Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ένα ελληνικό χωριό «πρωταγωνιστεί» στη νέα διαφήμιση της Apple


Engineer

Recommended Posts

Ξέρετε εάν το μήλο της apple, εκτός από φαγωμένο, είναι και σάπιο; Γιατί τότε κάνει διπλό κακό στην ελληνική επαρχία και τα αγροτικά προϊόντα της, επειδή αυτή η διαφήμιση συνειρμικά υποδηλώνει ότι εκτός ότι τους κλέβουμε στο ζύγι, τους πουλάμε και κακής ποιότητας προϊόν.

Θεωρώ ότι η τουριστική αστυνομία, το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και το ΥΠ.ΕΞ. πρέπει να επιληφθούν επί αυτής της κακόβουλης ενέργειας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εσύ το έχεις το πρόβλημα εφόσον δεν μπόρεσες να αντιληφθείς ότι δεν θα μπορούσα να αναφέρομαι στις παραδοσιακές φορεσιές αλλά στο ντύσιμο αλά 60s της πρωταγωνίστριας κυρίως. Και επειδή κατάγομαι από ένα από αυτά τα συγκεκριμένα χωριά, σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι συντοπίτες μου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όπως και εγώ. Αν εσένα σου αρέσει να ξεφτιλίζεσαι, να το κάνεις με το δικό σου το χωριό. Έχει βουίξει όλο το internet και ήρθες εσύ να μου κάνεις τον έξυπνο.

 

Apple’s new ad pretends people have never seen a camera before

Link to comment
Share on other sites

Η διαφημιση ειναι αθλια αλλα ετσι ειναι η λογικη του χαζοαμερικανου. Γραφικοτητα και κιτς. Δεν μπορεις να κανεις τιποτα.

Ποιος είναι κιτς; Η χαμογελαστή γιαγιάκα με το τσεμπέρι; Ο γραβατωμένος ταχυδρόμος; Η κυρα φουρνάρισσα; Η έφηβη κοπελίτσα που θέλει να βγει ομορφούλα στη φωτογραφία; Τα πιτσιρίκια που χαζοπαίζουν; Ο τίμιος βοσκός που το πρόσωπό του δείχνει το μόχθο και τον αγώνα του, όπου θέλει κι αυτός να βγάλει μία "στιγμή" με το κινητό και επιστρέφει στα πρόβατά του να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει από τότε που γεννήθηκε;

Ποιο είναι κιτς; Τα πανέμορφα μέρη της Μάνης; Το παραδοσιακό καφενείο; Το καθαρότατο κουρείο; Το καρβέλι ψωμί; Το χταπόδι, η γάτα, τα πρόβατα;

Τι να πω!!!

 

Εσύ το έχεις το πρόβλημα εφόσον δεν μπόρεσες να αντιληφθείς ότι δεν θα μπορούσα να αναφέρομαι στις παραδοσιακές φορεσιές αλλά στο ντύσιμο αλά 60s της πρωταγωνίστριας κυρίως. Και επειδή κατάγομαι από ένα από αυτά τα συγκεκριμένα χωριά, σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι συντοπίτες μου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όπως και εγώ. Αν εσένα σου αρέσει να ξεφτιλίζεσαι, να το κάνεις με το δικό σου το χωριό. Έχει βουίξει όλο το internet και ήρθες εσύ να μου κάνεις τον έξυπνο.

 

Apple’s new ad pretends people have never seen a camera before

   Το ντύσιμο της κοπελίτσας είναι απλό, λιτό και πολύ της μόδας τελευταία. Προσβεβλημένος είναι ο παπα-Τάκης επειδή βγήκε στη διαφήμιση ο παπα-Μιχάλης με το γάτο του, ο καπετάν Νίκος γιατί βγήκε το χταπόδι του καπετάν Ανδρέα και η Ελενίτσα γιατί βγήκε η Μαριγώ.

Εάν είσαι από τα μέρη, να πας στο Γερολιμένα, στην πρώτη ταβέρνα αριστερά από το κεντρικό πάρκινγκ και να πεις στο συντοπίτη σου να αισθάνεται προσβεβλημένος γιατί από τα χεράκια του έφαγα τα χειρότερα καλαμαράκια ever (δεν είναι σχήμα λόγου), προφανώς ο δικός σου δεν άφησε το λάδι να κάψει και όταν κρύωσαν λίγο τα καλαμαράκια, έκανε το αλεύρι κρούστα και ήταν μία αηδία, όχι μόνο γευστική. Χάλια οι πατάτες, χάλια η χωριάτικη με λάδι αραιό και χωρίς γεύση(το δέχομαι ότι τα λάδια τους δεν είναι τα καλύτερα) και η φέτα ήταν ένα άνοστο άσπρο τυρί.

Φυσικά και δεν άφησα να με χαλάσει γιατί η γοητεία αυτού του κομματιού Ελλάδος που πρώτη φορά αντίκρισα αυτό το καλοκαίρι με είχε γοητεύσει πολύ περισσότερο από της κακής ποιότητας υπηρεσίας του συντοπίτη σου.

Το ότι η apple διάλεξε αυτό το μέρος με αυτές τις φάτσες να διαφημίσει ένα προϊόν εμένα μ αρέσει. That's it.

Εάν ερχόταν στο χωριό του παππού μου, που είναι κοντά στα Καλάβρυτα, κι έδειχνε τα βουνά, τον προφήτη Ηλία, τα πλατάνια, τα νερά και σε μία φωτογραφία έδειχνε και καμιά νεράιδα που μου λεγε ο παππούς μου όταν ήμουν μικρός θα το χαιρόμουν ακόμη περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Για να τα βάλουμε λίγο τα πράγματα σε τάξη.

 

Υπήρχαν καθυστερημένες κοινωνίες και καταστάσεις για να φωτογραφήσει η κοπέλα; Σαφώς. Μια βόλτα στις παραγκουπόλεις της Βραζιλίας, να πηγαίνανε, ή τη Βενεζουέλα, θα 'βρισκε μπόλικες. Αλλά τότε η Apple θα ήταν Beneton. Και το μήνυμα πιο θα ήταν; Πάρε το εργαλείο, να φωτογραφίζεις πράγματα που δεν θέλεις να βλέπεις;

 

Υπήρχαν πολύ καλύτερα φολκλορικά ή φυσικά θέματα από αυτό που διάλεξαν; Φυσικά. Αν η κοπέλα βρισκόταν π.χ. στο σινικό τείχος θα φωτογράφιζε πολύ περισσότερη και καλύτερη φύση. Αλλά εγώ σαν υποψήφιος αγοραστής του προϊόντος δεν πιστεύω ότι θα πάω ποτέ εκεί. Εγώ δεν μπορώ να πάω στο χωριό του πατέρα μου που είναι κάπου εκεί κοντά με τα χωριά της διαφήμισης.   :D

 

Τι θέλεις να αποθανατίσεις; Πράγματα αγαπημένα. Γιατί; Μα για να τα θυμάσαι. Όλα αλλάζουν, οι συμπαθητικές γιαγιές δεν ζουν 300 χρόνια και τα γραφικά χωριά υπάρχουν σήμερα. Αύριο δεν ξέρεις τι γίνεται. Πάρτο λοιπόν και φωτογράφισε αυτό που έχεις τώρα και σου αρέσει. Απλά πράγματα.   

 

Το αν παρουσιάζουν ανθρώπους που δεν ξέρουν από νέα τεχνολογία και μαγεύονται από το καινούριο προϊόν, δεν είναι υποτίμηση αλλά το αγαπημένο μοτίβο σχεδόν όλων των διαφημίσεων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Κλασσική καπιταλιστική λογική. Ο ιθαγενής μαγεύεται από το τιμόνι και το ταμπλό του καινούριου peugeot. Δεν είναι η πρώτη φορά. 

 

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος πόνος. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να πάρουμε τις παρατηρήσεις που έχει το νήμα αυτό και ειδικά με όσες ακόμα μαζέψει, να το στείλουμε στην apple και οι πιθανότητες να στείλει σε όλους τους κατοίκους των χωριών που έκαναν τα γυρίσματα από ένα νεότατο άει φον είναι πολλές, μα πάρα πολλές….

 

Οπότε και η γιαγιά θα σκίζει και τέλος καλό όλα καλά θα είναι…. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ πετυχημένη σαν διαφήμιση! Προσωπικά δεν μπορώ να κατηγορήσω τον εμπνευστή της γιατί, έχοντας ζήσει για χρόνια στην Αμερική και αλλού, κατανοώ απόλυτα τον τρόπο που σκέφτονται στην πλειονότητά τους: νομίζουν ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι πρωτόγονοι και η Αμερική είναι το λίκνο της ανθρωπότητας. Είναι αυτονόητο πως η προβολή του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας είναι απολύτως θεμιτή. Και υποθέτω είμαστε όλοι υπερήφανοι για τις ομορφιές της χώρας και για τους ανθρώπους της. Η ένσταση έγκειται στο γεγονός ότι παρουσιαζόμαστε κατ' εξακολούθηση σαν να είμαστε 30 χρόνια πίσω, τεχνολογικά αναλφάβητοι κλπ, ενώ στην πραγματικότητα δεν είμαστε. Δεν είναι μόνο η Apple, την ίδια εικόνα είχαμε και στην ταινία του Jason Bourne και αλλού. Το οποίο όμως είναι κατανοητό από σκηνοθετική κλπ άποψη, όπως πολύ ωραία ανέλυσε ο Κωνσταντίνος ΙΒ. Ειρήνη.. ημίν.

Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι ότι και οι (υποτιθέμενοι) ξύπνιοι πέφτουν στην παγίδα της διαφήμισης

Δεν προβάλλονται οι δυνατότητες μιας συσκευής κινητής τηλεφωνίας (ασφάλεια για το χρήστη έναντι ακτινοβολίας, καλή ποιότητα επικοινωνίας) αλλά τα χαρακτηριστικά μιας (πανάκριβης σε σχέση με συμβατικές) κάμερας με ελάχιστες δυνατότητες φωτογράφισης. Και ποντάρει στο θυμικό (διατήρηση αναμνήσεων), αλλά όχι στη λογική (κριτική σκέψη).

Η πρακτική χρησιμότητα τέτοιων συσκευών είναι όση και η χρησιμότητα των μπιχλιμπιδιών στους ιθαγενείς.

Η λογική των εταιρειών είναι "καταναλώστε γιατί χανόμαστε" .

άει ...φον, επιτέλους 

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία προβάλει αυτό που θεωρεί ότι υπερέχει έναντι του ανταγωνισμού, στα υπόλοιπα που είναι στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα δεν τα αναφέρει. (Αυτή είναι η κύρια πρακτική των διαφημιστών).

 

 

Εγώ γιατί βλέπω ότι τώρα τελευταία υπάρχει μια συνεχή προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας από τους Αμερικάνους? 

Edited by georgecv
Link to comment
Share on other sites

Εμένα δεν με χάλασε πάντως η διαφήμιση . Εδειχνε το αυθεντικό , το παραδοσιακό . Η Ελλάδα έχει και αυτό , έχει και το Νάμμος . Θέματα επιλογών και χρημάτων για τον ταξιδιώτη και τον καταναλωτή ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.