Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργειακοί επιθεωρητές: σε ισχύ οι αλλαγές - όλες οι λεπτομέρειες


Engineer

Recommended Posts

Ευχαριστώ. Να πώ κι εγώ την εμπειρία μου μιας και μετά από τρία ΠΕΑ σε καταστήματα με συστήματα > 15 kW τελικά μου λύθηκαν αισίως οι προχθεσινές απορίες.

  1. Το 20% αναφέρεται στις 30 επιθεωρήσεις. Δηλαδή 6 επιθεωρήσεις.
  2. Η εξέλιξη σε ανώτερη τάξη είναι αυτόματη.
  3. Ο περιορισμός των 15kW σύνολο ψύξης – θέρμανσης αρκεί να επιτυγχάνεται στο ένα απο τα δύο συστήματα. Δηλαδή δε χρειάζεται και τα δύο συστήματα να είναι ταυτόχρονα > 15kW. Όμως περιπτώσεις καταστημάτων με επι μέρους ισχύες < 15kW αλλά με άθροισμα > 15kW (πχ 8 + 8 = 16) δε λαμβάνονται υπόψιν στο 20%.
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω βγάλει σαφές συμπέρασμα. Είμαι Α τάξης.

 

Αν πάω να κάνω ΠΕΑ σε κτίριο άνω των 250 τετραγωνικών δεν το δέχεται καν το σύστημα; Δηλαδή το διασταυρώνει μόνο του; Ή το δέχεται και απλά είμαι εγώ παράνομος αν το καταθέσω;

 

Κτίριο 100τμ αλλά με ΗΜ 200kW επιτρέπεται τελικά ή όχι; 

 

Επιτρέπεται ο υπολογισμός τους στο ΠΕΑ του κελύφους, αλλά όχι η επιθεώρηση των συστημάτων αυτών αν κάποιος δεν είναι ανώτερης τάξης.

Όλοι οι πτυχιούχοι πάντως έχουν αποκλειστεί από την Β' τάξη, ανεξάρτητα από το αν με τα προηγούμενα δεδομένα είχαμε το δικαίωμα. Προφανώς, η εμπειρία μας περιορίζεται στα 250 τ.μ. και στα 50kw θέρμανση/ψύξη. Για πάντα!

Link to comment
Share on other sites

Οπότε δε θα μπορέσουμε ποτέ να κάνουμε μια πολυκατοικία ας πουμε... τη στιγμή που μπορώ να υπογράψω ΜΕΑ για πολυκατοικία.... Μάλιστα..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

ΠΕΑ για κτηριο μπορεις να κανεις (και ας εχει 1000ΚW).

Επιθεωρηση σε λεβητα  ή συστημα κλιματισμου δε θα μπορεις να κανεις, παρα μονο οτι οριζει το οριο για Α ταξης Επιθεωρητη λεβητων και κλιματισμου, αντιστοιχα. Αν και εφοσον εχεις κανεις αναγελλια.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κάποιος αν η μετάβαση από τη Β στην Γ τάξη γίνεται αυτόματα μόλις συμπληρώσεις τις απαιτούμενες επιθεωρήσεις Β τάξης (10)ή πρέπει να προηγηθεί κάποια αίτηση?

Link to comment
Share on other sites

παιδια θελω να ρωτησω κατι γενικοτερο.

 

επειδη με ενδιαφερει να εγγραφω στα μηττρωα, αλλα εργαζομαι σε εταιρεια με μπλοκακι ως ΜΙΣΘΩΤΟΣ μπορει καποιος να μου απαντησει :

 

οταν εκδιδετε καποιο Πιστοποιητικο, κοβετε δελτιο παροχης υπηρεσιων? αν ναι υπαρχει αλλος τροπος εκτος απο μαυρα να πληρωθεις?

 

το ρωταω αυτο διοτι αν κοψω δελτιο παροχης υπηρεσιας σε παραπανω απο 3 και χωρις συμβαση γινομαι αμεσα ελευθερος επαγγελματιας. Γιαυτο λοιπον θελω να δω αν αξιζει να μπω στη διαδικασια να εγγραφω στα μητρωα!

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Υπό αυτήν την προϋπόθεση (δεν υπάρχει εναλλακτική) πρέπει να δεις αν σε συμφέρει. Βασικά να κανεις πολλά μα πολλά πιστοποιητικά αλλιώς με καμία 10ρι πχ που δεν είναι και μεγάλη αμοιβή σε βγάζει εκτός στη φορολογία και δεν αξίζει

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

@gliout

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

Να ρωτήσω κάτι συνάδελφοι. Είχα κάνει αναγγελία στα κτίρια και κατατάχτηκα Α' Τάξης. Τώρα μπορώ να κάνω αναγγελία και για θερμανση - κλιματισμό; Και αν ναι, πως;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.