καμία απάντηση, υποθέτω ότι ουδείς έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση. Οπότε λέω να πάω στα σίγουρα, δηλαδή να τα προσμετρήσω στην τακτοποίηση ως κύρια χρήση - παρότι είναι πράγματι βοηθητική...

Link to comment
Share on other sites

Αφού θα ρυθμίσεις ως Κατηγορία 1 (έχοντας το ορθό αποδεικτικό γι' αυτό) ό,τι και να βάλεις, πάλι το ίδιο πρόστιμο θα βγει!

Οπότε, να βάλεις τα πάντα!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Έχω άδεια, αεροφωτογραφίες, λογαριασμούς ΔΕΗ κ.λ.π. οπότε είμαι της ιδίας άποψης. Όλα μέσα και καθαρίζει με ένα πεντακοσάρικο!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

Αυθαίρετη κατασκευή από πανελ αλουμινίου 1μΧ2μΧ2.80μ ύψος, εμβαδού 2 τ.μ. σε βεράντα οροφοδιαμερίσματος στον Β' όροφο πολυκατοικίας χρησιμοποιείται ως λεβητοστάσιο. Ο χώρος περιέχει μία μικρή πλαστική δεξαμενή πετρελαίου και ένα λέβητα για τον Β΄όροφο μόνο.  Δεν έχει καταγγελία μέχρι στιγμής. Γίνεται να ρυθμιστεί ως αποθήκη, χωρις να αναφέρω αυτή την χρήση, απλα ως αποθ. χώρος? Σε όροφο όμως αποθήκη υφίσταται με υπ. δομ. β. χ. ή Κ. Χώρων ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρείται η "αποθήκη" ως ΚΧ, το πρόστιμο υπαγωγής στον 4178 υπολογίζεται ως ΥΔΚΧ, διότι "μειωμένο συντελεστή" υπολογισμού του προστίμου έχουμε μόνο σε "ισόγειους" βοηθητικούς χώρους (έως 50 τ.μ.) ή χώρους σε υπόγεια στάθμη ή πατάρια ή σοφίτες (με προϋποθέσεις) ή αποθήκες Κατηγορίας 3.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.