Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τρίμηνη παράταση για τα αυθαίρετα φαίνεται να σχεδιάζει το ΥΠΕΝ


Engineer

Recommended Posts

Έως τον ερχόμενο Μάιο έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να δηλώσουν τα ακίνητα τους με τον ισχύοντα νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Μετά θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος, ο οποίος θα δίνει περιθώριο δυο ετών στους ιδιοκτήτες για ένταξη στη ρύθμιση.

 

Σημειώνεται ότι στις 8 Φεβρουαρίου έληγε η παράταση που είχε ήδη δοθεί για τον ισχύοντα νόμο. Τώρα η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 8η Μαΐου 2017.

 

Αυτό έγινε την Δευτέρα γνωστό από πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος που σημείωναν ότι θα διατηρηθεί η φιλοσοφία του ισχύοντα νόμου ο όποιος όμως θα απλοποιηθεί ( θα έχει λιγότερη γραφειοκρατία από το σχέδιο που παρουσιάστηκε στη διαβούλευση) και θα συμπεριλάβει πολλά από τα χιλιάδες σχόλια που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου, μέχρι στιγμής έχουν υποβάλλει αίτηση για τακτοποίηση αυθαιρέτων περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο νέος χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το 2020.

 

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά το Κτηματολόγιο η κατεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και τη λειτουργία του νέου θεσμού.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/...-ta-aythaireta/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κι άλλη παράταση στο έκτρωμα, μέχρι να έρθουν τα χειρότερα. Ε και να μπορούσαμε να συνεννοηθούμε όλοι ώστε να μην γίνει καμιά υπαγωγή !

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ να γινόταν αυτό που έλεγες. Αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα όσων δεν ανήκουν στο δημόσιο... ο συνδικαλισμός που δεν υπάρχει... Για εκείνους βέβαια που καρπώνονται τα ωφέλη του είναι ό,τι πρέπει: Αν είχαμε έναν Φωτόπουλο να λέει ότι αν γίνει έστω και μία υπαγωγή θα σας κόψω όλα τα επιδόματα, τότε θα είχαμε όλοι κοινό μέτωπο... Αλλά ούτε κοινό μέτωπο υπάρχει, ούτε επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα και στους ελεύθερους επαγγελματιές, οπότε οι δηλώσεις θα γίνονται, οι τιμές θα πέφτουν και οι αγωγές για τα προβλήματα του 4178/13 στις πλάτες των μηχανικών ήδη έχουν ξεκινήσει

Edited by yo4
Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεστε, δεν γίνονται νέες δηλώσεις στον 4178!!!!! Νέκρα παντού..... Μόνον "αναγκαστικές"!

Mε άλλα λόγια "πιασ' τ' αυγό και κούρευτο"!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

 

Οι ιδιοκτήτες θεωρούν δεδομένο ότι θα δίνονται επ'άπειρον παρατάσεις οπότε κάνουν τακτοποίηση μόνο όταν είναι να κάνουν συμβόλαια.

Link to comment
Share on other sites

Κι άλλη παράταση στο έκτρωμα, μέχρι να έρθουν τα χειρότερα. 

αν είναι να ερθουν χειρότερα όπως λέτε , καλύτερα να παίρνει παράταση το εκτρωμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.