Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ο Περιορισμός της Κατανάλωσης Πρώτο Βήμα για τη Διαχείριση της Ενεργειακής Κρίσης


Engineer

Recommended Posts

Με συστάσεις κυρίως προς τους ηλεκτροπαραγωγούς για συγκράτηση της κατανάλωσης ολοκληρώθηκαν χθες οι δύο κρίσιμες συσκέψεις για τη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργήσει και στην ελληνική αγορά η γαλλική κρίση.

 

Παράλληλα, σε πλήρη κινητοποίηση είναι οι διαθέσιμες μονάδες της ΔΕΗ και των εναλλακτικών προμηθευτών ώστε να αντιμετωπισθεί η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που παραδοσιακά υπάρχει τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Επίσης, σε εφαρμογή τίθεται σήμερα και αύριο το μέτρο της διακοψιμότητας, με μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές να μειώνουν την κατανάλωση τους όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο.

 

Στην ελληνική αγορά το κυριότερο ζήτημα είναι η επαρκής κάλυψη των αναγκών σε φυσικό αέριο. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι με τις κινήσεις που ακολουθεί η διοίκηση της ΔΕΠΑ δεν θα προκύψει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ουσιαστικό πρόβλημα.

 

Πάντως, το φορτίο των 130.000 κ.μ. που αναμενόταν για αύριο Παραμονή των Χριστουγέννων από την Αλγερία, φαίνεται ότι τελικά θα έρθει στη χώρα μας μετά την ερχόμενη Δευτέρα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

 

Χθες, συνεδρίασε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, χωρίς να ληφθούν κάποιες νέες αποφάσεις. Το εγχώριο ενεργειακό σύστημα είναι στο πρώτο στάδιο της διαχείρισης κρίσεων, αυτό της λεγόμενης έγκαιρης προειδοποίησης, ενώ δεν φαίνεται προς το παρόν πιθανότητα να μεταβούμε στα επόμενα στάδια, δηλαδή αυτά του «πορτοκαλί» και «κόκκινου» συναγερμού.

 

Σύσκεψη έγινε και στο ΥΠΕΝ υπό τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τα υφιστάμενα «όπλα» και ότι δεν χρειάζονται άλλες κινήσεις επί του παρόντος.

 

Πηγή: http://www.energia.g...p?art_id=111889

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.