Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια φαρμακείου


GP

Recommended Posts

Μάλιστα, εγώ δεν είχα, οπότε έκανα. Θεωρώ ότι βάση του νέου 26,4 του ΝΟΚ απαιτείται (αυτό θεωρούσαν και από την ΕΣΑμεΑ)

26/4. Στα υφιστάμενα πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κτίρια που στεγάζονται φορείς της παρ.1 του άρθρου 14 του ν.4270/2014 (Α143) ή έχουν χρήσεις συνάθροισης κοινού, όπως χώροι συνεδρίων, εκθέσεων, μουσείων, συναυλιών, αθλητικών ή πολιτιστικών συγκεντρώσεων, ναοί, θέατρα, κινηματογράφοι, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, κέντρα διασκέδασης, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες αναμονής επιβατών, τράπεζες, ανταλλακτήρια, χώροι προσωρινής διαμονής, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, δικαιοσύνης και σωφρονισμού, γραφείων και εμπορίου, βιομηχανίας και βιοτεχνίας, καθώς και στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και πρατηρίων καυσίμων, επιβάλλεται να γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις, ώστε οι λειτουργικοί χώροι τους να είναι προσπελάσιμοι από άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα.

Βέβαια έτσι όπως είναι (κακό)γραμμένο (απ΄τον 4759 είναι η αλλαγή) συμπεραίνεις ότι πρέπει να είναι χώορς συνάθροισης κοινού. Νομίζω ότι χτύπησαν πάλι τα ελληνικά του νομοθέτη. 

Η προηγούμενη εκδοχή είναι σαφώς πιο ξεκάθαρη:
4. Στα υφιστάμενα πριν από την ισχύ του παρόντος νόμου κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Δημοσίου,νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα,κοινωφελείς οργανισμοί, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτης και δεύτερης βαθμίδας ή έχουν χρήσεις συνάθροισης κοινού (χώροι συνεδρίων, εκθέσεων, μουσείων, συναυλιών, αθλητικών ή πολιτιστικών συγκεντρώσεων, ναοί, θέατρα/ κινηματογράφοι, εστιατόρια/ ζαχαροπλαστεία/ καφενεία/ κέντρα διασκέδασης,αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες αναμονής επιβατών, τράπεζες/ ανταλλακτήρια κ.λπ.), προσωρινής διαμονής, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, δικαιοσύνης και σωφρονισμού, γραφείων και εμπορίου, βιομηχανίας και βιοτεχνίας, καθώς επίσης και στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και πρατηρίων καυσίμων επιβάλλεται να γίνουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις, ώστε οι λειτουργικοί χώροι τους να είναι προσπελάσιμοι από άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα.
 

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 περίπου χρόνια που έκανα 2 φαρμακεία σε διαφορετικές περιοχές λόγω μεγάλης υψομετρικής διαφοράς και κλίσης του δρόμου είχαν 1 σκαλί το ένα και 2 σκαλιά το άλλο, δεν μου είπαν τίποτα... πιθανά γιατί στα παλιά κτίρια δεν χρειάζεται?.. Ρώτα το υγειονομικό της περιφέρειας που βρίσκεσαι καλύτερα γιατί αυτοί θα σε ελέγξουν

Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, AsiM said:

πριν 2 περίπου χρόνια

δεν είχε περάσει η προθεσμία του παραπάνω άρθρου, και εγώ ένα που είχα κάνει δεν είχε ζητηθεί κάτι, στο υγειονομικό ρώτησα, επίσης δεν είχαν ιδέα...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα, από τις διατάξεις θα ήθελα μια διευκρίνιση: το εργαστηριο και η αποθήκη όταν βρίσκονται μαζί με το φαρμακοπωλειο πρέπει να είναι χώροι κυρίας χρησης. Όταν ομως βρίσκονται στο υπόγειο, το υπόγειο πρέπει να είναι οπωσδηποτε χωρος κυρίας χρήσης ή μπορεί να είναι και βοηθητικός; Οπως τα περισσότερα υπόγεια εξαλλου στις αδειες οικοδομής

Link to comment
Share on other sites

Φαρμακοτεχνικό εργαστήριο, αποθήκη, τουαλέτες μπορεί να βρίσκονται στο υπόγειο και δεν απαιτείται να είναι χώροι κύριας χρήσης. Το υπόγειο απαραιτήτως θα πρέπει να συνδέεται με το ισόγειο κατάστημα (φαρμακοπωλείο το οποίο θα πρέπει να είναι στο ισόγειο ή σε ορόφους σε περίπτωση πολυόροφου φαρμακείου και να είναι χώρος κύριας χρήσης).  Υπάρχει μια "ασαφής" έκφραση στη νομοθεσία για απαίτηση επικοινωνίας του υπογείου με το ισόγειο με "ευρεία κλίμακα". Ενδεχομένως να εννοείται ότι η επικοινωνία να μη γίνεται με την κλασσική κυκλική και και συνήθως στενή σκάλα "σαλίγκαρος". 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.