Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ψηφίστηκε η ενσωμάτωση της Οδηγίας για τα στεγαστικά δάνεια


Engineer

Recommended Posts

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα στεγαστικά δάνεια. Το νομοσχέδιο ενσωματώνει Οδηγία για την προστασία των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.

 

 

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα στεγαστικά δάνεια. Το νομοσχέδιο ενσωματώνει Οδηγία για την προστασία των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, αλλά εμπεριέχει και ένα δεύτερο μέρος με άλλες διατάξεις. Ως προς το σκέλος της ενσωμάτωσης της Οδηγίας, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ.

 

Οι δανειακές συμβάσεις

 

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ενσωμάτωση μιας ρύθμισης που στοχεύει στην προστασία των δανειοληπτών από μια αγορά που αδυνατούσε να αυτορυθμιστεί, δημιουργώντας προβλήματα στους δανειολήπτες, αλλά και στην οικονομία γενικότερα, προβλήματα που δημιουργήθηκαν ως απόηχος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης», είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου σημειώνοντας ότι με την ενσωμάτωση της οδηγίας καταργούνται ουσιαστικά τα «ψιλά» γράμματα από τις δανειακές συμβάσεις και προχωρά η ενημέρωση και η προστασία του καταναλωτή.

 

Η υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση κάνει δεκτή την πρόταση του Συνηγόρου του Καταναλωτή να έχει ο δανειολήπτης τη δεσμευτική σύμβαση στα χέρια του, προτού την υπογράψει.

 

Στο νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η τροπολογία για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από τις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου, στις οικονομικές υπηρεσίες υπουργείων και φορέων της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να μην δημιουργηθούν καθυστερήσεις στις διαδικασίες πληρωμής των δημοσίων δαπανών.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, τα κόμματα αναφέρθηκαν και στην τροπολογία για την παροχή ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας μέχρι το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου, στον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

«Πρόκειται για μια ρύθμιση που χορηγεί απαλλαγή στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Η απαλλαγή έχει προσωρινό χαρακτήρα, δηλαδή από την έναρξη ισχύος της διάταξης μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2017», εξήγησε η υφυπουργός Οικονομικών και ενημέρωσε ότι ήδη έχει οριστεί διαχειριστικός έλεγχος για το Μέγαρο Μουσικής μέσα στον Οκτώβριο του 2016.

 

«Εμείς δεν έχουμε λόγο να μην θέλουμε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας πάντως ότι το Μέγαρο Μουσικής μεταβιβάστηκε στο ελληνικό Δημόσιο έναντι αναλήψεως των δανειακών υποχρεώσεων που είχε, και αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμοστεί και να μην επιστρέφουμε στη λογική των αέναων παρατάσεων.

 

Από την πλευρά του, για πολιτική υποκρισία και ψευτιά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος ανέγνωσε στη συνεδρίαση καταγγελίες που είχε κάνει παλαιότερα ως αντιπολίτευση, η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία και χαρακτήριζε διαχρονικό σκάνδαλο την υπόθεση του Μεγάρου Μουσικής.

 

Πηγή: http://www.skai.gr/n...#ixzz4QuA1DU4E

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.