Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υπ. Ενέργειας: Αυτοψία των επιθεωρητών περιβάλλοντος στον Ταύρο


Engineer

Recommended Posts

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ στο χώρο της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 15/01, στον Ταύρο, συγκεκριμένα σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών, επί της οδού Θέμιδος 25, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Ενέργειας.

 

Εξαιτίας φιαλών υγραερίου αλλά και των ελαστικών που βρίσκονταν στο χώρο προκλήθηκαν εκρήξεις και η φωτιά μεταδόθηκε σε γειτονικά γήπεδα τα οποία έχουν μετατραπεί σε υπαίθριες χωματερές με την ανοχή των ιδιοκτητών τους.

 

Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς στο χώρο, στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με την Περιβαλλοντική Αστυνομία.

 

Σήμερα από το πρωί, κλιμάκιο Επιθεωρητών, παρουσία της Γενικής Επιθεωρήτριας και της Προϊσταμένης Νοτίου Ελλάδος, βρέθηκαν στο πεδίο για έλεγχο. Με τη βοήθεια της Περιβαλλοντικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν οι ιδιοκτήτες των γηπέδων, οι οποίοι δεν προσήλθαν στο χώρο, προφανώς για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Ωστόσο, σε συνεργασία με την Αστυνομία Περιβάλλοντος και με την απαιτούμενη κατάθεση των Επιθεωρητών ξεκίνησε η προανακριτική διαδικασία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους, στο βαθμό που τους αναλογεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4042/12 περί Ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος − Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ ...».

 

Τέλος, οι Επιθεωρητές ξεκίνησαν τη διαδικασία του άρθρου 9 του ν. 2947/2001 για την επιβολή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικών κυρώσεων.

 

Πηγή: http://www.b2green.g...ntos-ston-tayro

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.