Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέο θεσµικό πλαίσιο για την άσκηση οικονοµικής δραστηριότητας


Recommended Posts

Στις 30/11/2016 ψηφίστηκε το Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις το οποίο μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/%20n-neoik-pap-synolo.pdf

 

Με αυτό το θεσμικό πλαίσιο πλέον όλα τα ΚΥΕ προβλέπεται να γίνονται με γνωστοποίηση.

 

Συγκεκριμένα στο "ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΘΕΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ" αναφέρονται οι λεπτομέρειες. Έχω να σχολιάσω εν τάχει τα εξής:

 

  1. Προχειρογραμμένος νόμος 
  2. Δίνει την προέγκριση στον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδοτήσεων κάθε δήμου χωρίς να προσδιορίζει ακριβή διαδικασία για το τι θα πρέπει να ζητάει απο τον πολίτη
  3. Δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη μηχανικός ή βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης ή οτιδήποτε ξέραμε μέχρι σήμερα
  4. Είναι γεμάτος ασάφειες και παραγράφους που χρήζουν 20 διαφορετικών ερμηνειών 
  5. Δεν έχει κανένα παράρτημα - υπόδειγμα αιτήσεων  κλπ
  6. Βάζει μέσα όλα τα καταστήματα εκτός κέντρων διασκεδάσεων +άδειες μουσικής και + άδεια κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

και ερωτώ: τι θα γίνει με τους φακέλους που έχουμε ανοιχτούς, ποια θα είναι η νέα διαδικασία, από πότε θα ισχύσει;

Ποίος θα είναι ο ρόλος του μηχανικού στη νέα αδειοδότηση-γνωστοποίηση;

 

δεν περιμένω να μου απαντήσει κανείς απλά θέτω τον Νόμο και τις παρατηρήσεις μου προς προβληματισμό.

Όπως το βλέπω όλοι μαζί θα ψάχνουμε να βρούμε άκρη σε άλλον ένα γόρδιο δεσμό λόγο της ανικανότητας αυτών που νομοθετούν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Όπως το βλέπω όλοι μαζί θα ψάχνουμε να βρούμε άκρη σε άλλον ένα γόρδιο δεσμό λόγο της ανικανότητας αυτών που νομοθετούν.

 

Συνάδελφε τα είπες όλα με την παραπάνω πρόταση σου. Και φυσικά στο Ελλαδιαστάν έτσι ήταν πάντα οι νόμοι και έτσι θα είναι... αλλιώς πως θα έχουν δουλειά όλοι αυτοί στο δημόσιο? Τουλάχιστον οι μηχανικοί είμαστε οι μοναδικοί που δεν θα χάσουμε τη δουλειά μας από ξένο μηχανικό. Τρέχοντας θα φύγει π.χ. ο Ολλανδός μηχανικός "διαβάζοντας" τους νόμους μας και πηγαίνοντας μια "βόλτα" απο κάποια δημόσια υπηρεσία ειδικά γύρω στις 2

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 48

Μεταβατικές διατάξεις

1. Το παρόν Κεφάλαιο εφαρµόζεται για τις δραστηριότητες που λειτουργούν µετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόµου. 2. Τα Ειδικά Σήµατα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) και οι άδειες λειτουργίας κολυµβητικών δεξαµενών που έχουν εκδοθεί µέχρι τη δηµοσίευση του παρόντος παραµένουν σε ισχύ. Εάν µεταβληθεί στοιχείο της δραστηριότητας µε βάση το οποίο χορηγήθηκε το Ε.Σ.Λ. ή η άδεια, η διαδικασία που ακολουθείται για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταλύµατος ή της κολυµβητικής δεξαµενής διέπεται από διατάξεις του παρόντος. 3. Εκκρεµείς αιτήσεις για την έκδοση Ε.Σ.Λ. ή άδειας κολυµβητικής δεξαµενής εξετάζονται µε βάση τις διατάξεις του παρόντος

 

Αν κατάλαβα καλά δεν καταργούνται τα ΕΣΛ των παλιών τουριστικών καταλυμάτων που θα έπαυε η ισχύς τους στο τέλος του 2017. Αυτά είχαν και την κατάταξη σε αστέρια.Οπότε δεν θα χρειαστούν τη διαδικασία κατάταξης με τις πιστοποιημένες....

Κατάλαβα καλά???

Edited by da-mi
Link to comment
Share on other sites

 

Αν κατάλαβα καλά δεν καταργούνται τα ΕΣΛ των παλιών τουριστικών καταλυμάτων που θα έπαυε η ισχύς τους στο τέλος του 2017. Αυτά είχαν και την κατάταξη σε αστέρια.Οπόπτε δεν θα χρειαστούν τη διαδικασία κατάταξης με τις πιστοποιημένες....

Κατάλαβα καλά???

 

Καλά κατάλαβες... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή ο Νόμος έχει βγει σε ΦΕΚ (Α' 230/7-12-2016) και στους Δήμους τους στείλαν απλά το ΦΕΚ, χωρίς να έχουν δώσει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν για τα ΚΥΕ από δω και πέρα, να επισημάνω προς ενημέρωση ότι στο Άρθρο 36 Αναφέρει τα εξής:

 
Άρθρο 36 
Εξουσιοδότηση
1. Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδεται μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται η διαδικασία έκδοσης της βεβαίωσης της παραγράφου 2 του άρθρου 28, το περιεχόμενο και η διαδικασία της γνωστοποίησης, τα τυχόν έγγραφα που τηρούνται στην έδρα της δραστηριότητας, ο τρόπος γνωστοποίησης των στοιχείων σε περίπτωση επικείμενης μεταβολής τους, οι αρχές στις οποίες κοινοποιείται η γνωστοποίηση προκειμένου να ασκήσουν τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες, η κλιμάκωση των επιβαλλόμενων κυρώσεων εντός των ορίων της παραγράφου 1 του άρθρου 15, η διαδικασία επιβολής τους και κάθε άλλο σχετικό με τη γνωστοποίηση θέμα, σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 6.
 
Άρα αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά είναι ότι πάμε με τα όσα αναφέρονται στον παλιό νόμο μέχρι έκδοσης της νέας ΚΥΑ που θα εξειδικεύει τον νέο νόμο.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 5 weeks later...

Μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ & που θα εξειδικεύει τη νέα διαδικασία αδειοδότησης όλες οι διαδικασίες γίνονται σύμφωνα με την παλιά νομοθεσία.

Η μόνη διαδικασία που έχει αλλάξει ήδη στους περισσότερους δήμους είναι η άδεια μουσικής όπου ουσιαστικά γνωστοποιείς τη χρήση της με μια αίτηση, παίρνεις αντίγραφο και τελειώνεις. 

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ! 'Οταν έχουμε υποβάλλει την αίτηση αλλά δεν την έχουμε ολοκληρώσει γνωρίζει κανείς τι γίνεται ? Πόσο χρόνο έχουμε από τη στιγμή που καταθέτουμε την αίτηση για να προσκομιστούν όλα τα δικαιολογητικά?

Link to comment
Share on other sites

Η οριστική άδεια ίδρυσης και λειτουργίας μιας επιχείρησης χορηγείται από τον δήμο, μετά την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις, εντός τριών μηνών από τη χορήγηση της προέγκρισης, με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη μήνες, κατόπιν αίτησης στο δήμο.

 

Σε διαφορετική περίπτωση η προέγκριση ανακαλείται αυτοδικαίως (παρ.3 άρθρο 1 ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600/20.11.2013 (ΦΕΚ 3106/09.12.2013 τεύχος Β’).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.