Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νεοι δασικοι χαρτες


dimitris GM

Recommended Posts

 

 

Αντίστοιχα μια έκταση αγροτική παλαιότερα και δασική σήμερα αν δεν εμπίπτει σε κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις (και κάτω από προϋποθέσεις) σχετικά με τις ισχύουσες διατάξεις περί δασωθέντων αγρών, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως δασική.

 

Τι θέλει να πει με αυτό ο ποιητής???

Link to comment
Share on other sites

και  αφου αναρτησαν τους δασικους χαρτες

και αφου εβαλαν και μια ημερομηνια ληξης  των αντιρρησεων..

 

 

μετα  "θυμηθηκαν" τις  εργασίες ενσωμάτωσης των αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών...[ ό,τι και να σημαινει αυτο...]

 

 

Διαγωνισμός για τις επείγουσες εργασίες ενσωμάτωσης των αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής
This entry was posted on 20/03/2017 by Δασαρχείο, in Έργα - Προκηρύξεις,Δασικές Μελέτες,Δασική Υπηρεσία,Δασικοί Χάρτες and tagged Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, Δασικοί Χάρτες, Θεσσαλονίκη, Προκήρυξη, Πιερία, Χαλκιδική. Bookmark the permalink. Σχολιάστε

Η Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 4412/2016 (Α΄ 147), για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης για τις «Επείγουσες εργασίες ενσωμάτωσης των Αντιρρήσεων σε Βάση Δεδομένων και εξαγωγή Τοπογραφικών Αποσπασμάτων σε περιβάλλον Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, των δασών και των δασικών εκτάσεων αρμοδιότητος ΑΔΜ-Θ στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής της Κεντρικής Μακεδονίας» με το σύστημα προσφοράς ποσοστού έκπτωσης επί των τιμολογίων της Υπηρεσίας και για ύψος δαπάνης μέχρι το ποσό των 108.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%), καθώς και τη Διακήρυξη ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού, την Περίληψη διακήρυξης, τις περιγραφόμενες τεχνικές προδιαγραφές και το Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς.

Ο διαγωνισμός θα γίνει από τη Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Α.Δ.Μ.Θ.  και ειδικότερα από την επιτροπή που προβλέπεται από το άρθρο 221 του ν. 4412/2016 (Α΄ 147) την Τρίτη 04  Απριλίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία της Υπηρεσίας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη – Συγγραφή Υποχρεώσεων, κ.λπ.) και το έντυπο της οικονομικής προσφοράς, από την έδρα της υπηρεσίας, στη δ/νση: Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 32 – Θεσσαλονίκη, μέχρι τις 03  Απριλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο:  2313309300.

Αρμόδιοι υπάλληλοι: κ. Καλλιόπη Τσιλίκη και κ. Νικόλαος Μαντρατζής.

Link to comment
Share on other sites

Αντίστοιχα μια έκταση αγροτική παλαιότερα και δασική σήμερα αν δεν εμπίπτει σε κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις (και κάτω από προϋποθέσεις) σχετικά με τις ισχύουσες διατάξεις περί δασωθέντων αγρών, μπορεί να χαρακτηρίζεται ως δασική.

 

Τι θέλει να πει με αυτό ο ποιητής???

Τι πήγαμε να πούμε πριν λίγο καιρό σε ένα παρόμοιο νήμα και δεν το είπαμε τελικά; 

 

Ο ποιητής λέει ότι αν έχεις ένα κτήμα το οποίο στην αεροφωτογραφία του '45 φαίνεται ως καλλιεργήσιμο κι εσύ έχεις κληρονομητήρια, ή συμβόλαια, ή ακόμη και χοτζέτια, αλλά το κτήμα αυτό στην πορεία του χρόνου δασωθεί λόγω εγκατάλειψης, τότε χρειάζονται "προϋποθέσεις" και "ευνοϊκές ρυθμίσεις" για να το ξαναπάρεις. :D

Δεν συζητάμε να βρεθεί δασωμένο στην αεροφωτογραφία του 1945...

 

Λες να κουβαλήθηκαν για πλάκα οι Μανιάτες στο Σύνταγμα, ή να "μπλοφάρει" η Ε.Ε. που ζητάει επιστροφή αγροτικών επιδοτήσεων;

 

Βέβαια για όλα υπάρχει λύση... 

Edited by Konstantinos IB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολλοί στο χωριό μου δεν κάνουν αντιρρήσεις περιμένοντας την νεα νομοθετική ρύθμιση, ισχυει κατι τετοιο??????????

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει αυτο εδω

 

Παρατείνεται κατά 45 ημέρες η πρόσκληση υποβολής Αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες
[24.03.2017]

Ψηφίσθηκε εχθές το βράδυ, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία, η τροπολογία του ΥΠΕΝ, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται η πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες, από τις 60 στις 105 ημέρες.
Αυτό σημαίνει ότι για περιοχές στις οποίες λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων, όπως των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας, παρατείνεται η διαδικασία έως και τις 7 Μαΐου 2017. Αυτό επιτεύχθηκε με νομοτεχνική βελτίωση που προστέθηκε κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης, ώστε η διάταξη να καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς κατά τις 22 Μαρτίου 2017 διαδικασίες.
Με τη ρύθμιση αυτή δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για τις υποθέσεις που τους ενδιαφέρουν και να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να τεκμηριώσουν την αντίρρησή τους, καθώς και να εκμεταλλευτούν τα εργαλεία που ετοιμάζει το ΥΠΕΝ  για την αντιμετώπιση των πρόδηλων σφαλμάτων, την ενημέρωση των χαρτών με τις νόμιμες πράξεις της διοίκησης και τη διευκόλυνση των αγροτών για τη δυνατότητα γεωργικής εκμετάλλευσης των δασικών εκτάσεων.

Περαιτέρω ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τον χειρισμό στο δασικό χάρτη των αναδασωτέων εκτάσεων που καταλαμβάνουν και καθαρά διαχρονικά γεωργικές εκτάσεις, κατάσταση η οποία είχε εν μέρει ρυθμιστεί και με εγκύκλιο του ΥΠΕΝ που εκδόθηκε στις 22.2.2017 (Εγκύκλιος 153373/441/22.2.2017  - ΑΔΑ: 61ΤΗ4653Π8-Ω7Θ), την υποχρέωση της διοίκησης να αποστέλλει τον κυρωμένο δασικό χάρτη στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας, καθώς και την οριοθέτηση των αναδασμών στους δασικούς χάρτες.

Η τροπολογία εντάσσεται στο κατατεθέν ν/σ του ΥΠΕΝ «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για Συνεργασία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών και της Ενεργειακής Αποδοτικότητας και άλλες διατάξεις», το οποίο επίσης υπερψηφίστηκε, κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

"Η πολιτική αλλαγή που φέρνουν οι δασικοί χάρτες είναι καίρια, διότι καταγράφει και  συστηματοποιεί σε νόμιμη βάση όλες τις δραστηριότητες οι οποίες γίνονται στη γη, αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας μας. Η ανάρτηση και η κύρωση των δασικών χαρτών ανοίγουν τον δρόμο για το κτηματολόγιο, το δασολόγιο, τον χωρικό σχεδιασμό και τις επενδύσεις που, έως σήμερα, δεν είχαν ξεκάθαρο δρόμο και πλαίσιο", τόνισε στην ομιλία του ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος.

 

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/34265

----------------------------------------

 

Οταν, ομως, με την ανακοινωση αυτη  οριζεται, μεταξυ αλλων,  οτι

"Με τη ρύθμιση αυτή δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για τις υποθέσεις που τους ενδιαφέρουν και να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να τεκμηριώσουν την αντίρρησή τους, καθώς και να εκμεταλλευτούν τα εργαλεία που ετοιμάζει το ΥΠΕΝ  για την αντιμετώπιση των πρόδηλων σφαλμάτων, την ενημέρωση των χαρτών με τις νόμιμες πράξεις της διοίκησης και τη διευκόλυνση των αγροτών για τη δυνατότητα γεωργικής εκμετάλλευσης των δασικών εκτάσεων."
 

ειναι προφανες οτι  αυτες οι επι πλεον 45 μερες  δεν πρεπει να αρχισουν

παρα μονον,

"μετα   απο την  δημοσιευση των εγκυκλιων και των οδηγιων για την αντιμετωπιση των προδηλων σφαλματων, την ενημέρωση των χαρτών με τις νόμιμες πράξεις της διοίκησης και τη διευκόλυνση των αγροτών για τη δυνατότητα γεωργικής εκμετάλλευσης των δασικών εκτάσεων."

 υγ

ηδη,  ουσιαστικα η παραταση των 45 ημερων αρχισε απο τις 23/3, οπότε σημερα υπο 26/3  εχουν ηδη  χαθει 3 μερες συν οσες χαθουν μεχρι την ψηφιση των "εργαλειων"

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites


 

Πληροφόρησε, επίσης, το κοινό ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν τροποποιήσεις στη Δασική Νομοθεσία και θα εκδοθούν Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκύκλιοι που θα έχουν ως σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών ως προς την εξαγορά ή χρήση εκχερσωμένων εκτάσεων, την αντιμετώπιση πρόδηλων σφαλμάτων στους χάρτες, καθώς και την αποτύπωση σε αυτούς των νομίμων πράξεων της διοίκησης. ....

Ο Σ. Φάμελλος τόνισε τον θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο των Δήμων στην υλοποίηση του έργου μέσω της ανάρτησης των ορίων των εγκεκριμένων ή μη σχεδίων πόλεως και των οικιστικών πυκνώσεων, όπως προβλεπόταν από το Νόμο που ψηφίστηκε το Μάιο του 2016. Ζήτησε δε την πρωτοβουλία της ΠΕΔΚΜώστε να υλοποιήσουν αυτή την υποχρέωση όλοι οι Δήμοι που δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα. Σημείωσε δε ότι οι Δήμοι οφείλουν να  επιταχύνουν για να καλύψουν τους δημότες τους και να προστατέψουν τις περιοχές κατοικίας. Για το λόγο αυτό θα δοθεί χρόνος από το ΥΠΕΝ μέχρι τη λήξη της περιόδου ανάρτησης για κάθε ΟΤΑ.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Στους δασικούς χάρτες οι  περιοχές των ακτινικών οικισμών της  Αχαΐας  που εξαιρέθηκαν νομίζω ότι έχουν  τοποθετηθεί λάθος.

Μπορεί κάποιος  να ελέγξει τα κέντρα .

Ξέρω ότι υπάρχει μια απόφαση νομάρχη Αχαΐας με (αριθμ. πρωτ Χ491 27/01/1995) για τα κέντρα  . Δεν ξέρω το ΦΕΚ. Μπορεί κάποιος να το βρει?

Edited by ΝΙΚΟΛΑΣΧΡΥΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.