Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαδικασίας διακοπής εργασιών από επαγγελματίες και επιχειρήσεις


Engineer

Recommended Posts

Στη θέσπιση μόνιμης διαδικασίας για τη διακοπή εργασιών από επιτηδευματίες και επιχειρήσεις προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η συγκεκριμένη διαδικασία βοηθά και όσους επιθυμούν να διακόψουν τις εργασίες τους αναδρομικά.

 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

 

«Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής, επιλύοντας ένα σημαντικό χρονίζον πρόβλημα των φορολογουμένων, εξέδωσε απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων με ημερομηνία διακοπής εργασιών την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

 

Ειδικότερα, πρόκειται για δυνατότητα που παρέχεται σε φορολογούμενους ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών της επιχείρησης τους, οι οποίοι έχουν την πρόθεση να προβούν στη διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης των εργασιών τους υπό τις εξής προϋποθέσεις:

 

Α) δεν διαθέτουν αποθέματα, πάγια ή εμπορεύσιμα

 

Β) δεν έχουν χρηματικές απαιτήσεις και υποχρεώσεις, όταν πρόκειται για εταιρίες ή λοιπά νομικά πρόσωπα για τα οποία προβλέπεται εκ του νόμου στάδιο εκκαθάρισης

 

Γ) ειδικά για τα υπόχρεα εγγραφής στο ΓΕΜΗ νομικά πρόσωπα, η ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης εργασιών ανάγεται σε ημερομηνία πριν την 15η Φεβρουαρίου 2013.

 

Οι εν λόγω φορολογούμενοι δύνανται να υποβάλουν στην Δ.Ο.Υ. της έδρας της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας δήλωση διακοπής εργασιών εντός 30 ημερών από την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ και η διαδικασία διακοπής εργασιών θα προχωρά σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση».

 

Πηγή: http://www.emea.gr/μ...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Περιμένετε να δούμε πρώτα το κείμενο της αποφάσεως και μετά μπορούμε να αξιολογήσουμε τη λειτουργικότητα της και κυρίως αν είναι μόνο τα 100 ευρώ η σχετική επιβάρυνση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με πριν.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα πάγια. Για να κλείσει η επιχείρηση πρέπει να διώξει τα πάγια.

 

Δεν έχει σημασία αν θα τα διώξει με πώληση, με δωρεά ή με πρωτόκολλο καταστροφής/ανακύκλωσης, το να διώξει όλα τα πάγια η επιχείρηση είναι θέμα.

 

Ιδιαίτερα αν έχει ακίνητα σε περιοχές χαμηλού ενδιαφέροντος, βαρέα οχήματα ή εξειδικευμένο εξοπλισμό οι πιθανότητες να τα διώξει η επιχείρηση είναι πολύ μικρές.

 

Γνωρίζω πολλούς που προσπαθούν να κλείσουν μια επιχείρηση και δεν μπορούν.

 

Οι βιομηχανίες/βιοτεχνίες δεν μπορούν να διώξουν τα κτήρια και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό επειδή δεν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής.

 

Οι αυτοκινητιστές δεν μπορούν να διώξουν τα φορτηγά/φορτωτές/βυτιοφόρα επειδή υπάρχει ανταγωνισμός χαμηλού κόστους από βαλκανικές χώρες.

 

Κάθετες επιχειρήσεις έχουν παραγωγικό εξοπλισμό αλλά τα προϊόντα που φτιάχνουν πλέον εισάγονται πιο οικονομικά από την Κίνα και δεν ενδιαφέρεται κάποιος να αγοράσει τα μηχανήματά τους.

 

Οι κατασκευαστές που έχουν απούλητο έστω και ένα μικρό διαμέρισμα πρέπει να το ξεφορτωθούν για να κλείσουν την επιχείρηση.

 

Κάποιοι εισαγωγείς ήταν σωστοί και είχαν φροντίσει να έχουν στοκ με ανταλλακτικά για τα προϊόντα που αντιπροσώπευαν στην Ελλάδα. Όσο έχουν στοκ δεν μπορούν να κλείσουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.