Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κλέβουν στην αντλία της βενζίνης


dimitris GM

Recommended Posts

Κλέβουν στην αντλία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 10:47
Κλέβουν στην αντλία
 
Ένα στα δέκα πρατήρια σε Θεσσαλονίκη, Μαγνησία και Αχαΐα παραδίδει λιγότερο καύσιμο στους καταναλωτές από αυτό που φαίνεται στην αντλία, και το ποσοστό απόκλισης κλιμακώνεται μέχρι 9,69%.

Ο ΣΕΕΠΕ εκφράζει τον προβληματισμό του για τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας​
Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, τον Δεκέμβριο του 2016, με μυστικό όχημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που ελέγχει την ακρίβεια της παραδιδόμενης ποσότητας καυσίμου στην αντλία. Συγκεκριμένα, από τις συνολικά 120 επισκέψεις σε πρατήρια Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας, στα 13  (10,83%) παραδόθηκε λιγότερο καύσιμο σε σχέση με αυτό που αναγραφόταν στην ένδειξη της αντλίας, με ποσοστό απόκλισης που έφθανε το 9,69%. Στα υπόλοιπα 107 πρατήρια (89,17%) οι αποκλίσεις ήταν αποδεκτές, δηλαδή εντός των ανεκτών ορίων της Πολιτείας.

 

Το ανεκτό όριο είναι 0,5 %, ενώ αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι καμία αντλία δεν παρέδιδε περισσότερο καύσιμο στον καταναλωτή.

Απογοητευτικά στοιχεία

Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στην Αττική, με παρόμοια αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το 85,5% των παραδόσεων ήταν εντός των νομίμων ορίων, ενώ από τις προβληματικές παραδόσεις (14,5% του συνόλου) καταγράφηκαν αποκλίσεις από την αναμενόμενη ποσότητα που έφτασαν μέχρι και το 9,5%.

Ο ΣΕΕΠΕ εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι το ποσοστό παραβατικότητας στις τρεις αυτές περιοχές καταγράφεται αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην Αττική -και παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν αυτά-, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι παραβάτες νιώθουν σιγουριά ότι δεν ελέγχονται.

«Ο Σύνδεσμος επισημαίνει για μια ακόμη φορά την έκταση και ένταση των φαινόμενων παραβατικότητας. Όσο η Πολιτεία δεν θέτει σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο και δεν ενισχύει τους μηχανισμούς ελέγχου, οι καταναλωτές και οι νομοταγείς επιχειρήσεις του κλάδου μας θα παραμένουν ανυπεράσπιστοι» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017, 12:18

 

πηγη

http://www.zougla.gr/greece/article/ena-sta-deka-pratiria-venzinis-klevi-se-8esaloniki-magnisia-ke-axaia

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ανεκτό όριο είναι 0,5 %, ενώ αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι καμία αντλία δεν παρέδιδε περισσότερο καύσιμο στον καταναλωτή.

 

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Και δεν είναι μόνο το κλέψιμο στο ζύγι, νοθεύουν το καύσιμο με διάφορα. Στο πετρέλαιο θέρμανσης κάποτε υπήρχε τρόπος για έλεγχο.

Οι γνώστες γεμίζουν μόνον απο ορισμένα πρατήρια.

Link to comment
Share on other sites

ένας πελάτης μου συνήθιζε να λέει ότι δεν υπάρχει συναλλαγή με πετρέλαιο είτε πρόκειται για 100.000 είτε για 10 λίτρα που να μην παίζει κλέψιμο. Εμένα μου φαίνεται ότι ένα στα δέκα είναι τα πρατήρια που δεν κλέβουν. Αν ψάξει πάντως κάποιος μπορεί να τα βρει, έστω κι αν είναι λίγα.

Edited by Roy_Hobbs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.