Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράταση ως τις 30/12/2016 η καταβολή του ΤΣΜΕΔΕ Β2016


Engineer

Recommended Posts

Και εγώ 8Κ έφτασα να έχω ρύθμιση που έγιναν όταν δεν είχα κάνει καν έναρξη... και ήμουν 2 χρόνια ανασφαλιστος. Την επόμενη που θα ψηφιστεί έχω κάνει διαγραφή με τη μια, μετά ξανά γεμίζω το σακούλι με νέα ρύθμιση και έχει ο θεός. Αυτό είναι το πλάνο

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 245
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και που  θα  παει  αυτό  διακανονισμοι  κοντρα  στους  διακανονισμούς  

συντομα  θα  οδηγησει  σε  πολύ  μεγαλο  αδιεξοδο και  σε  λουκετο

ουτε  επισης   είναι  δικαιο  να  μπλοφαρεις  για  να τα αρπαξεις  σαν  κατσιαπλιας   και  μετα  να  δινεις  παρατασεις

επισης  αυτό περι αναλγησίας  μπορεις  να  το  επαναλάβεις  γιωργο  γιατι  δεν  το  καταλαβα ;;;

Αναλγησία είναι να βλέπεις ότι ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί ή δυσκολεύεται να πληρώσει και να μην κάνει τίποτα και να βάζεις και παραπάνω (εξωφρενικούς) φόρους με προκαταβολές  επειδή οι δανειστές ζητούν συνεχώς έσοδα και να αφήνεις το κόσμο που τουλάχιστον προσπαθεί με χρέη και ανασφάλιστο Αν αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα και προσπαθείς να μην είσαι ανάλγητος , κάνεις τις 100 δόσεις για να δώσεις την δυνατότητα να ελέγχει το χρέος του ο κόσμος και δίνεις παρατάσεις λογικές να μπορεί να πληρώνει και παράλληλα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποκτήσει ο κόσμος δουλίτσα όπως τα πεντάμηνα προγράμματα που πήγε η γυναίκα μου και εμένα με βοήθησε πάρα πολύ , επαναφέρει την λειτουργία του κράτους ώστε αν μην μας κοστίζει και άλλα και να αργούμε στις εργασίες μας  (και εκεί εγώ έπαψα να ξοδεύω χρήματα κυρίως σε μετακινήσεις )  κλπ 

 

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση (και κατά επέκταση οι υπηρεσίες της)  δείχνει να μην είναι ανάλγητη  Ελπίζω σε λίγες μέρες να μην αλλάξω γνώμη 

 

Ικάρε οι προηγούμενες ρυθμίσεις  ήταν άστα να πάνε.  Εγώ την έχασα από γραφειοκρατική δυσλειτουργία (η διάλυση του κράτους που λέγαμε ) , αλλά έτσι όπως ήταν δεν θα με βοηθούσε και πολύ όταν έμπαινε μέσα στο κόλπο  και η τράπεζα (ευτυχώς τελικά που την έχασα) 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ 2ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016


 


Σήμερα, 29-12-2016, η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας για να ενημερωθούμε σχετικά με την παράταση καταβολής εισφορών του 2ου εξαμήνου 2016.


 


Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που μας αφορούν, όπως οι πρόσφατες αποφάσεις ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ και η στάση του υπουργείου απέναντι σε αυτές, θέματα παγώματος, ρυθμίσεων και διαγραφών οφειλών, επίδομα ανεργίας ασφαλισμένων ΕΤΑΑ, ασφάλιση ιδιότητας μηχανικών, κατασχέσεις, ΚΕΑΟ.


 


Αναλυτικά  σχετικά με την παράταση καταβολής των εισφορών του 2ου εξαμήνου του 2016 η απάντηση που λάβαμε από τους αρμόδιους είναι ότι δεν θα δοθεί καμμία παράταση, παρά τις εισηγήσεις προς το υπουργείο των φορέων (ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΑΑ, ΤΕΕ), στις οποίες ζητείται παράταση μέχρι 31/03/2017. Όπως μας ενημέρωσαν, η απόφαση μη παράτασης, αποτελεί πολιτική απόφαση του ίδιου του υφυπουργού Πετρόπουλου και δεν προέρχεται από πίεση από άλλους εξωτερικούς παράγοντες (θεσμούς κλπ).


 


Η «επιχειρηματολογία» που μας εξέθεσαν για αυτή την απόφαση είναι η παρακάτω:


-       Μας ανακοίνωσαν ότι οι μηχανικοί έχουν πάρει ήδη πολλές παρατάσεις και δεν πρέπει να τους δοθεί ξανά παράταση γιατί αυτό είναι το "κοινωνικά δίκαιο".


-       Μας ανακοίνωσαν επίσης ότι οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουμε τις εισφορές μας για να παίρνουν οι νυν συνταξιούχοι τις συντάξεις τους.


Χαρακτηριστικό του απαράδεκτου ύφους τους μάλιστα είναι ότι μας ρώτησαν εάν επιθυμούμε να μην τις λάβουν.


 


Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν όσο και για το παραπάνω θέμα, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση στους συναδέλφους.  


Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να είναι η απάντηση αυτή στα πλαίσια αυτού του ψαρώματος για να πληρώσουν όσοι μπορούν Γιατί αν δεν είναι τότε θα πω ότι ο υφυπουργός είναι ηλίθιος και αν πάρει μια τέτοια απόφαση τότε είναι σίγουρο ότι οι συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τις συντάξεις τους γιατί θα χάσουν πολλά έσοδα , από αυτούς που έστω και με καθυστέρηση και δυσκολίες πλήρωναν , αφού θα μας γυρίσουν πάλι σε μεγάλα χρέη και τα οποία θα μας "πνίξουν"  .

 

Δεν έχει ιδέα ο Υφυπουργός πως κινείται η οικονομία , όπως την κατάντησαν με τις πολιτικές τους Όλοι δίνουμε   , σε όλους παρατάσεις (και μας δίνουν)  , για να μπορούν να μας πληρώσουν Αν εγώ "πνίξω"  έναν πελάτη μου θα χάσω και αυτά που παίρνω 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο στους συναδέλφους που υπομέναν αυτόν το γελοίο ανθρωποειδές και την σκατοπαρεα του και δεν τους σάπισαν στο ξύλο.. Κουράγιο σε όλους που περίμεναν με την ελπίδα των ημερών να καταφέρουν να πληρώσουν και να μην ξανά φτάσουν στο σημείο μηδέν.. Λίγα τα ψωμιά τους μην φοβάστε. Ταράξετε τους στα μαύρα απαντήστε στα λαμόγια με λαμογιες. Μεχρι την άνοιξη θα πάνε τα ελικόπτερα έρχονται...

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.