Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά απο συμβόλαιο σε πραγματικότητα


Recommended Posts

καλησπέρα.

μέτρησα κάποιο οικόπεδο σε ενα χωριο του έβρου με συνολικά πραγματικά τετραγωνικά 1450μ² στο συμβόλαιο όμως που κατεχεί ο ιδιοκτήτης με ημερομηνία 1959 δηλώνονται 1240μ² και μου ζητάει να τα μαγειρέψω ετσι ώστε να συμβαδίζουν. ποία πρέπει να είναι η θέση μου σε αυτήν την περιπτωση? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ναι...κ όταν θα πάει να βγάλει καμιά άδεια (αν διακαιούται βέβαια) θα στο ζητάει να βγει μεγαλύτερο.πάρε τότε ένα ακορντεόν και δώστου το και πέστο:αυτό είναι το χωράφι σου! συνήθως τα συμβόλαια μέσα αναγράφουν"...τόσα μ2 ή όσα λιγότερα ή περισσότερα και αν είναι".οπότε αποτυπώνεις και εμφανίζεις την υπάρχουσα κατάσταση (ως οφείλεις) πατώντας και νομικά "στη νεότερη μέτρηση"

Link to comment
Share on other sites

τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης εάν συμβεί αυτο που λέτε; εξάλου δεν είναι δικό του φταίξιμο που στο συμβόλαιο γραφεί άλλα τετραγωνικά απο την πραγματικότητα. το τοπογραφικό το θέλει για αποδοχή κληρονομιάς και η συγκεκριμμένη γή έχει πολυ μικρή αξία.

Link to comment
Share on other sites

λεει διαστασεις το συμβολαιο, ή μονο εμβαδον;

κι αν λεει εμβαδον λεει οσο κι αν ειναι , περισσοτερο ή λιγοτερο;

 

Αν αναφερει διαστασεις και εχεις τις διαστασεις του συμβολαιου, τοτε αγνοησε το παλιο εμβαδον. Σε περιπτωσεις δικαστηριων υπερισχυει η κατα τις διαστασεις περιγραφη, αρα ειναι λαθος το παλιο εμβαδον. Αν τωρα θες να το μεγαλωσεις, πριν το κανεις, δες προς τα που θα μεγαλωσει μη μπεις σε καποιο γειτονα γιατι αμα γινει η στραβη, οι ιδιοκτητες παντα λενε πως δε ξερουν τιποτα, ο μηχανικος τα κανονισε....

Δες παντως μηπως εχει γινει καποια διαπλατυνση οδου στο προσωπο του οικοπεδου στα χρονια που μεσολαβησαν...μου ετυχε προσφατα

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που θα αντιμετωπίσει είναι η εφορία που θα του ζητάει τη διαφορά από τον προκύπτοντα φόρο.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ συνάδελφε max100

σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει οτι προέκυψε απο νεότερη καταμέτρηση

διαφορές αυτής της τάξης πάντως δεν είναι σπάνιες κυρίως αν το αρχικό συμβόλαιο

δεν βασίσθηκε σε Τοπογραφικό διάγραμμα

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που θα αντιμετωπίσει είναι η εφορία που θα του ζητάει τη διαφορά από τον προκύπτοντα φόρο.

 

Αυτό όμως θα σημαίνε ότι ότι τα παραπάνω από το συμβόλαικο δηλωθεντα μέτρα αναγνωρίζονται από καποιον κρατικό φορέα ότι ανήκουν στον πέλατη όπως αυτος υπέδειξε τα όρια στον τοπογραφο που έκανε την αποτύπωση..του νομιμοποιεί δηλαδη την κυριότητα την στιγμή που τα παραπάνω μέτρα μπορεί στην πραγματικότητα να ανήκουν και στα όμορα;

Γιατί σίγουρα δεν μπορουν να σε φορολογήσουν σε κάτι που δεν σου ανήκει.

Σε παρομοια περίπτωση που χρειαστηκε να βγει οικοδομική άδεια πιο μετα, ο μηχανικός υποχρεώθηκε από την πολεοδομία να βγούν τα δομήσιμα μέτρα από το εμβαδο του παραχωρητηρίου που ήταν μικρότερο από την νεότερη καταμέτρηση! δέχτηκε όμως όσον αφορά το σχήμα και την χωροθέτηση να χρησιμοποιηθεί το νεότερο τοπογραφικό "μπαλαμουτιασμένο" όσον αφορα τις αναγραφόμενες διαστάσεις (προφανως δεν το πήραν χαμπάρι όπως και ότι η οικοδομή εγγραφόταν σε φαρδύτερο τραπέζιο καί όχι ορθογωνιο σχήμα όπως φαινόνταν στο απόσπασμα του ρυμοτομικού που ταυτιζόταν με τα περιγραφόμενα στο παραχωρητήριο)

(αυτά τα αναφέρω ώς ιστορικό παράδειγμα χειρισμού διαφορών από πολεοδομία. σ.σ δεν αφορούν την προσωπική μου υπόθεση με το θέμα των προσκυρώσεων που έχω ποστάρεί αλλού.)

Link to comment
Share on other sites

Εμένα την προήγουμενη εβδομάδα μου έτυχε η εξής περίπτωση:

Σε εντός οικισμού περιοχή η αποτύπωση μου δίνει εμβαδόν οικοπέδου μικρότερο κατά 12% σε σχέση με τα συμβόλαια. Το τοπογραφικό του συμβολαίου έχει αποτύπωση οδού με πλάτος 4,90. Το σημερινό πλάτος της ίδιας οδού είναι κυμαινόμενο 8,00 - 9,00 μέτρα. Χρονολογία συμβολαίου 1976. Τα τετρ. μέτρα που λείπουν αντιστοιχούν στην λωρίδα διαπλάτυνσης της οδού.

Το οικόπεδο είναι κατά παρέκλιση άρτιο, ο εν έτη 1976 πωλητής δεν υφίσταται και κατά τον έλεγχο τοπογραφικού στην πολεοδομία μου ζητάνε την απόφαση βάση της οποίας έγινε η απαλλοτρίωση.

Ο ιδιοκτήτης είχε να πατήσει στο οικόπεδό του από τότε που το είχε αγοράσει (και πάλι καλά που είναι ακόμα ιδιοκτήτης...) και δεν γνωρίζει τίποτα για απαλλοτρίωση.

Κτηματική υπηρεσία και κοινότητα επίσης δεν μπορούν να με βοηθήσουν χωρίς να έχω κάποιον αριθμό απόφασης διαπλάτυνσης ή έστω το έτος.

Υπάρχει καμία ιδέα τι μπορεί να γίνει προκειμένου να περάσω τον έλεγχο τοπογραφικού;

Link to comment
Share on other sites

brasco γνώμη μου είναι να δοκιμασεις να πάρεις ενα χαρτι απο τον Δήμο οτι τα τετραγωνικα μέτρα που σου λείπουν τα έχεις θέσει σε κοινή χρήση για την διαπλάτυνση της οδού (εφόσον δεν υπαρχει απαλλοτριωση).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.