Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενεργητική Πυροπροστασια σε Εγκατάσταση Χαμηλού κινδύνου Αα


zefuros

Recommended Posts

Συνάδελφοι Καλησπέρα.

 

Τα φώτα σας παρακαλώ για κάποια ερωτήματα:

 

ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

 

1. ¨Εχουμε μια καινουργια εγκατάσταση (παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - αιολικό πάρκο), η οποία από άποψη επικινδυνότητας εντάσσεται στην κατηγορία Αα (χαμηλή). Σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη Αριθ. οικ. 12997/145/Φ.15 απαλλάσσεται από το 2014 από την υποχρέωση εφοδιασμού με μελέτη ενεργητικής προστασίας και πιστοποιητικό ενεργητικης πυροπροστασίας(ΦΕΚ 3284/2014). ΄Στην ίδια αποφαση αναφέρεται πως η εγκατασταση αυτη θα πρεπει τα τηρει τα κατασταλτικά μέτρα του παραρτήματος ΙΙ, ήτοι πυροσβεστηρες, φωτιστικο ασφαλείας και σημείο υδροληψίας (υποθετουμε πως δεν απαιτειται μονιμο μέσο πυρόσβεσης.

 

2. Πρακτικά η εγκατάσταση αποτελείται απο έναν αριθμό Α/Γων, και 1 οικίσκο ελέγχου, εμβαδού περί τα 80 τ.μ., στον οποιο υπα΄ρχουν ηελκτρικοί πινακες και χώρος ελέγχου.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 

1. Διαδικαστικά λοιπόν, τι γινεται? Δεν υπα΄ρχει πλέον καμία επαφή με πυροσβεστική? Απλά πάει η εγκατάσταση, εφαρμόζει τα αναγραφομενα και τέλος? Χρειάζεται να γίνει κατι αλλο? Αυτα χρειάζεται να γραφτούν σε καποια μελέτη (παρότι απαλλάσσεται?). Τα φώτα σας! :smile:

 

2. Σημείο υδροληψίας: Προφανώς στο βουνό δεν υπάρχει δίκτυο νερού. Τι γίνεται εδώ? Από ντεποζιτο? :smile:

 

2. Επέκταση ερωτήματος: Παλιότερο αιολικό πάρκο, το οποίο είχε πιστοποιητικο΄πυροπροστασίας το οποίο πάει να λήξει. Τι κάνει? Πάει να ανανεώσει ή απλά ακολουθι απο μόνο του ο,τι θα έκανε και στο Νο.1?

 

Προσπαθώ να επικοινωνήσω με την πυροσβεστική αλλά δεν σηκώνουν ακόμα τηλ, και θα ηθελα τα φώτα σας απο την εμπειρία σας.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

1. Η απαλλαγη από εγκρισεις και θεωρησεις δεν σημαινει απαλλαγη από μελετη.

2. η νομοθεσια αναφερει πυροσβεστικο ερμαριο. δεν προβλεπονται εξαιρεσεις. Οποτε ειτε τοποθετεις δεξαμενη ικανου ογκου με πιεστικο ειτε το συζητας με την οικεια πυροσβεστικη υπηρεσια.

2. κατα την διαδικασια ανανεωσης θα σας απαντησουν οτι δεν χορηγηται πιστοποιητικο

 

πρωτη φορα ακουω οτι η πυρασφαλεια δεν απανταει σε τηλεφωνο....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Έπαιξε φάση χαλασμένο τηλέφωνο, καθώς είχα πάρει αρχικά στην Χαλκιδα (στο τηλ. κέντρο), με ειχαν παραπέμψει σε Κάρυστο, όπου σήμερα τους βρήκα στο τηλέφωνο και τελικά μου δώσαν το σωστο τηλέφωνο σε Χαλκίδα, γιατι εκεί ειναι η πυρασφάλεια :smile: (ΟΚ, μην βαρατε, πρώτη μου φορά είναι).

 

Πρακτικά μου είπαν πως όντως δεν βγαίνει πιστοποιητικό πυροπροστασίας, αλλά κατατιθεται μελέτη στην Πυροσβεστική που παραμένει στο αρχείο τους.

 

Ευχαριστώ, και τυχόν προσθετες πληροφορίες θα ειαι ευπροσδεκτες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.