Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναρτήσεις δασικών χαρτών σε 33 περιοχές


Engineer

Recommended Posts

ΔΕΝ  καταλαβα καλα το ...concept  ...

Oλοκληρη η πχ Ευβοια ειναι δασικη  με οτι συνεπαγεται αυτο 

και απουσιαζει πχ η Παρνασσιδα και η οροσειρα της Πινδου  κοκ

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι , όσοι έχετε απορίες , περί αδικιών κλπ τα εξήγησε πολύ απλά ο agios 

 

 

Πάντως αυτό που με έχει βγάλει από τα ρούχα μου δεν είναι τα όποια λάθη υπάρχουν στους δασικούς χάρτες αλλά στην απίστευτη υποκρισία και λαικισμό του πολιτικού κόσμου.

 

Οι δασικοί χάρτες θα είχαν το ίδιο περιεχόμενο με οποιαδήποτε κυβέρνηση. ...

 

Όλοι όσοι τώρα φωνάζουν, είτε λέγονται περιφερειάρχες, είτε δήμαρχοι, είτε δημοτικοί σύμβουλοι, είτε "εξαγριωμένοι" αγρότες, είτε δημοδιογράφοι που κατά τα άλλα κόπτονται για το περιβάλλον τόσα χρόνια δεν ασχολούνταν με τόσο πεζά θέματα όπως οι δασικοί χάρτες, ενώ

 

είναι πασίγνωστο το θεσμικό τους πλαίσιο και η "μαγική" ημερομηνία 1945. .....

 

Και ειδικά αυτοί που είτε από ασχετοσύνη, είτε από κουτοπονηριά αναφέρουν ως θέσφατα τους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ, καλό είναι να ξέρουν ότι μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να λυθεί το θέμα. Για το ΣΤΕ ισχύει "άπαξ δάσος πάντα δάσος" 

 

Οπότε , με βάση την μαγική ημερομηνία 1945 , βάσει της οποίας κρίνονται όλα , και λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη σας ότι δάσος (δεντρα ) και δασική έκταση (άγρια θαμνώδης βλάστηση) βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς προστασίας , αν πάτε στην πλατφόρμα των δασικων χαρτών και κάνετε κλικ στην ιστορική φωτογραφία θα καταλάβετε γιατί βγαίνουν τα πάντα δασικά.

 

Γιατί απλώς κατά την ημερομηνία ελέγχου ήταν πράγματι δασικά ,  

 

Το δε θέμα των οικισμών εντός δασικής έκτασης ο μόνος που προσπάθησε κάπως να το λύσει ήταν ο Τσιρώνης με τις "οικιστικές πυκνώσεις".  Ο οποίος αν και οικολόγος στις προγραμματικές του δηλώσεις ως Υπουργός είχε πει ότι είναι άτοπο να ελέγχουμε με βάση τις α/φ του '38  και του '45.  

 

Αλλά όπως είπε ο Agios θέλει συνταγματική αναθεώρηση που τα αυτιστικά ελληνικά κόμματα όταν είναι αντιπολίτευση ΔΕΝ τη δέχονται . ( Περίπτωση Σουφλιά ) 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

 : πρασινα σκιασμενα ,μωβ σκιασμενα . τι συμβολιζει το καθενα  και επισης  αυτα "μονον " ειναι δασικες περιοχες  το 45 ? 

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Παιδια γνωριζει κανεις ιδιοκτητες που προκειται να διεκδικησουν εκτασεις στο αμεσο μελλον που βασει τελευταιας αναρτησης στο κτηματολογιο δε τους αποδοθηκαν και κλασσικα αποδοθηκαν στο ελληνικο δημοσιο, οι οποιες ειναι δασικες βασει των τελευταιων δασικων χαρτων αν μπορουν να υποβαλλουν αντιρρηση??  (απ οσο διαβασα η υποβολη αντιρρησης δεν επηρεαζεται απο το ιδιοκτησιακο)

Link to comment
Share on other sites

Λογικά μπορούν, εαν αποδεικνυεται έννομο συμφέρον με κάποιο τρόπο.

 

Αυτήν την απορία την είχα από την αρχή, τι γίνεται με τις περισσότερες περιοχές όπου δεν έχει γίνει ανάρτηση του κτηματολογίου. Αντε, το ιδιοκτησιακό το λύνεις, αλλά εαν τα όρια των ιδιοκτησιων διαφέρουν από τα όρια με τα οποία κάποιος κάνει ένσταση και με τα όρια που εξετάζεται αυτή? Τότε θα αναγκάσεις τον ιδιοκτήτη (χωρίς καθαρά δική του υπαιτιότητα) να υποβάλλει εκ των υστέρων και 2η ένσταση στην τελική ανάρτηση του δασικού?

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως μετα το περας των ενστασεων συνεχιζεται η ιδια διαδικασια της αποστολης φακελου για πραξη χαρακτηρισμου/αποχαρακτηρισμου στο δασαρχειο αν δεν κανω λαθος..

 

απλα νομιζω τωρα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα για τον ιδιοκτητη με μια απλη ενσταση παρα να περιμενει αργοτερα τελεσιδικη πραξη χαρακτηρισμου..

αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.