Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράταση χρήσης εργοταξιακού ρεύματος


Alex99

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Σε οικοδομή που έχουν ολοκληρωθεί τα επιχρίσματα και στην οποία είμαι ο επιβλέπων, είχε δωθεί παράταση χρήσης εργοταξιακού ρεύματος. Τα χρόνια πέρασαν και η παράταση αυτή έλειξε. Επειδή για παράταση εργοταξιακού απαιτείται ως γνωστόν αυτοψία (όπως απαιτήθηκε και την πρώτη φορά που πήρε παράταση), υπάρχει κάποια λύση - εκτός του λαδώματος - ώστε να ρευματοδοτηθεί η οικοδομή χωρίς την αυτοψία, π.χ. με καμιά εικονική αναθεώρηση για αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης; Θα δικαιολογούσε μια αναθεώρηση την εκ νέου αίτηση για εργοταξιακό;

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

μα αφού η οικοδομή είναι στο στάδιο των επιχρισμάτων και θέλεις, φαντάζομαι, να συνεχίσεις τις εργασίες, που είναι το πρόβλημα?

Η άδεια οικοδμής συνεχίζει να είναι σε ισχύ?

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια εκδόθηκε πριν 6-7 χρόνια και αναθεωρήθηκε για παράταση ισχύος με τον σκελετό ολοκληρωμένο πριν 2-3 χρόνια, οπότε ισχύει πλέον επ' αόριστον.

 

Ο ιδιοκτήτης πήρε εργοταξιακό ρεύμα πριν 6 χρόνια και όταν έληξε το ανανέωσε 1 φορά (με αυτοψία). Τώρα θέλει και 2η ανανέωση του ρεύματος. Αυτό συνεπάγεται ξανά αυτοψία, αλλά πλέον έχουν γίνει υπερβάσεις (--> πρόβλημα!)

 

Προσπαθώ να βρω τη λιγότερο επίπονη λύση στο πρόβλημά του: 1) να αιτηθεί νέα παράταση εργοταξιακού ρεύματος κι ας γίνει αυτοψία, 2) να του δώσω βεβαίωση για κανονικό ρεύμα για τμήμα της οικοδομής (ότι τάχα ολοκληρώθηκε το ένα διαμέρισμα μόνο-χωρίς να έχει ολοκληρωθεί) με το οποίο ρεύμα να συνεχίσει τις εργασίες ή 3) να κάνω καμιά ψευτο-αναθεώρηση, εφόσον στην περίπτωση αυτή του ξαναεγκρίνουν εργοταξιακό χωρίς όμως αυτοψία (κάτι που δεν ξέρω αν γίνεται ή πάλι θα θεωρηθεί παράταση εργοταξιακού και θα χρειαστεί αυτοψία)

Link to comment
Share on other sites

Στην τελευταία περίπτωση που αναφέρεις πάλι θα θεωρηθεί πως η άδεια είναι η αρχική . Δυο είναι οι λύσεις σου : ή παίρνει ρεύμα από γείτονα και του το πληρώνει ή βάζει γεννήτρια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ adadim και erling. Όντως δεν σηκώνει πονηράδες το θέμα, οπότε τον έπεισα να πάρει από το γείτονα. Αυτό που μου τη δίνει όμως είναι ότι για κάθε *&$κία που τους έρχεται στο κεφάλι, πρώτη τους σκέψη είναι να το φορτώσουν στο μηχανικό..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

έχει κανείς ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με την διαδικασία παράτασης του εργοταξιακού ρεύματος?

 

από την ΔΕΗ της περιοχής μου, ζητήσαν, ξανά μονογραμμικό, και σφραγισμένη την άδεια για την παράταση (λίγουν τα 2 χρόνια).

 

από την πολεοδομία έμαθα ότι θέλει φωτογραφίες, και έκθεση σχετικά με τις εργασίες και την κατάσταση της οικοδομής. Το θέμα είναι ότι ο αρχιτέκτονας που έβγαλε την άδεια και είχε αναλλάβει την κατασκευή, είναι σε αντιδικία με τον ιδιοκτήτη, επίσης δεν βρίσκεται στην ελλάδα πλέον, οπότε δεν μπορεί να υπογράψει οτιδήποτε.

 

Έχει κάποιος συνάδελφος σχετική εμπειρία από τέτοια περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς είναι. Η πολεοδομία θα πρέπει να πιστοποιήσει πως η εργασίες στην οικοδομή δεν έχουν τελειώσει, προκειμένου να επιτρέψει την παράταση της εργοταξιακής παροχής. Χωρίς αυτό η ΔΕΗ δεν θα κάνει παράταση - μπλέκονται οι δήμοι για τα διαφυγόντα κέρδη τους και προσπαθούν να ρίχνουν το μπαλάκι αλλού!

Όσον αφορά τον αρχιτέκτονα, θα πρέπει να τα βρούν με τον ιδιοκτήτη γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να κλείσει η άδεια, οπότε και πάλι θα χρειαστεί η δική του υπεύθυνση δήλωση για την περάτωση των εργασιών...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

τι άλλα δικαιολογητικά χρειάζεται για την παράταση της εργοταξιακής παροχής?

Αναφέρθηκε παραπάνω η τεχνική έκθεση και οι φωτογραφίες, απαιτείται τελικά αυτοψία ή όχι? Σημαντικό, γιατί και μένα ο ιδιοκτήτης μου δεν έχει κάτσει καλά, έχει κάνει δηλώσεις βέβαια με το νόμο Σουφλιά για τακτοποίηση των χώρων αλλά με το νόμο Μπιρμπίλη δεν τις έχει καταθέσει ακόμη (θα τις καταθέσει), μήπως βιάζει?

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται τελικά?

 

Νομίζω είναι σημαντικό να αναφερθούν.

 

Και τι πρέπει να έχω ακόμα μαζί μου όταν θα πάω πολεοδομία, το στέλεχος χρειάζεται, θέλω και τοπογραφικά?

Link to comment
Share on other sites

Στην πολεοδομία ίσως κάποιος συνάδελφος που έχει μεγαλύτερη εμπειρία με τις οικ άδειες να σου τα πει πιο σωστά γιατί θέλει τεχν έκθεση, αίτηση, παράβολο, κατάθεση αμοιβών κ.τ.λ.

 

Στην ΔΕΗ αρκεί να πας μόνο την οικοδομική άδεια που θα έχει αναθεωρηθεί ως προς την λήξη της και καθάρισες. Βέβαια, ανάλογα με την περιοχή ίσως σου πουν να ξανακαταθέσεις ΥΔΕ, αλλά μια φορά μου έχει τύχει (ο παράγοντας υπάλληλος βλέπεις....)

Link to comment
Share on other sites

μήπως λόγω της ειδικότητας κάνεις κάποιο λάθος, δεν νομίζω ότι θέλει ούτε παράβολο, να πείς κάνα λάδωμα αυτό ίσως :) χαχα πλάκα κάνω, δεν υπάρχει περίπτωση αλλά ούτε και αμοιβές. Για παράταση μιλάμε, παράταση xaxa.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.