Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέα τροπολογία για τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων


Engineer

Recommended Posts

Στο Σχέδιο Νόμου "Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις" το οποίο βρίσκεται σε φάση συζήτησης, κατατέθηκε σήμερα η τροπολογία "Τροποποιήσεις περί των νομικών προσώπων που δύνανται να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις".

 

Προτεινόμενες Διατάξεις Τροπολογίας

 

Άρθρο....

Τροποποιήσεις περί των Νομικών Προσώπων που δύνανται να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις

 

1. Η παρ. 4 του άρθρου 54 του Ν. 4409/2016 αντικαθίσταται ως εξής:

«Τηρείται ξεχωριστό Μητρώο για τα νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε νομικής μορφής, των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος ή εταίρος ή υπάλληλος με σύμβαση εργασίας είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής. Η μερίδα κάθε νομικού προσώπου ενημερώνεται ταυτόχρονα για κάθε μεταβολή που αφορά στο φυσικό πρόσωπο - Ενεργειακό Επιθεωρητή.»

 

2. Η παρ. 2 του άρθρου 55 του Ν. 4409/2016 αντικαθίσταται ως εξής:

«Για την εγγραφή νομικών προσώπων στο Μητρώο, απαιτείται η ηλεκτρονική υποβολή στο πληροφοριακό σύστημα του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών, που τηρείται στα Τμήματα Επιθεώρησης Ενέργειας Νοτίου και Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας των παρακάτω δικαιολογητικών:

α) Αντίγραφο του Καταστατικού του νομικού προσώπου.

β) Εφόσον υπάρχουν υπάλληλοι Ενεργειακοί Επιθεωρητές, αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας.

γ) Παράβολο εκατόν πενήντα (150) ευρώ του νομικού προσώπου, το οποίο εισπράττεται από τις Δ.Ο.Υ. μέσω της Εφαρμογής Ηλεκτρονικού Παραβόλου (e-Παράβολο).»

 

Αιτιολογική Έκθεση Τροπολογίας

 

Με τις ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου επιχειρείται η συμμόρφωση με τις συστάσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ σχετικά με τα νομικά πρόσωπα που δύνανται να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις κατά την έννοια του νόμου 4122/2013 (42 Α') «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

 

Εν προκειμένω, με το Τρίτο Μέρος του νόμου 4409/2016 (136 Α') «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του Π.δ. 148/2009 και άλλες διατάξεις», υλοποιήθηκαν ρυθμίσεις που αφορούν στους Ενεργειακούς Επιθεωρητές Κτιρίων και Συστημάτων Θέρμανσης και Κλιματισμού.

 

Οι ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου αφορούν μόνο στα νομικά πρόσωπα, ώστε να είναι δυνατό να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις όχι μόνο τα νομικά πρόσωπα των οποίων ένα μέλος ή εταίρος είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής, αλλά και εκείνα τα νομικά πρόσωπα που απασχολούν ως υπαλλήλους Ενεργειακούς Επιθεωρητές.

 

Πιο συγκεκριμένα με την παράγραφο 1, αντικαθίσταται η παράγραφος 4 του άρθρου 54 του ν. 4409/2016, ώστε στο ξεχωριστό Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών που τηρείται για τα νομικά πρόσωπα να μπορούν να εγγράφονται όλα τα νομικά πρόσωπα, των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος ή εταίρος ή υπάλληλος με σύμβαση εργασίας είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής.

 

Με την παράγραφο 2, αντικαθίσταται η παράγραφος 2 του άρθρου 55 του ν. 4409/2016, με σκοπό την τυπική προσαρμογή της διαδικασίας εγγραφής των νομικών προσώπων στο ειδικό Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών, σύμφωνα με την ανωτέρω τροποποίηση. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι για την εγγραφή των νομικών προσώπων στο Μητρώο, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα του Μητρώου Ενεργειακών Επιθεωρητών αντίγραφο του Καταστατικού του νομικού προσώπου, παράβολο εκατόν πενήντα (150) ευρώ του νομικού προσώπου το οποίο εισπράττεται από τις Δ.Ο.Υ και αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας, εφόσον υπάρχουν υπάλληλοι Ενεργειακοί Επιθεωρητές

 

Δείτε το πλήρες κείμενο της τροπολογίας, εδώ: http://www.hellenicp...3a9/9851837.pdf

 

Πηγή: http://www.b2green.g...n-epitheoriseon

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Αρ. Τροπολογίας: 842/74 19.12.2016

    Αρχείο: pdf.png

    Περιγραφή: Τροποποιήσεις περί των νομικών προσώπων που δύνανται να διενεργούν ενεργειακές επιθεωρήσεις.

    Ειδικά Στοιχεία: ΑΠΕΣΥΡΘΗ

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το ηλ. σύστημα του Υπεκα τεχνολόγοι ,μηχανικοί περιβάλλοντος και άλλες ειδικότητες δεν μπορούν να ανέβουν κατηγορία παρότι στον νόμο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Άλλη μια συντεχνιακή πατέντα προφανώς. Γελάει ο κόσμος...

post-8587-0-16767800-1482229504_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Έπειτα από αντιδράσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, αποσύρθηκε από το Σχέδιο Νόμου "Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις", η νέα τροπολογία για τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων.

 

Η τροπολογία πλέον εντάχθηκε στο Σχέδιο Νομου "Χωρικός σχεδιασμός – βιώσιμη ανάπτυξη", του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Υπενθυμίζουμε πως με την τροπολογία, δίνεται ουσιαστικά η δυνατότητα σε κάθε εταιρία να μπορεί να πραγματοποιεί ενεργειακές επιθεωρήσεις, με μόνη ουσιαστικά προϋπόθεση να απασχολεί προσωπικό που κατέχει την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή.

 

Δείτε εδώ την τροπολογία, όπως αυτή κατατέθηκε στο νέο σχέδιο νόμου.

 

Δείτε εδώ τι έγραφε το B2Green το απόγευμα της Δευτέρας 19/12 για το θέμα, με το περιεχόμενο της επίμαχης τροπολογίας.

 

Πηγή: xwww.b2green.gr/el/post/41639/allaxe-n-s-i-nea-tropologia-me-tin-apeleftherosi-tis-dienergeias-energeiakon-epitheoriseon

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.