Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

10 νέες τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο


Engineer

Recommended Posts

Η τεχνολογία είναι ο σημαντικότερος φορέας αλλαγών στο σύγχρονο κόσμο. Technology is perhaps the greatest agent of change in the modern world.

 

Ενέχοντας πάντα κάποιο κίνδυνο όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα υπόσχονται καινοτόμες λύσεις στις πιο πιεστικές προκλήσεις που δεχόμαστε στη σύγχρονη πραγματικότητα όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το World Economic Forum σε πρόσφατη μελέτη του. Από μπαταρίες που μπορούν να παρέχουν ενέργεια σε ολόκληρα χωριά μέχρι μικροτσίπ που μπορούν να αντικαταστήσουν ζωτικά όργανα του σώματός μας στην ιατρική έρευνα, φτιάχνεται μια δεκάδα σημαντικών τεχνολογικών καινοτομιών που αναδεικνύονται στις μέρες μας και υπόσχονται να ανατρέψουν τη ζωή μας στο άμεσο μέλλον. Η λίστα του World Economic Forum’s Meta-Council παρακάτω, συγκεντρώνει τα επιτεύγματα που αναμένεται να αλλάξουν τη βιομηχανική παραγωγή και να βελτιώσουν τη καθημερινότητά.

 

1. Νανο-αισθητήρες και το Δίκτυο νανο-πραγμάτων, μικροσκοπικοί αισθητήρες μπορούν να μας εξασφαλίζουν σύνδεση στο διαδίκτυο

2. Μπαταρίες Νέας Γενιάς, οι μπαταρίες αυτές θα κάνουν πραγματικότητα τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας σε πολύ μεγάλη κλίμακα από τη σημερινή

3. Το Blockchain, ένα επαναστατικό σύστημα αποκεντρωμένης εμπιστοσύνης

4. Τα δισδιάστατα υλικά, αυτά τα «υλικά θαύματα» όλο και πιο γρήγορα αποκτούν χαμηλότερο και πιο ανεκτό κόστος. Είναι μια νέα κλάση υλικών που αποτελούνται από ένα μοναδικό επίπεδο ατόμων.

5. Αυτόνομα οχήματα, τα αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους έρχονται πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν στη παγκόσμια αγορά

6. Ζωτικά όργανα πάνω σε μικροκυκλώματα (τσιπς), χρήση μικροκυκλωμάτων στην ιατρική έρευνα αντί ζωτικών οργάνων

7. Ηλιακά πάνελ από περοβσκίτη (ο περοβσκίτης είναι ορυκτό οξείδιο του ασβεστίου και του τιτανίου), η χρήση περοβσκίτη θα διευρύνει αισθητά τη χρήση ηλιακή ενέργειας νέα γενιάς

8. Ανοικτό Οικοσύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, από τη τεχνητή νοημοσύνη θα περάσουμε σύντομα στη νοημοσύνη περιεχομένου (contextual intelligence)

9. Οπτογενετική, χρήση του φωτός με στόχο τη γενετική τροποποίηση ζωντανών κυττάρων και νευρώνων

10. Συστήματα Μεταβολικής Μηχανικής, χημικά νέας γενιάς θα προκύπτουν από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών μικροοργανισμών

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...zoun_ton_kosmo/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.