Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με θερμαντικά σώματα (ζεστό πάνω, κρύο κάτω)


nkostas

Recommended Posts

Δεν μας είπες σε κανονική λειτουργία θέρμανσης του συστήματος τι πίεση δείχνει το μανόμετρο (αν έχει) ? Αν είναι 1,5 bar είναι λάθος πίεση λειτουργίας. Αν είναι τόσο, αυτή είναι η πίεση σε κατάσταση ηρεμίας του δικτύου.

Σε κανονική λειτουργία θέρμανσης θα πρέπει να είναι κατ' ελάχιστον περίπου στα 2,0 bar και μια περίπτωση να μην ζεσταίνεται όλο το μεγάλο σώμα είναι αυτό της μικρής πίεσης στο δίκτυο... συνεπώς ψάξε μέσα στο κουτί του λέβητα να δεις αν υπάρχει ρυθμιστική βαλβίδα πίεσης... αν υπάρχει γύρισε 1 φορά τη στρόφιγγα της βαλβίδας ...  περίμενε 1/2 - 1 ώρα (μέχρι να γίνει εξίσωση πίεσης στο δίκτυο) και μετά να δεις την ένδειξη στο μανόμετρο πόσο είναι και αν θερμαίνεται ή όχι όλο το σώμα.

Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό επανέλαβε τη διαδικασία της περιστροφής της ρυθμιστικής βαλβίδας κατά 1/2 στροφή και δες τι  αποτέλεσμα έχεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@dib, σε κατάσταση ηρεμίας δικτύου το θετω 1.5bar απο ενα περιστροφικο διακοπτη που εχει και μανομετρο διπλα (και ψηφιακά). 

Σε κατάσταση θέρμανσης, εχει 1.8-2.0b. Οταν πεφτει η πίεση και βγάζει σφάλμα ο λεβητας, σε ηρεμία το δικτυο έπεφτε στα 0.7b.

Οπότε, ναι ουσιαστικα το εχω κάνει, χωρίς να πάει το μυαλό μου πως το σώμα δε ζεσταίνοταν απο αυτο :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.