Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

N4178 υπολοιπομενες εργασιες κλ


Aspitieris

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Έχω το εξής θέμα :

Εκδόθηκε οικοδομική άδεια, το 1989,για διώροφη κατοικία. Το τοπογραφικό έδειχνε ένα επίπεδο οικόπεδο. Στην πραγματικότητα, υπήρχε διάφορα ύψους περίπου 4,00 μ., έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να ''ανέβει'' η οικοδομή και φυσικά δημιουργήθηκε χώρος που από τις 3 πλευρές έχει ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 2,50μ ενώ από την άλλη είναι ''θαμμένη''. Ο ιδιοκτήτης σε αυτό το χώρο έκανε μικρές παραβάσεις. Το περίγραμμα του νέου επιπέδου περιλαμβάνει και τους ΗΧ που εμφανίζονται στην οικοδομική άδεια, ως χώρους κύριας χρήσης. Έχει κάνει ένα μικρο τμήμα κατοικήσιμο και στο υπόλοιπο τμήμα δεν έχει κάνει κάτι, δηλαδή βρίσκεται στον οικοδομικό σκελετό (1επΊπεδο πραγματικότητας).

Έφτιαξε τον υπερκείμενο όροφο και κατοικεί σε αυτόν, που για την οικοδομική άδεια είναι το ισόγειο (1 επίπεδο αδείας, 2 επίπεδο πραγματικότητας).

Έχει φτιάξει τις κολόνες και την εξωτερική τοιχοποιία του τελευταίου ορόφου,τη πλάκα δεν την έχει φτιάξει (2 επίπεδο οικοδομικής αδείας, 3 επίπεδο πραγματικότητας).

Το οικόπεδο είχε εξαντλήσει τη δόμηση με ότι η άδεια προέβλεπε. Ισχύουν και σήμερα τα ίδια πολεοδομικά δεδομένα

 

Οι ερωτήσεις είναι :

1. Το παραπανίσιο επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί ως το πρώτο επίπεδο της αδείας και να τακτοποιήσει τις μικροπαραβάσεις? και να βγάλει οικοδομική άδεια συνέχισης εργασιών?

 

2. Το 2 επίπεδο πραγματικότητας που έχει ολοκληρωθεί και δεν εχει αυθαιρεσίες, ανταποκρίνεται στα σχέδια του 1 επιπέδου της αδείας. Μπορεί να γίνει αναθεώρηση της αδείας για να δειχθεί πλέον ως 2 επίπεδο αδείας?

 

3. Στον τελευταίο όροφο (3 επίπεδο πραγματικότητας) γίνεται κατά τα συνήθη τακτοποίηση και θα βγει οικοδομική άδεια προσθήκης πλάκας-στέγης και συνέχιση υπολειπόμενων εργασιών?

 

4. Αν όντως μπορεί να βγει άδεια συνέχισης εργασιών τι στατικά θα χρησιμοποιηθούν? Η μελέτη προέβλεπε ισόγειο και όροφο με στατικά δεδομένα 1989.  

EROTISI SX10.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.