Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δήλωση του 651 σε περιοχή με υπό εκπόνηση Πολεοδομική μελέτη και πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

Κάνω ένα τοπογραφικό για συμβόλαιο σε περιοχή εκτός σχεδίου που είναι υπό εκπόνηση πολεοδομική μελέτη και θα ακολουθήσει πράξη εφαρμογής. Προς το παρόν έχουν γίνει μόνο αναρτήσεις της υπό εκπόνηση πολεδομικής μελέτης.

Στη δήλωση του 651 λέω να γράψω οτι "...ΥΠΑΓΕΤΑΙ στις διατάξεις του 1337 και ΘΑ έχει υποχρέωση εισφοράς σε γη και χρήμα ΜΕΤΑ την κύρωση της πράξης εφαρμογής" και οτι "Στην περιοχή είναι υπό εκπόνηση πολεοδομική μελέτη και θα ακολουθήσει πράξη εφαρμογής.". Είναι σωστό αυτό που λέω οτι πρέπει να δηλώσω;

Θεωρείται οτι υπάγεται στις διατάξεις του 1337 ένα τέτοιο ακίνητο, δηλαδή ένα ακίνητο σε περιοχή με υπό εκπόνηση πολεοδομική μελέτη που θα την ακολουθήσει πράξη εφαρμογής, έτσι δεν είναι; Άλλωστε ο Δήμος μπορεί να ζητήσει προείσπραξη της εισφοράς σε χρήμα.

 

Link to comment
Share on other sites

@dimitrisGM

Πολύ ενδιαφέρον το λινκ στην παρουσίαση της Λεμπέση στο τέλος του thread.

Ωστόσο δεν μου έλυσε την απορία ούτε η παρουσίαση, ούτε η συζήτηση στο thread. Γιατί η περίπτωσή μου είναι περίπτωση που δεν υπάρχει τίποτα εγκεκριμένο, και όχι μόνο κυρωμένη πολεοδομική μελέτη όπως κυρίως συζητάνε στο thread που με παραπέμψατε. Ούτε πολεοδοιμική μελέτη, ούτε φυσικά η πράξη εφαρμογής που θα ακολουθήσει. Έχει γίνει συλλογή δηλώσεων για τη πολεοδομική μελέτη και έχουν γίνει κάποιες αναρτήσεις. Η όλη διαδικασία γίνεται με βάση το 1337, οπότε για αυτό θεώρησα οτι πρέπει να γράψω οτι "το ακίνητο υπάγεται στις διατάξεις του 1337". Αλλά όπως γράφω δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι σωστό, γιατί δεν ξέρω αν το γράφουμε έτσι όταν δεν υπάρει τίποτα κυρωμένο.

Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση του 651 θα αφορά στην  πραγματική κατάσταση (εκτός σχεδίου), και προφανώς ΔΕΝ υπάγεται στο 1337

Ο δήμος δικαιούται όμως να ζητήσει προείσπραξη του 10% της θεωρητικής μελοντικής εισφοράς σε χρήμα, η οποία θα υπολογιστεί με βάση το 1337.

Link to comment
Share on other sites

με βαση οσα λεει  και  η κ. ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΛΕΠΕΣΗ [πρωην συμβ/φος Θεσσαλονικης και ηδη υποθηκοφυλακας Νεάπολης]

εδω

http://www.michanikos.gr/topic/25677-Πράξη-εφαρμογής-και-τοπογραφικό/?p=828236

 

θα μπορουσαμε να πουμε για το δικο σου ακινητο  οτι,

- το ακινητο ειναι εκτος σχεδιου μεχρι την δημοσιευση εγκρισης της Πολεοδομικης Μελετης και υπαγεται στις διαταξεις του 1337.

 

-απο τη δημοσιευση της ΠΜ μεχρι και την μεταγραφη της κυρωτικης αποφασης της ΠΕ

"ειναι οικοπεδο και υπαγεται στον 1337"

 

-μετα την μεταγραφη της ΠΕ, ειναι οικοπεδο και σε βαρος του εχουν ηδη "επιβληθει" οι εισφορες σε γη και χρημα, οπως προκυπτει απο το σεντονι της ΠΕ, οπότε τα "βαρη" του ειναι δεδομενα.

 

Μετα το σταδιο της υποβολης δηλωσεων ιδιοκτησιας  στους Δήμους,  επιβαλλεται η προκαταβολη εξοδων 10% για τις αναγκες της κτηματογραφησης, που συμψηφιζονται αργοτερα με την οριστικη εισφορα σε χρημα.

 

Η μορφη, το εμβαδον -ακομα και η τυχη του χωραφιου,  στον βαθμο που πιθανον να "εξαφανιζεται" προς δημιουργια κοινοχρηστων/κοινωφελων χωρων, οπότε θα αποδοθει οικοπεδο "Ν" -  η εισφορα σε γη και χρημα με βαση την -  τυχον - "πολυδιοκτησια",  θα ειναι γνωστα μετα την κυρωση της ΠΕ.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM

Λέτε: "το ακινητο ειναι εκτος σχεδιου μεχρι την δημοσιευση εγκρισης της Πολεοδομικης Μελετης και υπαγεται στις διαταξεις του 1337".

Σε αυτήν τη φάση λοιπόν που είμαστε τώρα, θεωρείτε οτι το σωστό είναι να πούμε οτι "υπάγεται στις διατάξεις του 1337";
Edited by george08
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που γράφεις "- το ακινητο ειναι εκτος σχεδιου μεχρι την δημοσιευση εγκρισης της Πολεοδομικης Μελετης" θα έγραφα εγώ στην δήλωση του ν. 651. Μπορεί (και αυτό είναι το πιο σίγουρο) να μη εγκριθεί ποτέ η Πολ. μελέτη.

Δόθηκε μελέτη Π.Ε. πριν 15 χρόνια για επέκταση Γαλήνης Ωραιοκάστρου. Η πολ. Μελέτη που παραδόθηκε δεν εγκρίθηκε ποτέ, για πολλούς και διάφορους λόγους (ρέματα, αγωγός πετρελαίου που δεν ήταν γνωστός κλπ). Το τμήμα αυτό είναι ακόμη εκτός σχεδίου περιοχή. Το ίδιο και γύρο από τον οικισμό Τορώνη Χαλκιδικής. Απλώς εκεί κτίζουν και ...νομιμοποιούν (αυτό είναι άλλα μεγάλο θέμα). Άρα μόνο αν εγκριθεί η Πολεοδομική Μελέτη αρχίζουμε και το βλέπουμε .. σαν εντός. Τώρα αν ισχύει κάτι άλλο εγώ θα ήθελα να το ακούσω. Είμαι πιο κοντα στην άποψη του Tetris.  

Link to comment
Share on other sites

Εγώ, στη δήλωση Ν.651/77  θα έγραφα ότι είναι εκτός σχεδίου και ως εκτός σχεδίου δεν υπόκειται στις διατάξεις του Ν.1337/83. Στις παρατηρήσεις θα ανέφερα ότι στη περιοχή εκπονείται πολεοδομική μελέτη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.