Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πώς θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΕΦΚΑ


Engineer

Recommended Posts

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έβγαλα τη βεβαίωση και θα την προσκομίσω μαζί με τον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης από e-ΕΦΚΑ και θα ενημερώσω και εδώ όταν πάω στο ΤΣΜΕΔΕ σχετικά με την απάντηση που θα λάβω.

Γενικά, μου δείχνει σωστά τα διαστήματα που εργάστηκα και σε ποιον εργοδότη αλλά έχω τους εξής ενδοιασμούς σχετικά με την εγκυρότητά του μετά την 1/1/2017:

α) Δε δείχνει ύψος καταβληθέντων εισφορών εργοδότη (που μάλλον γι' αυτό ζητάνε ΑΠΔ). Αυτό βέβαια το δείχνει ο ατομικός λογαριασμός ασφάλισης που τύπωσα οπότε ελπίζω να τους κάνει

β) Η βεβαίωση λέει ότι: "Τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία δεν είχε εξαρτημένη εργασία κατεβλήθησαν εισφορές ελεύθερου επαγγελματία. Η ασφάλιση στο ταμείο είναι συνεχής." Αυτό ίσχυε με τις διατάξεις πριν την 1/1/2017 αλλά από εκεί και πέρα για τα διαστήματα που δεν είσαι μισθωτός μπορεί να μην πληρώνεις εισφορές (π.χ. εγώ παραιτήθηκα από την εταίρεια μέσα Οκτώβρη και έκανα έναρξη στη ΔΟΥ και επανεγγραφή ως αυτοαπασχολούμενος από 1/11). Οπότε δεν ξέρω αν τους καλύπτει για μετά το 2017.

 

Θα επανέλθω μετά το ραντεβού που έκλεισα στο ΤΣΜΕΔΕ.

Edited by leftkox
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικά για όσους έχουν χρόνο ασφάλισης ως μισθωτοί μετά την 1/1/2017 απαιτείται η προσκόμιση ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ εκτυπωμένου από το site του e-ΕΦΚΑ (και όχι αντίγραφα ΑΠΔ εργοδότη που λέει στα χρήσιμα έγγραφα του www.tsmede.gr) ενώ για όσους έχουν χρόνο ασφάλισης μετά την 1/1/2017 ως ελεύθεροι επαγγελματίες απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου της έναρξης επαγγέλματος από τη ΔΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ερώτηση κι από μένα...απαιτείται ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνω γονική παροχή αδόμητου οικοπέδου στο παιδί μου? Έχω ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά τελικά δεν κατάφερα να των ακολουθήσω...μήπως είναι κάτι άλλο αυτή η ασφαλιστική ενημερότητα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.