Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έρχονται οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί


Engineer

Recommended Posts

Την θεσμοθέτηση «ενεργειακών συνεταιρισμών» προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας Περιβάλλοντος παρουσία του Επιτρόπου Κανιέτε.

 

Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το Capital.gr, η κυβέρνηση θα φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα ώστε να δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν σε τοπικό επίπεδο οι ενεργειακοί συνεταιρισμοί, είτε από τοπικές ομάδες είτε με Δήμους ή άλλες μορφές συμπράξεων, και να παράγουν ενέργεια.

 

Ο ίδιος μιλώντας για τους ενεργειακούς στόχους της κυβέρνησης ανέφερε τη μείωση της ενεργειακής φτώχειας, δηλαδή την πρόσβαση όλων σε φθηνή ενέργεια, αλλά και την σταδιακή αντικατάσταση των ρυπογόνων μορφών ενέργειας με καθαρές. Ωστόσο είπε ότι θα παραμείνει το 30% παραγωγής από λιγνίτη μόνο που θα γίνει με νέες τεχνολογίες ώστε να εναρμονιστεί με τα απαιτητικά όρια της ΕΕ.

 

Πηγή: http://greenagenda.g...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι να φτιαχτούν ενεργειακοί συνεταιρισμοί αλλά εργοστάσια (και θέσεις εργασίας) για εξοπλισμό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (μικρές και μεγάλες ΑΓ, αντιστροφείς, κλπ). Και θέσεις εργασίας θα έχουμε, και εξοπλισμό οικονομικότερο θα έχουμε(δασμοί, μεταφορικά) και θα μπορούμε να πουλάμε στους γειτονικές χώρες και να βάλουν και κάποιο κίνητρο να αγοράζεις τον εγχώριο εξοπλισμό και τα χρήματα των επιδοτήσεων να μένουν στην Ελλάδα και όχι να γυρίζουν στη Γερμανία (SMA,ENERCON κλπ), Δανία (VESTAS) κλπ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.