Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέες φτηνές λύσεις στέγασης στις πανάκριβες δυτικές μητροπόλεις


Engineer

Recommended Posts

Εμπορευματικά κοντέινερ που δεν χρησιμοποιούνται πλέον μπορεί να αποτελέσουν τη λύση σε προβλήματα στέγασης χαμηλού κόστους σε όλο τον κόσμο.

 

Ένα πρωτότυπο πρότζεκτ εφαρμόζεται αυτή την περίοδο στο λιμάνι της Κοπεγχάγης. Ονομάζεται Urban Rigger, έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα και επιπλέει στο νερό. Έχει έκταση 300 τ.μ. και υπάρχουν δώδεκα ξεχωριστοί κοιτώνες με μπάνιο και κουζίνα, χώρος μπάρμπεκιου και ταράτσα για κοινή χρήση.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρίας, Κιμ Λάουντρουπ, είχε αυτή την ιδέα φτηνών χώρων στέγασης, που προορίζονται για φοιτητές:

 

«Το πρόβλημα είναι οι τιμές στα οικόπεδα στο κέντρο της πόλης έχουν φτάσει σε γελοία επίπεδα. Και όταν αυτά πωλούνται, πωλούνται για να γίνουν πανάκριβα διαμερίσματα ή για επιχειρηματική στέγη. Όπου διατίθεται ένα κομμάτι γης στο κέντρο, είναι πανάκριβο».

 

Η αναδιαμόρφωση κοντέινερ για να γίνουν κατοικίες είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του ’70. Σήμερα όμως υπάρχουν διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως για παράδειγμα αυτή που αφορά το σύστημα θέρμανσης. Χρησιμοποιείται το νερό που υπάρχει τριγύρω, ενώ στη στέγη έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ.

 

Η επανάχρηση των εγκαταλειμμένων κοντέινερ μας γλιτώνει από ενέργεια και από την ανάγκη ανακύκλωσής τους. Σύμφωνα με τον Λάουντρουπ, γλιτώνουμε 1.100 τόννους CO2.

 

«Οι φοιτητές και οι νέοι είναι το μέλλον μας. Το γεγονός ότι μπορούν να έχουν υψηλότερη μόρφωση, είναι κάτι που μας παροτρύνει κι εμάς, να τους εμπνεύσουμε για να προχωρήσουν. Αυτοί είναι που πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος.

 

Είναι μια ιδανική λύση για την Κοπεγχάγη, που θεωρείται η όγδοη ακριβότερη πόλη στον κόσμο, όσον αφορά την κατοικία, ιδιαίτερα μάλιστα καθώς η Δανία έχει μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ακτογραμμές.

 

http://gr.euronews.c...ow-cost-housing

 

Πηγή: http://polytexnikanea.gr/WP3/?p=46861

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.