Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυτοψία με drone στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου


Engineer

Recommended Posts

Πεδίο καταστροφικού πολέμου μπορούν να αποτελούν αυτά μόνο για ανίκανους να δημιουργήσουν πολιτισμό, στείρους να αναπαράγουν ευημερούντες, και αρκετά κτηνώδεις για να επικρατήσουν απότομα μεν αλλά για λίγο.......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πεδίο καταστροφικού πολέμου μπορούν να αποτελούν αυτά μόνο για ανίκανους να δημιουργήσουν πολιτισμό, στείρους να αναπαράγουν ευημερούντες, και αρκετά κτηνώδεις για να επικρατήσουν απότομα μεν αλλά για λίγο.......

 

 

Ό,τι πεις.

 

Καληνύχτα.

Link to comment
Share on other sites

 

 



Δεν είναι καθόλου χαζή η φοβία. Όσο στέκονται αυτά τα κτήρια θα θυμίζουν το παρελθόν και θα δίνουν έρεισμα στους "κοκούς" να σκέφτονται ότι έχουν κάτι που ηθικά τους ανήκει σε αυτόν τον τόπο. Το χειρότερο όμως είναι,ότι θα δημιουργείται σταδιακά και μια θετική ιδέα στους επισκέπτες (και ειδικά στους νέους) για την επιβαλλόμενη από την Ευρώπη βασιλεία στην Ελλάδα. Το ελληνικό κράτος οφείλει να κάνει μια επιχείρηση "μνημοκτονίας" και να κατεδαφίσει όλη την εγκατάσταση.

Το κράτος ας βγάλει από αλλού λεφτά (ειδικά ο ξένος τουρίστας έχει πολλές επιλογές σε αυτόν τον τόπο). Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ζημιά για την Ελλάδα,από το να πηγαίνουν ελληνικές οικογένειες με μικρά παιδάκια σε ένα τέτοιου είδους μουσείου...


Τι αηδίες είναι αυτές που διαβάζουν τα ματάκια μου. Σιγά μην κατεδαφίσουμε κτίρια όμορφης αρχιτεκτονικής που προστατεύονται και από τον νόμο επειδή σε αυτά κάποτε έμενε ένας βασιλιάς. Υπάρχουν ένα σωρό κτίρια στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί κάποτε να ανήκαν σε βασιλιάδες βασίλισες ή αξιωματούχους τους. Υπάρχει κτίριο στα εξάρχεια το οποίο ανήκε σε χουντικό και γίνονται προσπάθειες να χαρακτηριστεί διατηρητέο για να μην γκρεμιστεί. Και η βουλή ήταν ανάκτορο όπως είπε ο BAS.

Αν έχεις εσύ πρόβλημα επειδή κάποτε έμενε βασιλιάς εκεί είναι δικό σου και οχι των εγκαταστάσεων. Και να γκρεμιστούν πάλι θα υπάρχουν όσοι εξυμνούν βασιλιάδες και ο οποιοσδήποτε εξυμνεί κάποιον και θα συνεχίσει να τον εξυμνεί. Τα επιχειρήματα με τα αγάλματα κομμουνιστών ηγετών είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

 



Μην φοβάσαι τίποτα,όσο υπάρχει αστική τάξη. Μόνο οι αστοί μπορούν να έχουν τέτοιου είδους προβληματισμούς περί "μνημών". Ο υπόλοιπος κόσμος, λογω της ανεργίας στην Αθήνα, δεν έχει καν τον χρόνο να διαβάσει και να προβληματιστεί γύρω από τέτοια ζητήματα. Είναι πολυτέλεια. Του αρκεί μόνο να γνωρίζει για το αν οι βασιλικές εγκαταστάσεις,μπορούν με κάποιον τρόπο να του δώσουν κανένα "καρβέλι ψωμί". Αυτή είναι και η μόνη του έγνοια.


Μίλα για τον εαυτό σου και άσε τον υπόλοιπο λαό στην ησυχία του. Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Μετά τα περί μνημοκτονίας στο τέλος μάλλον παρέλειψες να φωνάξεις:

 "Αλλαχού Ακμπάρ "....

 και να πατήσεις τον πυροκροτητή.......

 

 

 

+10000

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι φαινεται ολα τα κομματια της Ελληνικης Ιστοριας ειναι ανεκτίμητα και μονο η φτηνια του Ελληνα μπορει να κανει την κοστολογηση τους. Μουσειο για να παω να δω τι? Απο την αλλη να τα γκρεμίσω γιατι? Επομενως εμενα η αποψη μου ειναι πως το οτι καταληγουν ερμεα ειναι και αυτο κομματι της ιστοριας του Ελληνα αλλωστε εχει απειρα τετοια κτισματα ξεφυτρωμενα στις δασικες Ελληνικες εκτασεις, χωρις να ειναι καποιοι βασιλιαδες και ας μας ασκουν χειροτερο ψυχολογικο πολεμο απο εκεινους.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα το κάνεις μουσείο για τους βασιλιάδες. Αλλά μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό ιστορικό μουσείο όπου θα παρουσιάζονται διάφορα γεγονότα απο την ιστορία του κράτους. Η μπορεί να γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό, το μουσείο ήταν μια απλή πρόταση που την δοκιμάζουν και πετυχαίνει στο εξωτερικό.

Edited by Ήρωνας
Link to comment
Share on other sites

Η μπορεί να γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό, το μουσείο ήταν μια απλή πρόταση που την δοκιμάζουν και πετυχαίνει στο εξωτερικό.

 

 

 
Στο "πολιτισμένο" εξωτερικό,μαζί με τα μουσεία,"πετυχαίνει" ακόμη να έχουν ακόμη βασιλιάδες και δεν "τρέχει κάστανο"...
Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Που κολλάει η βασιλεία με τα κτίρια που γίνονται μουσεία;

Έχουν βασιλίαδες στη Ρωσία, στη Γαλλία ή στη Γερμανία;

Και όμως τα μεγαλύτερα τους μουσεία είναι τα σπίτια των βασιλιάδων.

Οπότε είναι άσχετο αυτό που λες.

Εγώ απλά μίλησα για δοκιμασμένα παραδείγματα. Απο την στιγμή που ο κύριως όγκος των επισκεπτών στα μουσεία είναι τουρίστες και όχι Έλληνες και απο την στιγμή που στο εξωτερικό πιάνει αυτό το σύστημα, τότε θα μπορούσε ίσως να εφαρμοστεί και εδώ.

Τώρα όσες προσπάθειες και να κάνεις για να συνδέσεις τα κτίρια με τυχόν επιστροφή στη βασιλεία είναι άστοχες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.