Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης»


Engineer

Recommended Posts

Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» στον νέο βασικό μέτοχο, το επενδυτικό fund Apollo Investment HoldCo, μία εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P.

 

Η Apollo κατέβαλε συνολικά 393,152 εκατ. ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο (90%) των μετοχών της εισηγμένης εταιρείας. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας σημαντικής συμφωνίας για τον ελληνικό τουρισμό και τον Αστέρα, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά υπό τον νέο μέτοχο.

 

Ο πρόεδρος του Ταμείου, Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε ότι «το τελικό θετικό αποτέλεσμα, εκτός από μία σημαντική επενδυτική συμφωνία, είναι και ένα δείγμα εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας όλων των φορέων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας».

 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ΕΤΕ-0,54% Λούκα Κατσέλη, δήλωσε πως η πώληση του μεριδίου της τράπεζας αποσκοπεί «στην απεμπλοκή της από επιχειρηματικές δραστηριότητες, που δεν έχουν σχέση με τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, και στην αταλάντευτη προσήλωση στις κύριες δραστηριότητές της».

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, επισήμανε παράλληλα, ότι «η ολοκλήρωση της πώλησης του Αστέρα αναδεικνύει την προσήλωση της Εθνικής Τράπεζας στην υλοποίηση της στρατηγικής της και των δεσμεύσεών της, καθώς και την έμπρακτη συμβολή της στην προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στη χώρα μας».

 

Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της συναλλαγής σηματοδοτεί την επιστροφή της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ενθαρρύνει και άλλα επενδυτικά σχήματα μακροπρόθεσμου ορίζοντα και ενδιαφέροντος.

 

«Η προσδοκία της Εθνικής Τράπεζας είναι πως η υλοποίηση των σχεδίων των επενδυτών για τη μελλοντική ανάπτυξη του Αστέρα θα αναδείξουν αυτόν τον πραγματικά ιδιαίτερο προορισμό, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού και της ευρύτερης οικονομίας» κατέληξε.

 

H ανακοίνωση της ΕΤΕ

 

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ-1,38% («ΕΤΕ») ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνόλου της συμμετοχής της στην «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» (54.537.967 κοινές μετοχές ή ποσοστό 67,229%) στην Apollo Investment Holdco SARL μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έναντι 298,8 εκατ. Ευρώ.

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο pro forma δείκτης CET1 της ΕΤΕ για το β’ τρίμηνο του 2016 αυξάνεται περίπου κατά 46μβ. Η ΕΤΕ θα αξιοποιήσει τη ρευστότητα που αντλήθηκε από τη συναλλαγή ώστε να μειώσει περαιτέρω την χρηματοδότησή της από το μηχανισμό Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα («ELA»), με θετική επίπτωση στο κόστος χρηματοδότησής της.

 

Πηγή: http://www.naftempor...-gia-ton-astera

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.