Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Xαλυβοσκυρόδεμα - Μια υποσχόμενη Λύση για Αντισεισμικές Κατασκευές


 
basgoud

Recommended Posts

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ «ΧΑΛΥΒΟΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ» 
 

Προτείνεται διάταξη του διαµήκους και εγκάρσιου οπλισµού των υποστυλωµάτων από σκυρόδεµα διάσπαρτη σ΄όλη την έκταση της διατοµής τους µε αποτέλεσµα ένα οµοιοµορφισµένο υλικό από σκυρόδεµα και χάλυβα, το χαλυβοσκυρόδεµα. 
Η διάταξη αυτή σε συνδυασµό µε διάταξη του διαµήκους οπλισµού καθ΄ύψος των δοκών αίρει τις κατασκευαστικές δυσχέρειες και τα τεχνολογικά προβλήµατα στην περιοχή των κόµβων των δοµικών στοιχείων από σκυρόδεµα, επιτρέπει τυποποίηση και εκβιοµηχάνιση του συνόλου του οπλισµού των υποστυλωµάτων, αυξάνει την ασφάλεια και επισκευασιµότητά τους και εξασφαλίζει µεγαλύτερη πυρασφάλεια και διάρκεια των κατασκευών. 
Η ίδια καµπτική αντοχή, η µεγαλύτερη διατµητική αντοχή και η καλύτερη υστερητική συµπεριφορά δοµικών στοιχείων και κόµβων µε την προτεινόµενη λύση απ΄ αυτήν αντίστοιχων στοιχείων µε συµβατική διάταξη του οπλισµού και ίδιο συνολικό οπλισµό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσµατα δοκιµασίας σε εναλλασσόµενη καµπτοδιατµητική επιπόνηση δώδεκα γραµµικών στοιχείων και δύο ηµιπλαισίων.
 
Βρήκα αυτή την εργασία από το Εργαστήριο Ωπλισμένου Σκυροδέματος του ΕΜΠ και την ανεβάζω για ενημέρωση και σχολιασμό από τους συναδέλφους, καθ' υπόδειξη συντονιστή που το απόρριψε από νταουλοατ να βγει στο φόρουμ.
 
Ουσιαστικά προτείνεται ένας νέος τρόπος όπλισης των στοιχείων σκυροδέματος.

Xαλυβοσκυρόδεμα - Μια υποσχόμενη Λύση για Αντισεισμικές Κατασκευές.pdf

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ειναι να αναγραφουν οι συνταξαντες και η κατηγορια της εργασιας (π.χ διπλωματικη-ερευνητικο προγραμμα κ.λ.π )

Link to comment
Share on other sites

Μου προξενεί εντύπωση που δεν αναφέρονται πουθενά οι συντελεστές.

 

Μετά από μία σύντομη έρευνα διαπίστωσα ότι η "εργασία" αυτή είναι απόσπασμα από έναν τόμο σημειώσεων του ΕΜΠ που δεν αναφέρει ούτε μάθημα, ούτε καθηγητή, ούτε συντάκτη...

 

Το περιεχόμενο του τόμου, όπως και το περιεχόμενο της παραπάνω "εργασίας¨" μπορεί να χαρακτηριστεί "μη σοβαρό" ή τουλάχιστον "αμφιλεγόμενο".

 

Βρήκα και αυτό το μπλογκ, που περιέχει ως άρθρα πολλά από τα κεφάλαια του παραπάνω τόμου... Ωστόσο δεν φαίνεται ποιος γράφει τα άρθρα και σε ποιον ανήκει το μπλογκ.

 

Εικάζω ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός σπάνιου φαινομένου της ψυχολογίας...

 

Πάντως, το "χαλυβοσκυρόδεμα" μεγάλη μπαρούφα.

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος είναι της κ. Μπάκα. Είναι πολύ παλιό το θέμα και θα συμφωνήσω με τον alexispap περί μπαρούφας (τουλάχιστον όσον αφορά τα κατασκευαστικά προβλήματα και την πράξη).

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αντιγράφω απο το κείμενο

 

 

α) κάποιος να τους στείλει το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 206-9 για το αυτοσυμπυκνούμενο και να σταματήσουν να διαβάζουν ΚΤΣ-2016 διότι βλάπτει σοβαρά την υγεία.

β) Ο όρος είναι μετάφραση τσοπάνη που πήρε Lower και έπεσε even lower

 

 

post-25466-0-55873800-1478882895_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διαφωνω με τις αντιδράσεις

 

Με τον τροπο της μπακα δεν χρειαζεται να πληρώνει κανενας αυτοσυμπυκνουμενο (τουλαχιστον για το θεμα της συμπυκνωσης) Πιστευω δεν εχετε καταλαβει καλα τι προτείνει. Κ οντως το θεμα ειναι πολυ παλιο.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

"Η µείωση της καµπτικής αντοχής που εντοπίστηκε παραπάνω δεν λαµβάνεται υπόψη στους κανονισµούς και εκτιµάται ότι αποτελεί τη βασική αιτία που επανειληµµένα παρατηρείται στις κατασκευές αστοχία υποστυλωµάτων, µολονότι έχουν τηρηθεί οι απαιτήσεις των κανονισµών για ικανοτικό σχεδιασµό των υποστυλωµάτων ώστε να αστοχήσουν οι δοκοί."

 

Μόνο αυτό να σχολιάσω.. Βασική αιτία αστοχίας υποστυλωμάτων που έχουν τηρηθεί οι απαιτήσεις ικανοτικού σχεδιασμού; Πόσες τέτοιες αστοχίες υπάρχουν δλδ; Κτίρια που κατασκευάστηκαν με αντισεισμικό κανονισμό και αστοχούν τα υποστυλώματα; Δεν έχω ακούσει και πολλά. Και στα παλιότερα κτίρια προ αντισεισμικού βασική αιτία ήταν η κακή κατασκευή/τοποθέτηση συνδετήρων και τίποτα άλλο!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.