Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γεφύρι Πλάκας: Το κόστος των 150.000 ευρώ για την μελέτη αναστήλωσης αναλαμβάνει ο Ν. Λούλης


Engineer

Recommended Posts

Θετική ήταν η απάντηση του επιχειρηματία Νίκου Λούλη, στην επιστολή του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, με την οποία του ζητούσε να αναλάβει το κόστος εκπόνησης μελετών που απαιτούνται για την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας της Πλάκας, σύμφωνα με τις προμελέτες και τις υποδείξεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας «Μύλοι Λούλη», Ν. Λούλης, μεταξύ άλλων, αναφέρει στον περιφερειάρχη Ηπείρου.

 

«Σε συνέχεια της από 18-11-2016 επιστολής σας, ήθελα να επαναλάβω τη δέσμευσή μας να αναλάβουμε τα έξοδα μελετών για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, όπως αναφέρατε στην επιστολή σας, ύψους 150.000 ευρώ. Επιτρέψτε μου, για άλλη μια φορά να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια που κάνετε για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας και εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να καμαρώσουμε το γεφύρι πάλι να υψώνετε πάνω από τον 'Αραχθο".

 

Να σημειωθεί πως οι πρόγονοι του επιχειρηματία, κατάγονται από την Αετοράχη Κατσανοχωρίων στα Τζουμέρκα και κατά των παρελθόν, τον 19ο αιώνα, είχαν χρηματοδοτήσει δύο φορές την κατασκευή του ιστορικού μονότοξου γεφυριού της Πλάκας. Μάλιστα, όταν πριν 2 χρόνια, το γεφύρι κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας, ο Νίκος Λούλης είχε εκφράσει αμέσως την πρόθεση του στο περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη, να συμβάλει οικονομικά για την αναστήλωση του.

 

Οι μελέτες που πρόκειται να εκπονηθούν είναι οι εξής:

 

α) Αρχιτεκτονική και Στατική Προμελέτη Μελέτη, με χρονοδιάγραμμα εκπόνησής τους Δεκέμβριος 2016 - Μάρτιος 2017 και Πλήρης Αρχιτεκτονική και Στατική Μελέτη, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2017 και συνολικό προϋπολογισμό 110.000 ευρώ.

 

β) Μελέτη Διαμόρφωσης της κοίτης και Μελέτη ικριώματος και εργοταξίου, με χρονικό ορίζοντας εκπόνησης το διάστημα, Δεκέμβριος 2016- Αύγουστος 2017, με συνολικό προϋπολογισμό 40.000 ευρώ.

 

Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ευχαρίστησε τον κ. Λούλη για τη χρηματοδότηση των μελετών. Παράλληλα, τόνισε πως σε ο, τι αφορά την Περιφέρεια, το Ε.Μ.Π., το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ και την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, έχουν προχωρήσει οι δράσεις που έχουν αναληφθεί και πλέον αναμένονται πρωτοβουλίες από το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα που αφορούν την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης, ώστε το ερχόμενο το καλοκαίρι, να υλοποιηθεί το δεύτερο στάδιο του σχεδιασμού.

 

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ)

 

Πηγή: http://www.kathimeri...tform=hootsuite

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Η μελέτη ήταν δωρεάν αν δεν κάνω λάθος

 

http://agrocosmos.com/%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%B7%CF%82-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF%8D%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80/

 

αν πάλι δεν κάνω λάθος γνωρίζαμε οτι μέχρι το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η αναστήλωση

 

http://www.anex.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4833:-lr-2017-&catid=36:top-news

 

δεν έχω μνήμη χρυσόψαρου

Link to comment
Share on other sites

Για την προταση αποκαταστασης ειχε δουλεψει μια ομαδα απο πανεπιστημιακους.

Δεν ηταν μελετη, ηταν μια προταση.

Link to comment
Share on other sites

Ένα τέτοιο εγχείρημα μέχρι την υλοποίησή του (επειδή έθεσε θέμα χρονοδιαγράμματος ο κ. Ροδόπουλος) απαιτεί πολλών ειδών μελέτες και σε πολλά στάδια !

Το ίδρυμα είχε προσφερθεί να εκπονήσει δωρεάν μελέτες (κατά Σπίρτζη). Δεν ξέρουμε αν αυτό τελικά έγινε, ποιές ήταν, σε ποιό στάδιο και μέχρι που δωρεάν ...

Link to comment
Share on other sites

Αν και το κόστος της μελέτης δεν είναι εξωπραγματικό, είναι αρκετά μεγάλο... Για εμένα έχει ενδιαφέρον η διαδικασία των αναθέσεων, μια που είναι σαφές ότι οι μελετητές παίρνουν κανονική αμοιβή. Δεν φαίνεται να κάνουν δωρεά, ούτε καλύπτουν απλώς τα έξοδά τους.

 

Ακόμη, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τις διαδικασίες σχετικά με την λήψη των αποφάσεων.

Η ιδέα ότι "οι πανεπιστημιακοί" συνήλθαν και διαμόρφωσαν μία πρόταση ακούγεται στον απλό κόσμο καλή.

Όμως, μπορεί και να μην διαφέρει από το "Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει" ως προς το ποιος προτείνει και ποιος ελέγχει...

Δεν αποτελεί εγγύηση για κάθε έργο το ότι εμπλέκονται "οι πανεπιστημιακοί".

 

Αν λοιπόν γνωρίζει κάποιος, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Στην αρθρογραφία αναφέρεται ξεκάθαρα τόσο οι μελέτες όσο και το χρονοδιάγραμμα απο τα χείλη του υπουργού. Εγώ αυτό σχολιάζω.

Link to comment
Share on other sites

Ε καλά κι εσύ, το 'δεσες σκοινί κορδόνι!

 

έλα μου ντε

Link to comment
Share on other sites

Κι αυτοί που θα εισπράξουν τελικώς θα κόψουν ΑΠΥ, δηλαδή, θα φορολογηθούν;;;;  

Θα πληρώσουν ποσοστό για τις ασφαλιστικές τους εισφορές;;;;;

Μήπως θα έχει αντίστοιχα έξοδα 149.000 ευρώ;;;;

Χαχαχαχαχα....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Οι προδιαγραφές τέθηκαν από το ΥΠΠΟ με τη συνημμένη απόφαση.

 

Η υλοποίηση όμως

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, η υλοποίηση της κατασκευής θα γίνει από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνδυασμό με την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

σύμφωνα με δημοσίευμα που είχε αναφερθεί εδώ : http://www.michanikos.gr/topic/41755-στα-μνημεία-πολιτισμού-ανήκουν-έξι-ηπειρώτικα/?p=861776

 

Πάντως, μέχρι τώρα, στις δαπάνες και στην υποστήριξη υπάρχει μόνο η Περιφέρεια Ηπείρου.

 

7ΚΓΚ4653Π4-Ι37.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.