Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυτοψία με drone στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου


Engineer

Recommended Posts

Κάποτε ήταν άβατον, αλλά τώρα που έγινε βατό όλα καταρρέουν. Βίντεο από την αυτοψία με drone στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου που θα μπορούσε να γίνει Μητροπολιτικό πάρκο αλλά κινδυνεύει από την εγκατάλειψη...

 

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου με μια δραματική ανακοίνωση πριν από λίγες ημέρες έφερε στο φως την αδράνεια της πολιτείας και τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει το κτήμα.

 

Η απραξία των φορέων που οφείλουν να το προστατεύσουν οδήγησαν σταδιακά στην εγκατάλειψη του χώρου που, όπως επισημαίνεται, ζει τις τελευταίες ημέρες του. «Κτίρια εξαφανίζονται από το χάρτη, έχουν σπάσει όλα τα προστατευτικά που τοποθετήθηκαν πριν δύο χρόνια από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει παραβιασθεί η πόρτα του ιστορικού ξενοδοχείου “Τατόιον” και άγνωστοι κλέβουν ανενόχλητοι έπιπλα και άλλα χρηστικά αντικείμενα που βρίσκονται εκεί», επισημαίνουν εκπρόσωποι του συλλόγου παρουσιάζοντας εν συντομία την απερίγραπτη κατάσταση:

 

«Ο ιστορικός πυρήνας του κτήματος έχει μετατραπεί σε στούντιο φωτογραφήσεων γάμων. Στον αστυνομικό σταθμό έχουν αφήσει μόνο έναν αστυνόμο χωρίς περιπολικό που σημαίνει ότι δεν γίνονται πια περιπολίες . Τα γκαράζ έχουν γκρεμιστεί , η στέγη του Ιπποστασίου χάσκει ανοιχτή ένα χρόνο τώρα, το οινοποιείο έχει ρημάξει και κλέβουν ανενόχλητοι όσα μπουκάλια έχουν απομείνει στο εμφιαλωτήριο. Έχουν σπάσει το παράθυρο στο διευθυντήριο και κινδυνεύει το αρχείο του κτήματος. Οι μηχανές εντούρο είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο σε όλο τον ιστορικό πυρήνα του κτήματος. Τις Κυριακές ανενόχλητοι επισκέπτες ανάβουν φωτιές στο μεγάλο λιβάδι και ψήνουν μπριζόλες, ενώ από το καλοκαίρι το κτήμα έχει μείνει χωρίς νερό και με άδειους πυροσβεστικούς κρουνούς».

 

Την εικόνα κατέγραψε drone που πέταξε πάνω από το δάσος και τα ιστορικά κτίρια...

 

 

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitou...evi-apo-tin-e/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω υπάρχει μια χαζή φοβία: ότι αν το ανακαινίσουμε και το κάνουμε μουσείο, θα είναι σα να τιμούμε τους βασιλιάδες.

Αν δεν κάνω λάθος πληρώσαμε 13.000.000 αποζημίωση. Καιρός είναι να βγάλουμε και τίποτα. Δεν έχω βρεθεί ποτέ στον χώρο αλλά τόσο η φύση όσο και τα κτίρια μου φαίνονται όμορφα.

Σίγουρα κάτι μπορεί να γίνει και οι ξένοι τουρίστες τρελαίνονται για κάτι τέτοια (στο Μον Ρεπό όταν είχα βρεθεί, είχε πάρα πολλούς ξένους τουρίστες). Απλά τώρα δεν έχουμε λεφτά για γάζες, σιγά μην βρουν λεφτά για μουσεία (δεν ξέρω αν παίζει κάτι με το ΕΣΠΑ).


 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω υπάρχει μια χαζή φοβία: ότι αν το ανακαινίσουμε και το κάνουμε μουσείο, θα είναι σα να τιμούμε τους βασιλιάδες.

 

Αν δεν κάνω λάθος πληρώσαμε 13.000.000 αποζημίωση. Καιρός είναι να βγάλουμε και τίποτα. Δεν έχω βρεθεί ποτέ στον χώρο αλλά τόσο η φύση όσο και τα κτίρια μου φαίνονται όμορφα.

Σίγουρα κάτι μπορεί να γίνει και οι ξένοι τουρίστες τρελένονται για κάτι τέτοια (στο Μον Ρεπό όταν είχα βρεθεί, είχε πάρα πολλούς ξένους τουρίστες). Απλά τώρα δεν έχουμε λεφτά για γάζες, σιγά μην βρουν λεφτά για μουσεία (δεν ξέρω αν παίζει κάτι με το ΕΣΠΑ).

 

Δεν είναι καθόλου χαζή η φοβία. Όσο στέκονται αυτά τα κτήρια θα θυμίζουν το παρελθόν και θα δίνουν έρεισμα στους "κοκούς" να σκέφτονται ότι έχουν κάτι που ηθικά τους ανήκει σε αυτόν τον τόπο. Το χειρότερο όμως είναι,ότι θα δημιουργείται σταδιακά και μια θετική ιδέα στους επισκέπτες (και ειδικά στους νέους) για την επιβαλλόμενη από την Ευρώπη βασιλεία στην Ελλάδα. Το ελληνικό κράτος οφείλει να κάνει μια επιχείρηση "μνημοκτονίας" και να κατεδαφίσει όλη την εγκατάσταση.

 

Το κράτος ας βγάλει από αλλού λεφτά (ειδικά ο ξένος τουρίστας έχει πολλές επιλογές σε αυτόν τον τόπο). Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ζημιά για την Ελλάδα,από το να πηγαίνουν ελληνικές οικογένειες με μικρά παιδάκια σε ένα τέτοιου είδους μουσείου...

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

 Το ελληνικό κράτος οφείλει να κάνει μια επιχείρηση "μνημοκτονίας" και να κατεδαφίσει όλη την εγκατάσταση.

 

Διατηρητέα κτίρια δεν κατεδαφίζονται.

Διαγραφή ιστορικής μνήμης δεν υφίσταται.

Η ιστορία είναι πολύ πρόσφατη και ευτυχώς υπάρχουν όλα τα γνήσια ντοκουμέντα και γραπτά αλλά και στις μνήμες των μεγαλύτερων.

Η αλήθεια είναι πως ο η ανθρώπινη μνήμη φιλτράρει τα κακά του παρελθόντος και αφήνει να διέλθουν μόνο τα θετικά.

Από την άλλη δεν είναι και σίγουρο πως μια πορεία του σύγχρονου κράτους μακριά από τους συγκεκριμένους εισαγόμενους βασιλιάδες θα επιφύλασσε σε εμάς τους σύγχρονους καλύτερη ή χειρότερη μοίρα.  

Απλά το συγκεκριμένο managment από τους συγκεκριμένους βασιλιάδες δεν έδεσε καλά με τον ντόπιο πληθυσμό.

Αλλά επαναλαμβάνω δεν μπορούμε να ξέρουμε εκ των υστέρων εαν υπό άλλες συνθήκες θα ήταν καλύτερη η έκβαση της ιστορίας μας. 

Link to comment
Share on other sites

Το ελληνικό κράτος οφείλει να κάνει μια επιχείρηση "μνημοκτονίας" και να κατεδαφίσει όλη την εγκατάσταση.

 

 

 

Συγνωμη, αλλα αυτη ειναι η πιο ανοητη αποψη που μπορει να διατυπωθει.

Να γκρεμισουμε και την Ακροπολη τοτε, ωστε να μη μας θυμιζει το δωδεκαθεο.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη, αλλα αυτη ειναι η πιο ανοητη αποψη που μπορει να διατυπωθει.

Να γκρεμισουμε και την Ακροπολη τοτε, ωστε να μη μας θυμιζει το δωδεκαθεο.

 

Xωρίς παρεξήγηση terry,αλλά το ότι δείχνεις τέτοια έκπληξη φανερώνει ότι έχεις άγνοια για πολλά ζητήματα. Η γνώμη σου έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική επιστήμη. Αυτά που λέω,δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Αυτό ακριβώς κάνουν και οφείλουν να κάνουν όλες οι σοβαρές διοικήσεις.

 

π.χ. Στην ανατολική Ευρώπη σήμερα, "ξηλώνουν" όλα τα αγάλματα από την εποχή του κομμουνισμού για ακριβώς τους ίδιους λόγους. Με την λήξη του Β'ΠΠ οι σύμμαχοι "ξηλώνουν" το οτιδήποτε έχει να κάνει με την ναζιστική Γερμανία ακριβώς για τους ίδιους λόγους. Η άλωση της Βαστίλλης από τους Γάλλους επαναστάτες, επίσης εξυπηρετεί τον σκοπό της "μνημοκτονίας" της βασιλείας στην Γαλλία (αυτοί μαλιστα ήταν πιο προχωρημένοι και ήθελαν πλήρη αποκοπή,καθιερώνοντας την γαλλική επανάσταση και ως έτος 0 στο χρονολόγιο https://en.wikipedia.org/wiki/French_Republican_Calendar )  . Ακόμη και οι σημερα οι τζιχαντιστές καταστρέφουν την Παλμύρα προκειμένου να αλλάξουν τα σημεία αναφοράς του συριακού λαού και να θέσουν ως τέτοιο σημείο το Ισλάμ. Το ίδιο έκαναν και οι χριστιανοί στον μεσαίωνα καταστρέφοντας τα αρχαία μνημεία και γνώση. Το ίδιο κάνει κάθε κατακτητής (ή νέα διοίκηση ή ιδεολογία),από την αλλαγή της ονομασίας των δρόμων,των πόλεων και των περιοχών,μέχρι ακόμη και την αλλαγή των ονομάτων των ανθρώπων. Όλα αυτά είναι επιχειρήσεις "μνημοκτονίας" και σκοπό έχουν την διαγραφή του παρελθόντος. Βέβαια ως Έλληνες,δεν θα γκρεμίζαμε την ακρόπολη,αλλά άλλα κτήρια...

 

Όλα τα παραπάνω ιστορικά παραδείγματα,είναι αποτελέσματα της επιστήμης της οποίας δυστυχώς αγνοείτε.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και το ότι συζητούνται παρόμοιες απόψεις είναι απαράδεκτο._

 

 

Αιτιολόγησέ το με επιχειρήματα. Εγώ απεναντίας,θεωρώ απαράδεκτο ότι η ελληνική δημοκρατία διατηρεί ακόμη αυτά τα κτήρια. Το αιτιολόγησα παραπάνω. Πράξε το ίδιο.

 

ΥΓ. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα βέβαια να συνομιλώ με φιλοβασιλικούς και βασιλόφρονες.

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως μας βολεύει. Πχ, προοδευτικοί να χορεύουν τσάμικο στο Σύνταγμα με ναζιστές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.