Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Νέο ρεκόρ όλων των εποχών επιβατικής κίνησης για το 2016


Engineer

Recommended Posts

Εντυπωσιακή χρονιά θα είναι και φέτος στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η επιβατική κίνηση που είναι ήδη ρεκόρ όλων των εποχών! Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου, το πρώτο εντεκάμηνο του έτους έκλεισε σπάζοντας ήδη το περυσινό ρεκόρ. Συγκεκριμένα όλο το 2015 το Αεροδρόμιο της Αθήνας είχε 18.087.377 επιβάτες δημιουργώντας τότε ένα μεγάλο ρεκόρ. Στο πρώτο εντεκάμηνο του 2016 το Ελ.Βενιζέλος έχει ήδη 18.664.637 επιβάτες δηλαδή σχεδόν 600.000 περισσότερους επιβάτες περισσότερους και χωρίς να έχουμε μετρήσει τον Δεκέμβριο.

 

Για τον μήνα Νοέμβριο καταγράφηκαν 1.332.363 επιβάτες που μεταφράζεται σε επιπλέον 10,6%. Στο σύνολο του εντεκαμήνου η αύξηση της κίνησης στο Βενιζέλος έχει φτάσει στο 10,4%. Στους επιβάτες είχαμε αύξηση 11,4% (εσωτερικού) και 9,9% (εξωτερικού)

 

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΕΚΟΡ, ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 20ΕΚ.ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν ότι το απόλυτο ρεκόρ έχει επιτευχθεί, μένει να δούμε το πόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των επιβατών.

 

Το μεγάλο στοίχημα είναι αν καταφέρει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας εκτός από το ρεκόρ όλων των εποχών να σπάσει και το ψυχολογικό φράγμα των 20 εκατομμυρίων επιβατών. Με τα σημερινά στοιχεία δείχνει ότι θα είναι μία υπόθεση "θρίλερ" καθώς στον τρέχοντα μήνα θα πρέπει να καταγράψει 1.335.363.

 

Πέρυσι το Αεροδρόμιο είχε για τον μήνα Δεκέμβριο 1.183.271 επιβάτες. Αν ακολουθήσει τον μέσο όρο της φετινής αύξησης (10,4%) τότε θα φτάσει ελάχιστες χιλιάδες επιβάτες κάτω από τον "μαγικό αριθμό". Για να επιτευχθεί η κατάρριψη των 20εκ.επιβατών μέσα στον μήνα θα πρέπει να καταγράψει αύξηση περίπου στο 13%, αριθμός που δείχνει δύσκολος να πιαστεί.

 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η ανάπτυξη του Αεροδρομίου της Αθήνας δείχνει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την αύξηση της τουριστικής κίνησης της πρωτεύουσας σε μήνες που άλλες χρονιές θα θεωρούνταν "νεκροί" ενώ σημειώνει και την τάση να γίνει η Αθήνα μία σημαντική Ευρωπαϊκή πόλη για city break.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....sis-gia-to-2016

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.