Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιλογή Λέβητα Φυσικού Αερίου


dpa2007

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θέλουμε να επιλέξουμε λέβητα για Φ.Α.

Μας έχουν προτείνει μεταξύ των δύο,

1)Viessmann Vitodens 100-W 26kW

και

2)EKOMB22AAV1Η- DAIKIN (18kW)

 

τι να επιλέξουμε;

υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που να ξεχωρίζει τον έναν από τον άλλο;

Κάποια άλλη πρόταση;

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ψάχνω να βρω τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και για το λόγω αυτό σε ρωτάω, γιατι ο ένας είναι 26kW και ο άλλος 18kW; Μεγάλη δεν είναι η διαφορά; Μήπως να το δείς καλύτερα;

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις άδικο,αλλά νομίζω ότι η διαφορά στα kW δεν υφίσταται.

 

Θα το κοιτάξω.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εχω κάνει αίτηση για αέριο για το διαμέρισμά μου. Ασχολούμαι με το φυσικό αέριο σε επίπεδο μελετών αλλά δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος με τους λέβητες. Εδώ Θεσσαλονίκη κυρίως παίζουν οι Βαχι, Ariston, Chaffoteaux, Riello, Immergas, Vaillant. Το μπαλκόνι που θα εγκατασταθεί είναι προς την θάλασσα, σε απόσταση <1km απο αυτήν και δέχεται αρκετές φορές ανέμους δυνατούς που περιέχουν και αλμύρα φυσικά. Σκέφτομαι να μπει σε ερμάριο. Φυσικά θα ήθελα να είναι κατάλληλος για εξωτερική χρήση. Έχω δει εγκατεστημένους λέβητες σε μπαλκόνια που έγραφαν πάνω <<for internal use only>>. Το σπίτι είναι 70τμ, οπότε θα χρειαστεί και ρύθμιση του λέβητα για να μην δουλεύει στο φουλ. Εσείς από εμπειρία ποια μονάδα (μάρκα-μοντέλο) θα προτείνατε? ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Είχα αναφέρει σε θέμα που άνοιξα ότι η Ariston χρησιμοποιεί δικιά της πατέντα στους λέβητες της, που καταργεί την σύνδεση σωλήνων νερού εσωτερικά με σπείρωμα και παξιμάδι και κάνει κάτι δικά της με κουμπωτό μηχανισμό και ένα μεταλλικό κλιπ που το τραβάμε. Έτσι μια μικρή διαρροή που παρουσιάστηκε στην σύνδεση του δοχείου διαστολής μου είναι αδύνατον να την επιδιορθώσω.  Αυτή η αναφορά μου κόπηκε από διαχειριστή και δεν ξέρω τον λόγο. Αν κόπηκε γιατί ανέφερα ότι πλέον δεν μπορεί πλέον να με βοηθήσει και κανείς εδώ έτσι όπως είναι έχει κάποια λογική, αλλά αν κόπηκε επειδή έκανα κριτική στην Ariston πιστεύω κακώς. Κάθισα και τράβηξα και φωτογραφία για να βοηθήσω τον κόσμο να έχει άποψη.

Τέλος αναφέρω προσφορές τις Leroy Merlin όπου οι τιμές είναι όσο οι μισές από έναν καλό λέβητα πχ τύπου Baxi! Επίσης πληρούν 2 από τα 3 σημαντικά κριτήρια. Είναι με ανοξείδωτο χάλυβα ο διπλός εναλλάκτης θερμότητας τους, είναι από μπρούτζο η ομάδα των οργάνων του και όχι πλαστικό αλλά πιθανότατα σε αυτές τις μάρκες δεν θα βρίσκονται τα ανταλλακτικά. Είναι πολύ κακό αυτό; Οι κυκλοφορητές πχ σίγουρα θα υπάρχουν, όπως και τα δοχεία διαστολής, στα άλλα μέρη θα γίνονται πατέντες και αν χρειαστεί εναλλάκτης (5 χρόνια εγγύηση στον Termax) που είναι πανάκριβος, λες ότι την πάτησα και παίρνεις άλλον ένα από τα λεφτά που εξοικονόμησες!  Εσάς πως σας φαίνονται;

Ariston.jpg

Leroy Merlin.jpg

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Σε εξουσιοδοτημένο service της Ariston μου είχαν πει ότι άσχετα από το πρόβλημα, την πρώτη φορά που θα έρθει τεχνικός θα πρέπει να κάνει κάτι μετρήσεις σε όλο το λέβητα άπαξ που θα υπάρχουν στο αρχείο. Κόστος 60 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.