Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πράξη εφαρμογής - πράξη αναλογισμού


anka

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

2 ώρες πριν, tetris said:

Επειδή δεν φαίνεται ποιό είναι το δικό σου, σημείωσέ το με διαφορετικό χρώμα (κόκκινο?)το καεκ 1 που πρέπει να καταλήξουμε στην συνένωση του με το καεκ 2

 

Link to comment
Share on other sites

Ήλπιζα σε ένα φόρουμ με τόσους Μηχανικούς να μπορούσε να μου δώσει μια κατεύθυνση για το πως θα αντιμετωπίσω αυτή την περίπτωση. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Σε περιοχή με εγκεκριμένη μελέτη πολεοδόμησης(του 1993) στον πυκνοκατοικημένο τομέα της, δεν έχει συνταχθέι πράξη αναλογισμού. Πελάτης μου αγόρασε οικόπεδο που έγραφε ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση στο τοπογραφικό. Σε συννενόηση με την ΥΔΟΜ ξεκίνησε η διαδικασία για τακτοποίηση και τελικά κάποιοι όμοροι ιδιοκτήτες δεν τα βρήκαν και η διαδικασία πάει στα δικαστήρια. Μετά από ένα χρόνο η αρμόδια υπάλληλος της ΥΔΟΜ μου είπε ότι τελικά δεν είναι απαραίτητη η τακτοποίηση επειδή ουσιαστικά τακτοποιείται με μόνον έναν όμορο ιδιοκτήτη και ότι μπορώ να προχωρήσω σε αδειοδότηση κατηγορίας 3. Επειδή μου φαίνεται πάρα πολύ περίεργο αυτό και είδα το συγκεκριμένη τοποθέτηση καχύποπτα, θα ήθελα να μου πείτε αν όντως γίνεται να βγει νόμιμη οικοδομική άδεια σε οικόπεδο που δεν έχει συντελεστή πράξη αναλογισμού/τακτοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

.....και απο καπου μακρυα, φθανει η φωνη του nbr...

- Δημητρη, φωναξε τις κυριες να βοηθησουν.,.

-  Αμέσως....εφθασεεεε [έπιασες τπτ στο ψαρεμα???]😄

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Νοεμβρίου 2012

καλο διαβασμα

 

 

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ποσες φορές το έδωσες???

Πρέπει να το ξαναπούμε: Δεν υπάρχει ποτέ ζήτημα αν κάποιοι όμοροι συμφωνούν η όχι.

Αν μία πράξη τακτοποίησης πρέπει να γίνει θα γίνει. Το λεκτικό της πράξης είναι υποχρεωτικό για όσους συμμετέχουν με τις ιδιοκτησίες τους σε αυτή την πράξη !

Αν πράγματι στο τοπογραφικό γράφει "ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση " μάλλον δεν χρειάζεται η πράξη αυτή.

Την Μπροσούρα να την διαβάσεις.

Διόρθωση (χωρίς σημασία). Το σεμινάριο για τις πράξεις έγινε τον χειμώνα του 2003

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι μπορεί να βγει οικοδομική άδεια άν υπάρχει βεβαίωση από την Πολεοδομία ότι δεν επηρεάζεται η μελλοντική τακτοποίηση του όμορου (αν π.χ. το οικόπεδο είναι αναγκαστικά προσκυρωτέο ή αν στην άδεια αφήνονται αποστάσεις από την "λωρίδα" που θα αποδοθεί μελλοντικά στον όμορο ώστε να είναι και αυτός οικοδομήσιμος και δεν προσμετράται η λωρίδα σε δόμηση και κάλυψη) .

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα στο φόρουμ.

Οικόπεδο βρίσκεται στο προ του 23 και πυκνοδομημένο τμήμα οικισμού, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε μελέτη Π.Ε. Έχει πρόσωπο σε δρόμο, που απέναντί του έχει συνταχθεί Π.Ε. καθώς εκεί είναι το αραιοδομημένο τμήμα. Για το οικόπεδο που με ενδιαφέρει έχει συνταχθεί πράξη αναλογισμού.


Όπως βλέπετε και στο σκαρίφημα όμως, στην πράξη εκείνη έχει γίνει λάθος καθώς η αρχική ιδιοκτησία, περιελάμβανε όλο το οικόπεδο που με αφορά καθώς και τμήμα δύο ομόρων ιδιοκτησιών. Η τελική ιδιοκτησία σύμφωνα με την πράξη αναλογισμού είναι ίδια με την αρχική, με την προσθαφαίρεση ρυμοτομούμενων και προσκυρωτέων τμημάτων.

Για το οικόπεδο ήρθε στα χέρια μου τοπογραφικό του 2019, που το χαρακτηρίζει ως άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση και στις παρατηρήσεις αναγράφει ότι η πράξη αναλογισμού έχει το παραπάνω σφάλμα. Σημειώνεται ότι το κτηματολόγιο, που είναι λειτουργούν, αποδίδει ορθά τις ιδιοκτησίες.

Τα ερωτήματά μου, καθώς δεν μου έχει τύχει ξανά τέτοια περίπτωση, είναι:

- Η διόρθωση της πράξης αναλογισμού, είναι απαραίτητη ώστε να εκδοθεί οικοδομική άδεια στο οικόπεδο? Το λέω διότι η δήλωση Ν.651/77 του παραπάνω τοπογραφικού το χαρακτηρίζει ως οικοδομήσιμο.
- Σε περίπτωση που πρέπει να διορθωθεί η πράξη, πρόκειται για τη λεγόμενη "συρραφή" των σχεδίων πόλεως?
- Επιγραμματικά, ποια περίπου είναι η διαδικασία? πρέπει να γίνει ένα ντόμινο μεταξύ περιφέρειας και Δήμου? Πόσο χρόνο παίρνει περίπου?
- Υπάρχουν έξοδα για δικηγόρους στη διαδικασία? πχ κοινοποιήσεις ή αναζήτηση τίτλων?
- Ο επαναϋπολογισμός των εισφορών κλπ, σχετίζεται με το τι κατείχαν οι αρχικοί ιδιοκτήτες στις αρχές του 80 (ελεγχόμενη ημερομηνία)?
- Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω, ώστε να κάνω σωστά τη δουλειά και παράλληλα να δώσω μία λογική προσφορά τιμής στον πελάτη?
 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Σκαρίφημα.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
On 11/11/2016 at 7:14 PM, dimitris GM said:

nbr, said,

"Πάντως αν χρειάζονται δυο δικηγόροι να δούμε πως θα τους καταργήσουμε! Όπως για παράδειγμα σε μιά αγοραπωλησία ποτέ δεν κατάλαβα γιατί παρίσταται δύο δηλαδή και δικηγόρος του πωλητή ?????? Συντεχνία !!!. Καλά κάνουν."

 

Αυτο εχει καταργηθει εδω και 4  χρονια...

 

Τωρα τα συμβολαια τα κανουν "κουμαντο" οι μεσιτες...

 

Οσο για την παρασταση των δικηγορων και το εάν ηταν απαραιτητη, 

να την συγκρινεις με την  "μη παρασταση" των μηχανικων σε συμβολαια.

 

Η οποια, εάν υπηρχε, δεν θα ειχαμε τωρα να διορθωνουμε 6.000.000  αυθαιρεσιες.

 

οφειλω να διορθωσω το ανωτερω #49, ως εξης

ν. 4315/14

 

Άρθρο 3

Διαδικασία τροποποίησης εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων μετά από άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ή δέσμευσης

   1. Η παράγραφος 4α του άρθρου 29 του ν. 2831/2000, ως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

   «α) να μην επιφέρουν μείωση της συνολικής επιφάνειας κοινόχρηστων χώρων ούτε των αναγκαίων κοινωφελών χώρων, σύμφωνα με τα γενικά πλαίσια χρήσεων γης (ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ ή ΤΧΣ). Επιτρέπεται η μείωση όταν η τροποποίηση γίνεται λόγω άρσης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, η οποία: αα) είτε γίνεται σε συμμόρφωση αποφάσεων των αρμόδιων δικαστηρίων, με τις οποίες ακυρώνεται η άρνηση της διοίκησης να άρει την απαλλοτρίωση, ββ) είτε έχει αρθεί αυτοδικαίως μετά την παρέλευση δεκαπενταετίας από την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου, με το οποίο επιβλήθηκε για πρώτη φορά η ρυμοτομική απαλλοτρίωση ή δέσμευση του ακινήτου, γγ) είτε έχει αρθεί αυτοδικαίως μετά την παρέλευση πενταετίας από την κύρωση της σχετικής πράξης εφαρμογής ή της πράξης αναλογισμού.» 2. Το άρθρο 32 του ν. 4067/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

«Αρθρο 32

Διαδικασία τροποποίησης εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων μετά από άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ή δέσμευσης

 

   1. Μετά την παρέλευση δεκαπενταετίας από την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου με το οποίο επιβλήθηκε για πρώτη φορά η ρυμοτομική απαλλοτρίωση ή δέσμευση του ακινήτου, ή την παρέλευση πενταετίας από την κύρωση της σχετικής πράξης εφαρμογής ή της πράξης αναλογισμού, επέρχεται αυτοδίκαια άρση της απαλλοτρίωσης, εφόσον αιτείται ο ιδιοκτήτης την τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, χωρίς να απαιτείται η έκδοση σχετικής διαπιστωτικής απόφασης. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, εφόσον δεν έχει ασκηθεί αίτηση για το δικαστικό καθορισμό της αποζημίωσης ή έχει παρέλθει δεκαοκτάμηνο από τη δημοσίευση είτε της απόφασης προσωρινού καθορισμού της αποζημίωσης είτε της απόφασης οριστικού καθορισμού της αποζημίωσης ή δεν έχει καθορισθεί αποζημίωση εξωδίκως, αιτείται προς τον οικείο δήμο ή τον κατά περίπτωση αρμόδιο για την απαλλοτρίωση φορέα, την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, προκειμένου το ακίνητο να καταστεί οικοδομήσιμο.

 

   2. Η αίτηση της προηγούμενης παραγράφου συνοδεύεται υποχρεωτικά από τα ακόλουθα στοιχεία:

   α) Έκθεση ελέγχου τίτλων υπογραφόμενη από δύο δικηγόρους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για το σχετικό πόρισμα, θεωρημένη από τον οικείο δικηγορικό σύλλογο. Ο έλεγχος τίτλων αναφέρεται στο τοπογραφικό διάγραμμα της περίπτωσης β', ανέρχεται τουλάχιστον έως το χρόνο έγκρισης του ρυμοτομικού σχεδίου και θεωρείται από την υπηρεσία.

   β) Το απαιτούμενο κατά τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις τοπογραφικό διάγραμμα, θεωρημένο από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία ως προς την ισχύ των αναγραφόμενων στοιχείων του ρυμοτομικού σχεδίου, ως προς την ύπαρξη ή μη οριοθετημένου ή μη υδατορέματος, εγκεκριμένων αρχαιολογικών χώρων, οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας και ως προς τη διέλευση εναέριας γραμμής υψηλής τάσης ΔΕΗ ή αγωγού φυσικού αερίου. Το διάγραμμα αυτό συντάσσεται κατά το πρότυπο τοπογραφικό διάγραμμα που κατατίθεται στις Υπηρεσίες Δόμησης για Έκδοση Άδειας Δόμησης και περιλαμβάνει αναλυτικά τα όρια του γεωτεμαχίου και του τμήματος, που βρίσκεται υπό ρυμοτομική απαλλοτρίωση ή δέσμευση, και την πρόταση τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, προκειμένου το ακίνητο να καταστεί οικοδομήσιμο με επιβολή της εισφοράς σε γη, κατά την παρ. 2 του άρθρου 20 του ν. 2508/1997, για τη δημιουργία κοινοχρήστου χώρου. Σε περίπτωση που προκύπτει η ύπαρξη μη οριοθετημένου υδατορέματος, το τοπογραφικό διάγραμμα συνοδεύεται από πρόταση καθορισμού οριογραμμών υδατορεμάτων, σύμφωνα με το ν. 4258/ 2014.

   γ) Βεβαίωση του οικείου δήμου ή του αρμόδιου φορέα για την απαλλοτρίωση ότι δεν έχει συντελεσθεί η απαλλοτρίωση και ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 28 του ν. 1337/1983.

Η έκθεση ελέγχου τίτλων, ισχύει για την παρέλευση πενταετίας,  από την κύρωση της Πράξης αναλογισμού; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.