Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες συμπράττουν για την δημιουργία πανευρωπαϊκού δικτύου ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων


Engineer

Recommended Posts

Τη συνεργασία τους σε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο δημιουργίας σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα κατά μήκος όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της Ευρώπης ανακοίνωσαν η Ford Motor Company, η Daimler, το BMW Group και το VW Group.

 

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση των εταιρειών, η κίνηση αυτή θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα προς τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και στην αγοραστική εξάπλωση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.

 

Στόχος αυτής της «άνευ προηγουμένου συνεργασίας», όπως χαρακτηρίζεται από τους συμπράττοντες, είναι να διαμορφωθεί ένα μεγάλο αριθμό σταθμών φόρτισης, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να μπορούν να ταξιδεύουν κάνοντας μεγάλες αποστάσεις.

 

Το νέο δίκτυο ταχυφόρτισης με επίπεδα ισχύος έως 350 kW θα είναι σημαντικά πιο γρήγορο από όλα τα ισχυρά συστήματα φόρτισης που έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.

 

Οι εργασίες για το δίκτυο προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν το 2017, με και πρώτο στόχο τη δημιουργία 400 σταθμών φόρτισης ανά την Ευρώπη.

 

Μέχρι το 2020, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες τέτοιους σταθμούς, έτσι ώστε η χρήση τους να γίνει πραγματικά βολική και χρηστική.

 

Πηγή: http://energypress.g...diktyoy-taheias

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.