Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Θερμοστάτης βαλβίδα ασφαλείας ξυλολεβητα και αυτόματος πληρωσης


djchris

Recommended Posts

Έχω έναν ξυλολεβητα ο οποίος είναι συνδεδεμένος με κλειστό δοχείο διαστολής και αυτόματο πλήρωσης. Το στατικό ύψος της εγκατάστασης είναι 9μ. Το δοχείο διαστολής είναι ρυθμισμένο στα 1 bar, ενώ ο αυτόματος πλήρωσης στα 1,3 bar. Κατά τη λειτουργία του συστήματος η πίεση που δείχνει ο πλήρωσης είναι μεταξύ 1,8-2,1 bar. Στον λέβητα υπάρχει επίσης θερμοστάτης βαλβίδα ασφαλείας. Η απορία που θα ήθελα να μου λύσει κάποιος είναι η εξής: Με δεδομένο ότι ο αυτόματος πλήρωσης ανοίγει και συμπληρώνει νερό στην εγκατάσταση όταν η πίεση της εγκατάστασης είναι μικρότερη από 1,3 bar. Στην περίπτωση που η θερμοστάτικη βαλβίδα ασφαλείας ανοίξει (επειδη το σύστημα πιάσει υψηλή θερμοκρασία) για παράδειγμα στα 1,9bar και αφαιρεθεί νερό από το σύστημα μέχρι να πέσει η πίεση πχ στα 1,6bar. Ο αυτόματος πλήρωσης θα συμπληρώσει νερό στο σύστημα ή θα μείνει ο λέβητας χωρίς νερό?

Link to comment
Share on other sites

Αν ο αυτόματος δουλεύει σωστά δεν θα συμπληρώσει νερό αν η πίεση πέσει από 1,9 στα 1,6 και αυτός είναι ρυθμισμένος στο 1,3.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι με πίεση στο δίκτυο 1,6 έμεινε ο λέβητας χωρίς νερό. Το θέμα είναι ότι δεν είναι απαραίτητο σε ένα δίκτυο ο αυτόματος να έχει την ίδια πίεση με την βαλβίδα ασφαλείας.

Ίσως όταν κρυώσει η εγκατάσταση τότε να πέσει η πίεση κάτω από το 1,3 και τότε να συμπληρώσει ο αυτόματος.

Edited by akisD
Link to comment
Share on other sites

 Δεν έχω ασχοληθεί με ξυλολέβητα αλλά βλέπω στο νετ ότι η θερμοστατική βαλβίδα ασφαλείας που πρέπει να έχεις εγκατεστημένη, όταν ανοίξει αφενός βγάζει ζεστό νερό αφετέρου συμπληρώνει κρύο από την παροχή.

Link to comment
Share on other sites

Η θερμοστάτικη βαλβίδα που έχω εγκατεστημένη αποβάλλει νερό όταν η θερμοκρασία νερού φτάσει 95 οC η 3 bar δεν συμπληρώνει όμως και νερό στην εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Μπερδεύτηκα λίγο.
ΤΙ είδους λέβητα έχεις; Έχει εναλλάκτη προστασίας ή όχι.
Η θερμοστατική στους ξυλολέβητες βάζει κρύο νερό στο λέβητα και αν έχει εναλλάκτη προστασίας το βγάζει κιόλας σε μια αποχέτευση.
Η βαλβίδα ασφαλείας πίεσης είναι αυτή που βγάζει νερό χωρίς να το αναπληρώνει.
Η δικιά σου θερμοστατική απλά βγάζει ζεστό νερό δηλαδή; Δεν βλέπω κάποιο ουσιαστικό όφελος απο πλευρά ασφαλείας, αν δεν μπει κρύο νερό στο λέβητα όταν αυτός έχει πχ 95 βαθμούς.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά θα πρέπει να αντικατασταθεί με μια σαν τη παρακάτω. Καταλαβαίνεις τη λειτουργία της, όταν η θερμοκρασία του λέβητα αυξηθεί η θερμοστατική διοχετεύει κρύο νερό στην επιστροφή του λέβητα και βγάζει ζεστό νερό το οποίο θα πρέπει να οδηγηθεί στην αποχέτευση.

 

post-100835-0-70215200-1485505044.jpg

Edited by ioannis_g
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καταρχάς οι ξυλολέβητες και τα υδραυλικά τζάκια συνδέονται ΠΑΝΤΑ με σωστά υπολογισμένο δοχείο αδρανείας μεσω τρίοδης βάνας.

Υπάρχει κάτι τέτοιο στην εγκαταστασή σου?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα, έχω συνδέσει εδω και 3 χρόνια 1 ξυλολέβητα παράλληλα με το λέβητα πετρελαιου.

Έγινε προσθηκη 1 δοχείου διαστολής 50 λίτρων.

Δεν με πληροφόρησε κανένας , οι λέβητες στερεων καυσίμων χρειάζονται αυτόματο πληρωσης βαρέως τύπου και είναι αναγκαία η τρίοδη θερμοστατική βαλβίδα για να μην παθαίνει "θερμικο σόκ" ο λέβητας;

Τέλος ο υπολογισμός του δοχείου αδράνειας , που θέλω να εγκαταστησω πως βγαίνει;

Πηγαίνει αναλόγως τη ισχυ του λέβητα.

Θερμοστατική βαλβιδα σε εμένα έχει τοποθετήθει των 90 βαθμων και πίεσης 3Bar.

Έτυχε μια φορά και άνοιξε τα ζεστά νερά διοχετεύθηκαν στην αποχέτευση που είναι εκτός του χώρου και έφερνε και κρύο νερό.

Ευχαριστω.

Edited by thanasis1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.