Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πώς θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΕΦΚΑ


Engineer

Recommended Posts

υπάρχει κάποιος μισθωτός μηχανικός δημοσίου που να ξέρει αν ισχύει αυτό που λέει η υπάλληλος ότι δεν μπορεί ακόμη να αποδωθεί ΑΠΔ ???

 

 

 

Καλησπέρα παιδιά (ταλαίπωροι μηχανικοί),

 

συνεχίζοντας την  παραπάνω κουβέντα, θέλω να προσθέσω το εξής. Έως τώρα εργαζόμουν ως μισθωτή μηχανικός. Θα ξεκινήσω όμως να εργάζομαι κάπου με μπλοκάκι.

Χρειάζομαι λοιπόν ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνω έναρξη στην εφορία.

 

Σήμερα πήγα ΤΣΜΕΔΕ (συγνώμη ΤΜΕΔΕ  :shock: .... ) και ο υπάλληλος με ενημέρωσε πως για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο - Ιούνιο 2017 κατά τους οποίους εργάστηκα ως μισθωτή με σύμβαση στο δημόσιο ΔΕΝ έχουν πληρωθεί εισφορές άρα ενημερότητα γιοκ εκτος αν του πάω αντίγραφα υποβολής ΑΠΔ κτλ ή εκτός αν πληρώσω μόνη μου λέει τις εισφορές και κάποια στιγμή (ποτέ φαντάζομαι, ΘΑ γίνει συμψηφισμός). Μάλιστα λέω διαλέγω το πρώτο!

 

Πήγα λοιπόν στην υπηρεσία του δημοσίου που εργαζόμουν και μου είπαν μααα πως θα πληρώσουμε εισφορές μισθωτών μηχανικών του δημοσίου αφού δεν έχουν δοθεί ακόμη κωδικοί από τον ΕΦΚΑ , συνεπώς καμμία ΑΠΔ δεν έχει ακόμη δηλωθεί για μισθωτούς μηχανικούς του δημοσίου! 

 

Τί λέτε να κάνω?? Να πάω την Παρασκευή στο ΤΣΜΕΔΕ - ΤΜΕΔΕ με το χαρτί της δημόσιας υπηρεσίας που λέει ότι δεν μπορούν αν υποβάλλουν ΑΠΔ και να απαιτήσω να μου δοθεί ενημερότητα ή να τα πληρώσω μόνη μου ελπίζοντας ότι θα μου τα δώσουν πίσω κάποια στιγμή??? Το κακό είναι ότι πρέπει μέχρι τέλος του μήνα να έχω κάνει την έναρξη...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 122
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα.

στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-tsmede εκεί στις αιτήσεις.....για το έντυπο ασφαλιστική ενημερότητα  μνμ ότι "προς το παρόν δεν είναι δυνατή η έκδοση με ηλεκτρονικό τρόπο"... Αυτό που βγάζει άμεσα είναι Βεβαίωση ασφάλισης (φαίνεται κανονιά και το λογότυπο του ΕΦΚΑ),.... είναι το ίδιο πράγμα? πως παίρνουμε σήμερα ασφαλιστική ενημερότητα? (από έφκα?, από τσμέδε?)

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Αν δεις αναγράφει, περαν των των μη υπαρκτών πλεον ασφαλιστικών ταμειων, ότι "..δεν αποτελεί ασφαλιστική ενημερότητα για την Δ.Ο.Υ."

 

Μέχρι να ξαναενεργοποιηθεί από το e-tsmede η δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας ή να ενεργοποιηθεί κάποια δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας από το site του ΕΦΚΑ, εκδίδεται [με φυσική παρουσία του ίδιου του ασφαλισμένου ή με απλή εξουσιοδότηση σε κάποιον άλλον με το γνήσιο υπογραφής], απο τον ΕΦΚΑ στα παρακατω:

α) είτε από την "Περιφερειακή Διεύθυνση Συντάξεων και Ασφάλισης του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων",

β) είτε από τα διάφορα "Περιφερειακά Γραφεία Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων",

γ) είτε από τα διάφορα "Περιφερειακά Τμήματα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων".

 

Μπορείς να τα δεις εδώ.

 

Ουσιαστικά το πρώτο στεγάζεται εκεί που ήταν τα κεντρικά γραφεία του τέως ΤΣΜΕΔΕ, ενώ τα άλλα εκεί που ήταν τα περιφερειακά γραφεία του τέως ΤΣΜΕΔΕ.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

mihanikos-elen

 

 

Δεν χρειάζεσαι ασφαλιστική ενημερότητα για να κάνεις έναρξη στην εφορία, από τη στιγμή που θα εργάζεσαι σε εταιρεία με μπλοκάκι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ που τα είχα κλειστά λόγω μισθωτής εργασίας και τα άνοιξα πάλι πριν κάνα μήνα, έσκασα με το χαρτί που εκδίδει το ΤΣΜΕΔΕ ηλεκτρονικά (και που δεν αποτελεί ασφαλιστική ενημερότητα) και το δέχτηκαν κανονικά. Μάλλον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το μπάχαλο που επικρατεί.

 

Edit : Για να είμαι απόλυτα ακριβής, μαζί με το παραπάνω χαρτί, έδωσα και την άλλη βεβαίωση (που επίσης εκδίδεται ηλεκτρονικά) περί μη οφειλής για το 2016.

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΙΜΑΙ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΙΣΧΥ ΕΩΣ 31-12-2017 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.