Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

α) Μα σου έγραψα :shock:από την εφαρμογή του άρθρου 98, παράγρ. 1, ν.4387/16. Όπως και να 'χει δες το συνημμένο.

β) Σωστά. με την αίρεση του ότι η  πρώτη βαθμίδα (ως ποσό 7.033) θεωρώ ότι θα πρέπει να ισχύσει μέχρι και τον Ιαν '19 γιατί με βάση τον νόμο αντιστοιχεί στα 586,03€x12 όπου από 1/2/2019 το 586,03 έχει γίνει 650€ οπότε θα πρέπει να πάει (με νόμο θεωρώ διότι με νόμο "δόθηκε" ως ποσό) οπότε 650x12=7.800€.

Edit: Επίσης και μια ομορφιά σε χθεσινό δημοσίευμα σε σχέση με το επικουρικό και το εφάπαξ .... Σοβαρά τώρα ?????... "ποιός κάνει σπασμωδικές κινήσεις"????!!!!!!! :shock: εκτός από το συνημμένο έχει και άλλες ομορφιές το δημοσίευμα...

1.jpg

 

1.jpg

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 25/2/2019 at 1:42 ΜΜ, georgegaleos said:

 

....Είναι ένας πελαργός και κουβαλάει ένα γέροντα 80 χρονών.. Κάποια στιγμή γυρνάει ο γέροντας και λέει στον πελαργό: «Έλα μ@λ@κα, παραδέξου ότι χαθήκαμε».....

 

super LOL

Link to comment
Share on other sites

@georgegaleos

 

δηλαδή σε όσους οι εισφορές υπολογίστηκαν με 586.08 υπάρχει πρόβλημα το οποίο θα λυθεί με τις επόμενες εισφορές;;;

Edited by πετρος748
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, πετρος748 said:

@georgegaleos

 

δηλαδή σε όσους οι εισφορές υπολογίστηκαν με 586.08 υπάρχει πρόβλημα το οποίο θα λυθεί με τις επόμενες εισφορές;;;

Η απάντηση ήταν συγκεκριμένη, δηλαδή μου είπαν ότι σε όσους στο ειδοποιητήριο δεν υπάρχει ποσό εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ έπρεπε να υπάρχει αφού στον κωδικό 307 του φορολογικού εντύπου Ε1 του φορολογικού έτους 2017 έχουν δηλωμένο ποσό,  σε αυτούς θα υπολογισθεί σωστά και θα εκδοθεί νέο ειδοποιητήριο για τον μήνα αυτό... κατά τα λοιπά αναφορικά στο αν επιλέξουμε να πληρώσουμε οποιοδήποτε ποσό (είτε ότι γράφει το ήδη εκδοθέν ειδοποιητήριο, είτε λιγότερο, είτε περισσότερο, είτε καθόλου) ισχύει ότι έγραψα παραπάνω.

Αυτό που ρωτάς...με τον τρόπο που το θέτεις ... δεν προϋποθέτει κατ' ανάγκη πρόβλημα στον υπολογισμό...διότι μπορεί το εισόδημα που φαίνεται στο ειδοποιητήριο να οδηγεί στον υπολογισμό με τα 586€, όπως επίσης ακόμη και αν δεν υπάρχει ποσό στο ειδοποιητήριο κάτω από την επιχειρηματική δραστηριότητα πάλι μπορεί να οδηγεί στον υπολογισμό με τα 586€. Στην δεύτερη περίπτωση η επανέκδοση του ειδοποιητηρίου απλά τυχαίνει (λόγω του ποσού που υπάρχει στο Ε1) και δεν θα αλλάξει το ποσό της οφειλής.

Κατά τ' άλλα αν έχεις υπομονή πάρε τηλέφωνο αρχικά στο πρώτο από τα τηλέφωνα που έγραψα και ρώτα συγκεκριμένα για την περίπτωση που έχεις και θα σου πουν.

Προσωπικά, θα περιμένω μέχρι και τις 28/2 και αν δεν έχει εκδοθεί θα πληρώσω το ποσό που έχει το εκδοθέν ειδοποιητήριο... και όποτε και αν αναρτήσουν νέο θα καταβάλλω την διαφορά. Έτσι κι αλλιώς ότι και να καταθέσουμε σε έναν κουβά πάνε και από εκεί θα τραβήξουν αυτό που "θεωρούν" σωστό. Γενικά φροντίζω τα ειδοποιητήρια ως ποσά να συμφωνούν με τις πληρωμές μου και να μην υπάρχει ασυμφωνία "απαίτησης με καταβολή" και ας τραβήξουν ότι ποσό θέλουν όποτε θέλουν. 

Edited by georgegaleos
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για όσους έχουν εισοδήματα μόνο στο Ε1, πίνακα Γ2 (από επιχειρηματική δραστηριότητα) κανονικά δεν διαβάζει τίποτα ο ΕΦΚΑ.

Προσωπικά, και το 2018 και το 2019 ούτε το ΚΦΑ 2016 και 2017 ούτε τις εισφορές που αποδώθηκαν στο ΤΣΜΕΔΕ (εισφορές ΤΣΜΕΔΕ 2016) και ΕΦΚΑ αντίστοιχα (εισφορές ΕΦΚΑ 2017) φαίνονται.

Όπως επίσης και οι εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ του 2016, δεν φαίνονται στο ΑΤΛΑΣ.

Έχουν γίνει όλα λάθος και μπάχαλο ή με τον ίδιο τρόπο φαίνονται και σε άλλους με κατηγορία "ΑΥΤΟΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ" για το 2018 και 2019?

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Paul_Mix said:

Σε συγγενή μου, ασφαλισμένο στον ΟΓΑ έχει κάνει υπολογιστικό λάθος το ειδοποιητήριο. Αντί να μειωθεί, αυξήθηκε και στην Ανάλυση υπολογίζει

         ΜΗΝΙΑΙΟ 

  1. 410,26€      x     12%   = 73,85 !!!!!!!!!  KΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
  2. 410,26€      x    6,95% = 28,51            ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
  3. 410,26€      x    0,25% =   1,03            ΛΑΕ
  4. Σύνολο                          103,39€

Τι γίνεται τώρα, να περιμένει μήπως το διορθώσουν?

Παναγιώτη καλησπέρα,

μπορεί να μην είναι λάθος, μάλλον ο συγγενής σου είναι στα ελάχιστα. Άσχετα με το γενικό ποσοστό 12% που ισχύει, ισχύουν και τα ελάχιστα.

Οπότε μπορεί να σου εμφανίζει το 12% αλλά μάλλον ανήκει στα ελάχιστα λόγω εισοδημάτων. Δηλαδή ναι μεν το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς Κλάδου Σύνταξης που καταβάλλουν οι Αγρότες μειώνεται και διαμορφώνεται μεταβατικά για τα έτη 2019 έως 2022 και για το το έτος 2019 από 18% σε 12%, εξακολουθεί όμως να ισχύει το ελάχιστο ως ποσοστό 18% και ως ποσό επί του οποίο εφαρμόζεται το ποσοστό αυτό τα 410,26€. 

Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 7/2019
"[...]
2. Η ελάχιστη μηνιαία εισφορά Κλάδου Σύνταξης Αγροτών, ασφαλισμένων π. ΟΓΑ, δεν μπορεί να υπολείπεται - για το έτος 2019 - του ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό 18% επί του 70% του εκάστοτε βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών, και διαμορφώνεται, έως 31/01/2019, σε 73,85€ (410,26*18%).
[...]"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε νέα επικοινωνία συνάδελφου-φίλου (ΕΦΚΑ: 210-5285535 τηλέφωνα που έγραψα χθες τον παρέπεμψαν στο 210-5285690 ...νέο νούμερο δεν το είχα χθες...και το σηκώνουν γρήγορα ... στο 3λεπτο) για το θέμα του ότι δεν του εμφανίζει στο ειδοποιητήριο ποσά στο εισόδημα η απάντηση ... μυθική-αφοπλιστική θα έλεγα

 "... έτσι κι αλλιώς τα ποσά στα ειδοποιητήρια είναι ενδεικτικά (οριστικοποιούνται με τις εκκαθαρίσεις) και σε κάθε περίπτωση έχουν τα ελάχιστα οπότε ότι και βάλετε δεν υπάρχει θέμα (καλό βέβαια είναι να βάλετε τα ελάχιστα για το θέμα της ικανότητας). Το πρόβλημα το γνωρίζουμε και θα διορθωθεί σε ..κάποιο... από τα επόμενα ειδοποιητήρια και σίγουρα πάντως με την εκκαθάριση ... του χρόνου το 2019"

Αυτά ... τα όμορφα ... κάντε αποταμίευση στον κωδικό ενιαίου τύπου RF του ΕΦΚΑ ...

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κανονικά μπαίνει τώρα ... το πρωί είχε κάποια θέματα αλλά στο τέλος έμπαινε Με την παρακάτω διαδικασία

Όταν σου βγάλει το σχετικό μήνυμα (αφού δώσεις κωδικούςTaxis) ξανακάνε κλικ στην σύνδεση (χωρίς να βγεις-κλείσεις τον browser) κάνε το όσες φορές σου κολλάει και κάποια στιγμή θα σου εμφανίζει και το επόμενο βήμα ... αγνόησε γενικότερα τα μηνύματα και χωρίς να βγαίνεις από τον Browser επέλεγε κουμπάκια και διαδικασίες μετά τα σφάλματα που θα σε έβαζαν μέσα ...

Edit: Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ότι έκανε δηλαδή και το ΤΕΕ :grin:) σχετικά με την μη αναγραφή εισοδήματος στο ειδοποιητήριο του Ιανουαρίου '19.

Το ερώτημα και η απάντηση.

1.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.