Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπόγειο τμήμα κτιρίου με κύρια χρήση


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι.

Έχω ένα οικόπεδο με μεγάλη κλίση (33%) και έχει προκύψει ένα κτίριο σκαλωτό με  2 επίπεδα.

Το κάτω επίπεδο έχει επιφάνεια 60 τ.μ. και είναι όλο κύριας χρήσης. Τα 40 τ.μ. της πρόσοψης (3Υ/Δ) είναι εκτός εδάφους και τα πίσω 20 είναι από τις τρεις πλευρές στο χώμα και μπροστά συνορεύουν με τα 3 Υ/Δ.

Επίσης τα πίσω 20 τ.μ. περιέχουν και τη σκάλα που ανεβαίνει στον Α'. Δηλαδή τα περιγράμματα ισογείου και α΄ορόφου ταυτίζονται σε αυτά τα 20 τ.μ. που είναι υπόγεια.

Η ερώτηση η δική μου είναι η εξής. Εγώ στηριζόμενος στο άρθρο 11 παρ.6ι σε αυτό το κομμάτι των 20 τ.μ και έχοντας κύρια χρήση(κουζινα ,μπανιο)

μέτρησα τη μισή δόμηση ως λειτουργικό προσάρτημα της κατοικίας.

Όταν ρώτησα έναν υπάλληλο σε μια πολεοδομία καταρχήν δεν το γνώριζε άλλα όταν το διάβασε μου είπε ότι εφόσων είναι σε συνέχεια τον υπνοδωματίων πρέπει να μετρήσει όλο στη δόμηση. Κανονικά λέει θα έπρεπε να μην υπάρχει πρόσβαση από το τα υπνοδωμάτια σε αυτά τα 20 τ.μ.

Όσο και να το έχω ψάξει δεν έχω βρει σαφή απάντηση από κανέναν ούτε κάποια οδηγία. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει περιορισμός στη δόμηση και τα 5 τ.μ είναι πολύτιμα.

Έχετε κάποια άποψη επί του θέματος;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έχουν όμως πλήρη ισχύ τα δυο έγγραφα που ορθά επισυνάπτεις, στον βαθμό που αφορούν τον ΓΟΚ 85 και όχι τον ΝΟΚ?

 

(και καλωσόρισες συνάδερφε)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έχω παρόμοια περίπτωση με τον sdrala. Στην ΥΔΟΜ Καρδίτσας μου λένε ότι πρέπει να το μετρήσω όλο στη δόμηση. Δεν δέχονται δηλ. το ότι μπορεί ένα τμήμα του ισογείου να είναι υπόγειο και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Συνάδελφε sdrala πως το χειρίστηκες τελικά το θέμα;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Γράφω για να ενημερώσω τους συναδέλφους, που μπορεί να αντιμετωπίζουν ή να αντιμετωπίσουν στο μέλλον το ίδιο πρόβλημα, ότι επικράτησε η λογική. Μετά από επικοινωνία της ΥΔΟΜ με την ΔΑΟΚΑ, διευκρινίστηκε ότι μπορεί ένα τμήμα ορόφου να έχει προϋποθέσεις υπογείου ανεξάρτητα με το αν επικοινωνεί οριζόντια ή κατακόρυφα με το υπόλοιπο κτίριο. Αυτό ακριβώς που ορίζει ο ΝΟΚ δηλαδή.

Edited by parouni
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Δυστυχώς δεν έχω στη διάθεσή μου κάποιο έγγραφο. Δεν ξέρω αν υπήρξε και ποτέ. Απ' ότι θυμάμαι μου είπαν ότι επικοινώνησαν με τη ΔΑΟΚΑ και αποφάσισαν να κάνουν δεκτό το σκεπτικό μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.