Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πώς θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΕΦΚΑ


Engineer

Recommended Posts

2 ώρες πριν, danaikaterina said:

Μπες στη σελίδα του ΕΦΚΑ

Ηλ.Υπηρεσίες -> Δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης -> Βεβαιώσεις ΕΦΚΑ -> Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας

Ναι, αυτή την  ενημερότητα (ΕΦΚΑ) την έβγαλα.

Αν υπάρχει και άλλη από το ΤΣΜΕΔΕ, αναρωτιέμαι, γιατί η ΔΟΥ μου ζήτησε από το ΤΣΜΕΔΕ και όχι από τον ΕΦΚΑ…

Edited by vagom
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από tsmede.gr, βλέπουμε "το τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ" (και για λίγο καιρό ακούγαμε "το ΤΣΜΕΔΕ έγινε ΕΤΑΑ").

Όταν ακούς "θες ΤΣΜΕΔΕ και όχι ΕΦΚΑ" δε μιλάμε για νομικές διαφορές αλλά για εσωτερικές τους γραφειοκρατικές εκκρεμότητες.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προσπαθήσαμε να βγάλουμε ασφαλιστική ενημερότητα από το σύστημα για εργαζόμενο αυτοαπασχολούμενο, ασφαλισμένο στο ΙΚΑ με ημερομίσθια (εργατοτεχνίτης).

Το σύστημα βγαζει ως μήνυμα ότι "δεν είναι δυνατή η έκδοση Αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας. ΕΦΚΑ: Μη ύπαρξη ασφάλισης. Απογεγραμμένος στο Μητρώο Εργοδοτών".

Απευθυνθήκαμε στο υποκατάστημα ΙΚΑ και υποβάλαμε αίτηση για ασφαλιστική ενημερότητα και μας έδωσαν ενημερότητα ότι δεν έχει οφειλές προς το προσωπικό που απασχόλησε. Το σύστημα όμως συνεχίζει να μην δίνει. Δοκίμασα να βγάλω ενημερότητα ηλεκτρονικά για δυο ακόμα ασφαλισμένους στο ΙΚΑ (αυτοαπασχολούμενους με ημερομίσθια) και στους δύο μου έβγαζε το ίδιο μήνυμα, ότι δεν αναγνωρίζει την ασφάλιση.

Εαν γνωρίζετε κάποιον εργαζόμενο, ασφαλισμένο αποκλειστικά στο ΙΚΑ (αυτοαπασχολούμενο με ημερομίσθια), μπορείτε να δοκιμάσετε να εκδώσετε ηλεκτρονικά ασφαλιστική ενημερότητα, μήπως είναι γενικότερο το θέμα ?

Link to comment
Share on other sites

Οι εργατοτεχνιτες ασφαλίζονται στο ΙΚΑ με 80 ένσημα τον χρόνο. Παράλληλα μπορούν να έχουν και Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Όσο τα έσοδα από τα ένσημα υπερβαίνουν τα έσοδα απο τα τιμολόγια θεωρείται ως μισθωτος, εαν τα έσοδα από τα τιμολόγια ξεπεράσουν τα έσοδα από τα ένσημα θεωρείται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Το ΙΚΑ τον βγάζει ως εργοδότη διότι είναι γραμμένος στο Μητρώο εργοδοτών. Ειχε εμπειροτεχνικο πτυχίο για δημόσια έργα. 

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

@tetris Τα γνωστά τερατώδη που συμβαίνουν με τους εργατοτεχνίτες και την αθλιότητα του ΙΚΑ... Ακόμα και επί Κατρούγκαλου όλοι αυτοί δεν πλήρωναν ποσοστό επί του εισοδήματος και ας έκοβαν 100.000 τιμολόγια αρκεί να είχαν μερικά ένσημα!! Ουάου που θα έλεγε και ο Γιάνης με ένα ν..

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, NeckBreaker said:

@tetris Τα γνωστά τερατώδη που συμβαίνουν με τους εργατοτεχνίτες και την αθλιότητα του ΙΚΑ... Ακόμα και επί Κατρούγκαλου όλοι αυτοί δεν πλήρωναν ποσοστό επί του εισοδήματος και ας έκοβαν 100.000 τιμολόγια αρκεί να είχαν μερικά ένσημα!! Ουάου που θα έλεγε και ο Γιάνης με ένα ν..

Είναι αθλιότητα αυτο που γίνεται, αλλα ας μην υπερβάλλουμε με τα νούμερα. 

Για την ακρίβεια, δεν γίνεται με 100.000 τιμολόγια και μερικά ένσημα.  Εαν τα τιμολόγια είναι παραπάνω απο τα ενσημα τότε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ο μέγιστος αριθμος ένσημων για βαρέα ειναι 23 τον μήνα, ητοι 276 τον χρονο. Εαν υποθέσουμε οτι τα χρεώνουν 40 στο ΙΚΑ, δηλαδή περιπου 11.000 τον χρόνο, τοτε τα έσοδα απο τα τιμολόγια δεν μπορουν να ξεπερνουν τα 11.000 τον χρονο. Ήτοι 916 τον μήνα. Αυτό είναι το ταβάνι των εσόδων για τους ασφαλισμενους στο ΙΚΑ. 

Από την αλλη εαν τα μερικά ένσημα που βάζουν στο ΙΚΑ είναι λιγότερα απο 80, τότε χάνουν την ασφάλιση στο ΙΚΑ. 

Και που να δείτε τι γίνεται με τα εργοσημα. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλα τα υπόλοιπα αλλά σε διαβεβαιώ ότι τις εισφορές Κατρούγκαλου δεν τις πλήρωναν...Είχαν εξαιρεθεί και πήγαιναν με τα ένσημα! Και γέλαγαν κιόλας για το χάλι των μηχανικών. Anyway..καλή δύναμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα,

έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο στις προηγούμενες σελίδες αλλά δεν είδα να έχει απαντηθεί το παρακάτω ερώτημα.

 

Θέλω να πάρω βεβαίωση χρόνου ασφάλισης από το ΤΣΜΕΔΕ όντας ασφαλισμένος μεταξύ άλλων και ως μισθωτός μετά την 1/1/2017. Σύμφωνα με την αίτηση για μισθωτούς μετά την 1/1/2017 ζητούνται αντίγραφα ΑΠΔ του εργοδότη (!). 

Μου φαίνεται κουλό μετά από 3μιση χρόνια να πάω στον εργοδότη (που πρέπει να έχει κλείσει τώρα/αλλάξει μορφή το νομικό πρόσωπο) και να ζητάω ΑΠΔ που λογικά θα δείχνουν και τη μισθοδοσία των υπόλοιπων υπαλλήλων πάνω (ένας λόγος παραπάνω να αρνηθεί να μου δώσει αντίγραφα προφανώς)!

 

Εκτύπωσα τον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης από τον e-ΕΦΚΑ όπου από 1/1/2017 φαίνονται τα στοιχεία για κάθε μήνα ημερών ασφάλισης, ΑΜΕ εργοδότη, αριθμός ΑΠΔ, μισθός και εισφορές που πλήρωσε καθώς και κωδικός πακέτου ασφάλισης που δείχνει ότι με ασφάλισε ως μηχανικό μέλος ΤΕΕ.

 

Ξέρει κανείς αν αρκεί το τελευταίο;

 

Ευχαριστώ

Edited by leftkox
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω σχετική εμπειρία με αυτό που ρωτάς, δες και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του τ.ΤΣΜΕΔΕ, μήπως δίνει κάτι το παρακάτω.

image.png.cfeaa6abecb555e4be5bd6f737e53bee.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.