Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συναλλαγές με πλαστικό χρήμα & Επαγγελματικός Λογαριασμός"


georgegaleos

Recommended Posts

Καλημέρα @AntonisHLMHX. Ως προς το δεύτερο που λες υπάρχει ευελιξία γιατί έχουν βγάλει διευκρίνηση οτι μπορείς από τον επαγγελματικό λογαριασμό να κάνεις και άλλες συναλλαγές (μη επαγγελματικές). Οπότε όλοι δηλώνουν στο ταξις ένα λογαριασμό που έχουν (ακόμα και ταμιευτηρίου, τρεχούμενο ή ο,τιδήποτε) και σε αυτόν πληρώνονται από την εταιρία τους ως επαγγελματικό. Τώρα κατά πόσο είναι σωστό δεν ξέρω, η αληθεια είναι οτι κι εγω δεν θα ειχα μπει σε διαδικασία ψαξίματος αυτού του θέματος αν δεν μου ειχε "εξαφανίσει" η πειραιως τις δαπάνες μείωσης φόρου απο το δηλωμένο ως επαγγελμ.λογαριασμο.

Link to comment
Share on other sites

@Engineer88 η αλήθεια είναι πως έκανα επαγγελματικό ακριβως για αυτό το λόγο, για να είναι «καθαρός» από οποιαδήποτε άλλης μορφής συναλλαγές, κατόπιν προτροπής φίλου συναδέλφου που είχε θέμα ελέγχου με την εφορία (συγκεκριμένα, δεν του έκαναν την επιστροφή που δικαιούνταν αν πρώτα δεν γινόταν αναλυτικός έλεγχος των κινήσεων του λογαριασμού, όπως του ανέφερε ο εφοριακός). Το κατά πόσο είχε βάση ο έλεγχος δε το γνωρίζω, ούτε έχω γνώση για τη διευκρινιστική που αναφέρεις, σίγουρα είναι θετικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 12/24/2018 at 4:51 PM, AntonisHLMHX said:

Καλησπέρα & Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους. Δηλώθηκε από τον λογιστή μου επαγγελματικός ο τραπεζικός μου λογαριασμός πριν 10 ημερες. Σήμερα που επισκέφτηκα την Τράπεζα, με ενημέρωσαν πως έχασα όλο το αφορολόγητο που είχα «χτίσει» & πως δεν υπάρχει «πισωγύρισμα», έστω & αν δηλώσω άλλον τραπεζικό λογαριασμό μέχρι τέλος του έτους. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν ισχύει & αν ναι, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να μην πληρώσω κερατιάτικα;

Καλημέρα,

Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τον συνάδελφο. Δηλαδή για το 2022 είχα εισοδήματα μόνο απο την εργασία μου που ήμουν με μπλοκάκι με καθεστώς στο αρ. 39. Με προτροπή του λογιστή δήλωσα τον λογαριασμό που έχω στην Πειραιώς ως επαγγελματικό. Εκεί μπαίναν και οι μισθοδοσίες μου και απο αυτόν τον λογαριασμό έχω κάνει όλες τις αγορές μου. Το θέμα είναι επειδή είναι επαγγελματικός δεν αναγνωρίζει καμία δαπάνη για να χτίσω αφορολόγητο. Μίλησα με την Πειραιώς και μου είπαν απο την στιγμή που δηλώθηκε επαγγλματικός δεν αναγνωρίζονται ηλεκτρονικές αγορές για αφορολόγητο,

Έχει αντιμετωπίσει άλλος συνάδελφος το ίδιο θέμα; 

Ευχαριστώ πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα το παρατήρησα σε επαγγελματικό της Πειραιώς ότι γίνεται ακριβώς το ίδιο. Θα μπορούσες εναλλακτικά σε όσες μέρες απομένουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να μεταφέρεις τα χρήματα από επαγγελματικό σε ταμιευτηρίου και να κάνεις δαπάνες από τον άλλο λογαριασμό για να πιάσεις το όριο ποσού κατανάλωσης με κάρτες, e banking κλπ. Επιπλέον, ρώτησε το λογιστή ( δεν γνωρίζω αν γίνεται) αν μπορεί στη φορολογική δήλωση του 2024 (οικονομικό έτος 2023) να καταχωρήσει χειροκίνητα σε κάποιο κωδικό, ποσό δαπανών κατά δήλωσή σου.

Link to comment
Share on other sites

32 λεπτά πριν, TASOSHMMY said:

Μίλησα με την Πειραιώς και μου είπαν απο την στιγμή που δηλώθηκε επαγγλματικός δεν αναγνωρίζονται ηλεκτρονικές αγορές για αφορολόγητο,

Δεν ισχύει.
ΦΕΚ Β' 3119/28.07.2020, άρθρο 4 της Α. 1163 /09.07.2020: «Για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα λαμβάνονται υπόψη και εκείνες οι δαπάνες που πραγματοποιούνται από τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό, εφόσον αυτές αφορούν σε ατομικές ιδιωτικές τους δαπάνες και όχι στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ @Σερίφης. Είναι ξεκάθαρο.  Απο τη στιγμή που η τράπεζα δεν μπορεί να κάνει κάτι θα πρέπει χειροκίνητα να αθροίσω δαπάνες και να τις περάσω όταν θα έρθει η ώρα της δήλωσης για το 2023. και σε πιθανό έλεγχο να παραπέμψω στο άρθρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.