Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νεοι δασικοι χαρτες


dimitris GM

Recommended Posts

Και εγώ παιδιά συνιστώ Δασολόγο Η εμπειρία μου από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες του παρελθόντος λέει ότι μετράει πολύ η υπογραφή του και έχει περισσότερη τύχη η αντίρρηση Εγώ παρόλο που χάνω χρήματα ουσιαστικά αλλά για το καλό των πελατών μου τους στέλνω σε φίλους  δασολόγους (ο ένας συντοπίτης ο άλλος Χαλκίδα )  για την αντίρρηση και τα σχετικά (τεχνικές εκθέσεις κλπ)    με πόνο καρδιάς (πλάκα κάνω γιατί τα χρήματα τα έχω γραμμένα να μην πω που .... χα χα ) 

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος η έκθεση φωτοερμηνείας για δασικούς σκοπούς υπογράφεται μόνο από δασολόγο. Οπότε δεν θα μπορούσαμε να έχουμε συμμετοχή και σε αυτό ως μηχανικοί.

Συμφωνώ λοιπόν όπως έχω προαναφέρει ότι χωρίς έκθεση τεκμηρίωσης η επιτροπή πολύ δυσκολα θα μπορέσεί να προβεί  στον αποχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης στα πλαίσια της άσκησης αντίρρησης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι θα γίνει με αυτούς του άχρηστους ρε παιδιά ;; Έχω αίτηση στο Δασαρχείο από τον Ιανουάριο ! Σε κλήρο ΑΑ , δεν μπορώ καν να καταθέσω φάκελο στην πολεοδομία για οικοδομική άδεια! Ο πελάτης έχει σαλταρει , χασαμε όλο το ανοιξη,καλοκαιρι και παμε και για φθινόπωρο...Είναι δυνατόν να μην δίνουν μια λύση τόσο καιρό , δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια εκτος σχεδίου;;;

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις τέτοια στοιχεία είναι πολύ θετικό. Αλλά ποιος υπογράφει την έκθεση τεκμηρίωσης αν δεν είναι δασολόγος; 

 

Εγώ διεκπεραίωση (χάρη) κάνω σε μερικούς συγγενείς επειδή έχω τα τοπογραφικά τους από παλιά. Τις εκθέσεις τους μου τις έφεραν υπογεγραμμένες από τοπογράφο (συγγενής κι αυτός). Είναι σίγουρο ότι θέλει υποχρεωτικά δασολόγο στα πλαίσια της διαδικασίας αντιρρήσεων; (δεν το βρήκα πουθενά γραμμένο ακόμα)

Link to comment
Share on other sites

Αναγράφεται στο εδάφιο ιστ άρθρο 10 ΠΔ 344/2000 ΦΕΚ 297/Α/29-12-00. Τα παλιά τοπογραφικά αν δεν είναι εξαρτημένα δεν σου κάνουν παρά μόνο για κάποιας μορφής εποπτεία των ακινήτων. Ειδικά δε για εξαγορά ή έγκριση επέμβασης, οπωσδήποτε νέα τοπογραφικά με τα πολύγωνα χαρακτηρισμού επ αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε και μια ερώτηση στην τοπική δ/νση Δασών για να μην υποβάλλεις έκθεση τεκμηρίωσης και κατά την εξέταση δεν γίνει αποδεκτή.

                                  ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ-Γ
 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ
                           ΑΡΘΡΟΝ-10
                  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      Οι δασολόγοι ασκούν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες,
σύμφωνα με τις διατάξεις που κάθε φορά ισχύουν και ειδικότερα:

(...)

  ιστ) Στη σύνταξη των δασικών χαρτών, σύνταξη μελετών
φωτοερμηνείας και τηλεπισκόπισης, καθώς και στη χρησιμοποίηση
Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) για το χαρακτηρισμό,
διαχείριση και αξιοποίηση εκτάσεων δασικού ενδιαφέροντος για
επιστημονικούς, διοικητικούς, δικαστικούς, κτηματολογικούς ή
άλλους σκοπούς.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συνάδελφε! Το έχω υπόψη μου για τα τοπογραφικά, δεν είναι τόσο παλιά, είναι εξαρτημένα και έχω και πολύγωνα και τα πάντα όλα. Οι φάκελοι που έχω είναι πληρέστατοι με εκθέσεις τεκμηρίωσης αναλυτικότατες στις περισσόοτερες περιπτώσεις, αναλόγως και την ποιότητα των αεροφωτογραφιών.

 

Όμως αυτό που παρέθεσες απλώς περιγράφει τις δραστηριότητες των δασολόγων, δεν συνεπάγεται ότι αποκλείεται μελέτη φωτοερμηνείας για δασικά να υπογράψει τοπογράφος. Πόσο μάλλον για τη συγκεκριμένη διαδικασία των αντιρρήσεων, που είναι μεταγενέστερη και υποτίθεται ότι αντικαθιστά παλιότερες χρονοβόρες διαδικασίες και διευκολύνει τον πολίτη κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά και από γνωστούς συναδέλφους όλοι απευθυνόμαστε σε δασολόγους για φωτοερμηνεία που θα χρησιμοποιηθεί για την άσκηση αντίρρησης. Αν το παραπάνω ΠΔ δεν απασχολεί τη Δ/νση Δασών τότε ας βάλεις τις εκθέσεις τεκμηρίωσης στο φάκελο. Προτείνω όμως να το επαληθεύσεις διότι και τα μεγάλα γραφεία που ασχολούνται με το θέμα των αντιρρήσεων προβάλουν το παραπάνω Π.Δ για να στοιχειοθετήσουν ότι η έκθεση φωτοερμηνείας για δασικούς σκοπούς συντάσσεται μόνο από δασολόγους.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ Pavlos33 μέχρι ποιο στάδιο το πας; Κάνεις τοπογραφικό και μετά το προωθείς στον δασολόγο;

Μου κάνει εντύπωση, κανένας τοπογράφος που να διαβάζει το θέμα και να έχει υπογράψει τέτοια έκθεση δεν υπάρχει;

Link to comment
Share on other sites

Εσύ Pavlos33 μέχρι ποιο στάδιο το πας; Κάνεις τοπογραφικό και μετά το προωθείς στον δασολόγο;

Μου κάνει εντύπωση, κανένας τοπογράφος που να διαβάζει το θέμα και να έχει υπογράψει τέτοια έκθεση δεν υπάρχει; Υπάρχει θέμα αν θα υποβάλουμε τώρα αντιρρήσεις με επιφύλαξη υποβολής δικαιολογητικών και  αργότερα κατά την εκδίκαστη αντιρρήσεων θα δούμε αν θα συνυποβάλουμε έκθεση από δασολόγο ?  (διαδικασία ανάλογη εξέτασης ενστάσεων απο επιτροπές μελετών Εθν. Κτηματολογίου). Άλλωστε η τροπολογία της 5/9 το προβλέπει (μεταγενέστερη υποβολή δικαιολογητικών)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.