Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αγορά ταχυμέτρου


Recommended Posts

Τι ταχύμετρο προτείνετε για μετρήσεις πχ 200 σημείων; Θέλω να το κρατήσω σε βάθος χρόνου και να βγάλει τα χρήματα που θα δόσω.








Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Η ερώτησή σου είναι λάθος. Δε μπορείς να βάλεις σαν παράμετρο το "μετρήσεις 200 σημείων" . Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις εσύ πρώτα στον εαυτό σου είναι:

1) Πόσο συχνά θα χρησιμοποιώ στη δουλειά μου το ταχύμετρο, και πόσες δουλειές θα μου έρχονται το μήνα; (απόσβεση κόστους αγοράς)

2) Τι είδους δουλειές θα μου έρχονται, επομένως τι ακρίβειας μηχάνημα πρέπει να αγοράσω;

3) Πόσο χρόνο θα περνάω στο πεδίο; Θα χρειαστώ έξτρα μπαταρίες? (κάποια TS έχουν και 2η υποδοχή μπαταρίας)

4) Έκανα έρευνα αγοράς; Είδα τα μηχανήματα από κοντά;

5) Είναι αξιόπιστο το μηχάνημα; Τι γνώμη έχουν οι γνωστοί μου από τα δικά τους; Πόσο συχνά χαλάνε και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους; (Κανένας πωλητής δε θα σου πει τα μειονεκτήματα του μηχανήματός του. Αλλά όλο και μπορεί να ψαρέψεις από τον καθένα τα μειονεκτήματα των μηχανημάτων των άλλων...)

6) Οι πωλητές, πόσο θα ασχοληθούν μαζί μου και μετά την αγορά; (service, τηλεφωνική εξυπηρέτηση, λύσεις...)

 

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις όπως είπα στον εαυτό σου πριν καταλήξεις κάπου. Η έρευνα αγοράς για το μηχάνημα που θα χρησιμοποιήσεις για τα επόμενα 10-20 χρόνια δε κρατάει ένα σ/κ...

Edited by angusmacgyver
  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι τοπογράφος.Θα ήθελα να ασχολούμαι μόνο με μετρήσεις δικές μου.Παράδειγμα σε ένα δύσβατο χωράφι η μια μέτρηση οικοπέδου με κτίριο.Όσο το δυνατόν οικονομικότερο αλλά παράδειγμα   αν έχετε κατά νου κάτι συγκεκριμένο που θα με διευκολύνει δεκτό.Ζήτω τις εμπειρίες σας για να γλιτώσω ταλεπορία και έξοδα απο καποιον πώλητη κ.λ.π.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι τοπογράφος....

Δήλωσες στο προφίλ σου Φοιτητής. Σε ποιο κλάδο ή τι ειδικότητα σπουδάζεις?

Link to comment
Share on other sites

  Να ξέρεις ότι καινούριο μηχάνημα ξεκινάει (στην καλύτερη) από 5.000+ΦΠΑ στις ημέρες μας. Καλύτερα να δοκιμάσεις μήπως βρεις κανένα καλό μεταχειρισμένο (από παλιούς μηχανικούς που πιθανόν να το αγόρασαν την τελευταία 10ετία), ή από τις γνωστές εταιρείες του χώρου, οι οποίες πουλάνε πολύ καλά μεταχειρισμένα ή DEMO κομμάτια. Επειδή η χρήση που θες να κάνεις απ'ότι κατάλαβα είναι περιστασιακή είναι ίσως η καλύτερη περίπτωση για σένα value for money. Και φυσικά να είσαι σίγουρος ότι τα παρελκόμενα είναι μέσα στην τιμή (τρίποδο, τρικόχλιο, κατάφωτο, στυλεός...).

 

  Βέβαια από την άλλη υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης εξοπλισμού (για 1-2 δουλειές μαζεμένες), όπου μπορείς και να κάνεις τη δουλειά σου οικονομικότερα και να δοκιμάσεις μια υποψήφια επιλογή σου κατ'ιδίαν.

 

  Όσο για τις εταιρείες του χώρου, υπάρχουν σε άλλα σχετικά posts (δεν ξέρω κατά πόσο μια απλή αναφορά τους μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση από τον Big Brother) και μπορείς να τις ψάξεις μέσω google. Όλες έχουν πολύ καλά sites με όλες τις πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

Μία παρατήρηση: Ο όρος ταχύμετρο δηλώνει όργανο μία ορισμένης παλαιότητας (π.χ. Τ16). Για τα σύγχρονα όργανα χρησιμοποιείται ο όρος γεωδαιτικός σταθμός. Εκτός κι αν θές ταχύμετρο-θεοδόλιχο (μάλλον όχι).

 

Για τα όργανα μετρήσεων καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς όρια ακρίβειας: ακρίβεια μέτρησης των γωνιών και της απόστασης.

 

Τί ακριβώς σπουδάζεις;

Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενδιαφέρει για μεταχειρισμένο εφόσον δεν γνωρίζω προσωπικά τον πωλητή για ευνόητος λόγους. Βασικά δεν έχουμε μαθήματα τοπογραφίας απλά από προσωπικό ενδιαφέρον. Οποίος γνωρίζει ας στείλει και p.m.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον θες καινούριο, τα πιο οικονομικά μοντέλα γαιωδετικών σταθμών (κινέζικα, ακρίβειας 15cc) ξεκινούν από τα 2000 € περίπου χωρίς ΦΠΑ και παρελκόμενα (τρίποδας, σταδία - κοντάρι, κάτοπτρο). Δηλαδή, θα ξεπεράσεις τα 3000 € με όλα αυτά.

Σε μάρκες, θα ψάξεις για FOIF, Kolida - KTS, STONEX ή ό,τι αντίστοιχο υπάρχει.

 

Βέβαια, σε ηλεκτρονικό θεοδόλιχο βρήκα και αυτό:  http://www.geoshop.gr/taxumetra-theodolixa στα 1350 €

ή αυτό: http://www.geodetic.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30326 στα 550 €

αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες και δυνατότητες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάρε το πτυχίο σου πρώτα και μετά ανάλογα με το αντικείμενο που θα επιλέξεις να ασχοληθείς και τις συνθήκες της εποχής κάνεις και τις ανάλογες αγορές εξοπλισμού.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.